hits

juli 2012

"Varetrekk" til ørelappstol

Da vi kjøpte nye møbler på hytta fjor så jeg straks behovet for et slags varetrekk på ørelappstolen der mannen sitter og lener bakhodet mot stolen. For at det ikke skal klø tenkte jeg det var best med bomullsgarn, og bestemte meg for å hekle det. Jeg har tidligere heklet et gyngestolteppe - eller faktisk to - som har endt opp som løpere da de var litt for smale til min gyngestol. Jeg fant frem mønsteret igjen - som jeg opprinnelig fant i et ukeblad for maaange år siden.

Og her er resultatet.

Jeg heklet den ca. 70 cm. lang.

"Klumpene" i mønsteret var jeg så hensynsfull å hekle med fire staver i stedet for fem for at de ikke skal bli fullt så store ;)

Og her er varetrekket lagt på plass. Det ble kanskje litt mye mønster på det rutete stoltrekket, men det får duge inntil videre.

Mønster: fra et gammelt ukeblad

Garn: Fiol fra Solberg

Heklenål: nr. 2,5 eller 3

Mitt "geriljabroderi"

Det begynte med geriljabroderiene da de ble så populære. Jeg synes mange av de broderiene var veldig morsomme, men derfra og til å henge dem opp på veggen... nei. Det ga meg likevel lyst til å brodere noen små tekstbilder, og da jeg så denne teksten skrevet under innleggene til Else-M på Hobbyboden kom jeg i gang. Etter det har jeg notert endel sånne kloke, morsomme eller treffende sitater. De jeg har likt aller best blir nå til veggpryd på egnet sted ;)

Skriften/bokstavene så jeg første gang på et tilsvarende broderi i en garnbutikk for en stund siden, og jeg var så heldig å få en kopi av mønsteret de hadde brukt, men lignende finnes her .

Bildet måler 13 x 18 cm. Jeg har sydd det på aidastoff med to tråder mørk brunt moulinègarn. .

Rammen er av eksklusiv plast - kjøpt på salg hos Jysk, Europris eller noe sånt, og kostet vel rundt en ti'er.

Pent? Nei - Praktisk? Tja...

I iveren etter etter å slanke posen med litt ukurant garn i lageret fikk jeg plutselig behov for et trekk til Iphonen.

Og jeg innrømmer at det ikke er så pent - i tillegg rekker jeg sjelden å få pakket ut telefonen å svare når den ligger i denne soveposen, og dermed er det ikke spesielt praktisk heller.Uansett, det gikk med nesten et garnnøste, og jeg hadde det morsomt mens jeg heklet :))

Blueberry Waffle Socks - nok en gang

Dette er nok mitt yndligssokkemønster. Jeg aner ikke hvor mange par jeg har strikket, men det begynner å bli noen. Her har jeg brukt et litt "rotete" garn, så i stedet for å lete meg frem på tråden så jeg kunne få to like sokker lot jeg det stå til og strikket begge samtidig - en fra tråden ytterst på nøste og den andre fra tråden inni nøstet (150g nøste). Jeg liker også best å strikke begge samtidig - eller det er nesten en forutsetning for meg om jeg skal få to like sokker.

Og mer er det vel ikke å si om disse ;)

Mønster: Blueberry Waffle Socks (Til meg selv: lagt opp 4 masker ekstra for å få herrestørrelse)

Garn: Opal 6 fach

Pinne nr. 3

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv