hits

juni 2013

Kjole til Barbie

Jeg fant en hel side på nettet med strikkemønster til Barbiedukker, og falt for fristelsen. Denne kjolen var egentlig en brudekjole, men siden det garnet jeg hadde tenkt å bruke var i lys turkis, ble det en fin selskapskjole i stedet.


  

Her er starten på kjolen - strikket ovenfra og ned. Den var morsom og kjapp å strikke, og jeg synes den ble både elegant og stilig.

 

Mønster: Strikk til Barbie

Garn: Schachenmayr Micro Bamboo

Pinner: nr. 2,5 (nr. 2?)

Dette er en original Barbie fra midten av 60-tallet, og frisyren bærer nok litt preg av at hun har ligget nedpakket i esken i 40-50 år. Dukken og kjolen har vært oppbevart hver for seg i alle disse årene, men endelig har jeg klart å finne fram begge deler samtidig.

Her er Barbie ikledd originalkjolen. Som det kan sees på tegningen øverst på esken skulle hun også hatt lange, sorte hansker og mikrofon, men det har desverre blitt borte i løpet av årene. Og skoene er nok ikke så gode å ha på, for hun sparker hele tiden av seg den venstre ;) 

Lyslykter

Jeg har kastet meg på trenden med å lage lyslykter - dvs. strikke eller hekle et trekk utenpå syltetøyglass eller lignende. Dette er en fin måte å bruke rester av tynt bomullsgarn, man trenger ikke mange grammene.

Mønster: Mias lyslykt (størrelse 1 kg. Nora syltetøyglass)

Garn: Bianca bomull fra Marks

Pinner: nr. 3

 De siste par dagene har jeg tvangsfòret mannen med fetaost for å få tilgang til et sekskantet glass.

Den minste lykten "ble til mens jeg gikk", og garnet er det samme som på lykten ved siden av. Jeg brukte pinner nr. 3 på glattstrikken, men gikk ned til 2,5 på hullradene da jeg ellers syntes hullene ble litt for store.

Blueberry Waffle - nok en gang

Helt klart mitt favorittsokkemønster - om noen skulle være i tvil! Og når jeg blogger om disse sokkene for n'te gang er det mest for å ha en oversikt over hva jeg lager, hvilket garn og pinner osv. jeg bruker.

For en liten stund siden var jeg så heldig at to av medlemmene på Hobbyboden ville kvitte seg med garn de var sikre på at de aldri ville strikke med - og jeg var den heldige mottager. Det var garn av alle slag - bomull, ull, alpakka og litt forskjellige blandinger. Noen få påbegynte nøster, men aller mest hele nøster og flere like av samme type og fargenummer. Det var MYE fint i de garnposene! Og jeg elsker å finne prosjekter til det garnet man har.

Jeg strikker sjelden klær til meg selv. Det strekker seg stort sett til sjal, votter og sokker. Mest fordi jeg synes det ofte blir for varmt med hjemmestrikkede gensere og jakker. Det samme synes de voksne sønnene og mannen, derfor blir jeg stort sett sittende med småstrikk som sokker, votter, luer, grytekluter, dukkeklær ol. - som blir lagt i en stor plastboks til lagring da det blir ferdig.

Sokkegarn er veldig greit, det sier liksom seg selv hva det skal brukes til ;) Det var derfor helt naturlig å begynne med det. Jeg hadde to 100g nøster, og det var nok til sokker både til sønnen og meg - i henholdsvis størrelse 44 og 38.


Jeg likte dette garnet veldig godt, både å strikke med og fargene. Og sokkene er utrolig myke og gode!

Mønster: Bluberry Waffle Socks

Garn: Austermann Step 6

Pinner: nr. 3

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv