hits

juli 2017

En gjeng med sminkepunger

Og hva finner man på når ferien er avsluttet, det er èn feriedag igjen - og det regner? Jo, da kan man oppdatere bloggen med noen av sminkepungene som har blitt sydd i løpet av våren og sommeren. Siden det ikke trengs mønster kommer de ut i litt forskjellige størrelser - alt etter stoffbiten man har til rådighet, eller etter hvor stor stofflappen ble etter quilting. Og selvfølgelig etter hva den skal brukes til. Jeg synes disse er praktiske til litt forskjellige ting.

Jeg forsøker alltid å finne matchende stoff til fòret.   

                                                                                                                                                                        

Som jeg har fortalt i tidligere innlegg har jeg lært å sy disse på kurs på Kathrines Quilte Stue . Det geniale er måten man syr i glidelåsen. Det er så enkelt å få sømmen jevn og fin!

Noen ganger bruker jeg dobbel søm på glidelåsen,


andre ganger nøyer jeg meg med enkel søm.

Siden de fortsatt fortsatt holder kurs på disse hos Kathrine's synes jeg ikke at jeg kan gå i detalj om hvordan det gjøres - men det er sikkert mulighet for å melde seg på kurs der. Kurset går over noen timer på en enkelt kveld.

Heklet kjole til BabyBorn

Kjolen jeg skulle hekle til BabyBorn ble plutselig ingen kjole til BabyBorn likevel da den ble for liten. Egentlig burde jeg ikke bli overrasket siden jeg har heklet med nål nr. 2, og mønsteret sier nr. 3. Og selvfølgelig har jeg ikke brukt garnet som står i oppskriften - Gjestal bomull Sport el. tilsvarende. Men jeg syntes kjolen så fin ut i størrelsen, helt til jeg nærmet meg nederst på skjørtet - da syntes jeg det så litt smalt ut. Ja, ja, kanskje den passer til en sånn litt mindre BabyBorn-dukke, de som måler 40 cm.

Men jeg synes kjolen ble fin -  tross størrelsen!

Det er også mønster til kyse, mamelukk og sokker til dette settet, men jeg dropper det til jeg har klart å hekle en kjole som passer til min dukke.

Mønster:  Funnet på www.hekleguri.com for noen år siden.

Garn: Bommullsgarn kjøpt i Sverige, kabeltvinnat merc. 12/6.

Heklenål: nr. 2

Heklet adventstjerne/julestjerne - midt i juli

Disse stjernene var virkelig fjorårets "dille" - i hvert fall på slutten av året. Jeg falt pladask da jeg så stjernen i mange forskjellige varianter på facebook og startet opp omgående. Men det skulle gå et drøyt halvår før jeg ble ferdig med heklingen. Mønsteret var enkelt og greit, men jeg har likevel gjort mange og tullete feil - jeg må lære meg å lese mønsteret ordentlig! 

Så nå har jeg tre stjerner - hvorav den ene har fått ni spisser... 

Åtte spisser...


Den med ni spisser skal bare stives godt og henges opp i en tråd. De to andre skal også stives, men over en skål sånn som bildet viser (bildet lånt fra nett) for å få plass til lys i mellom.


Evt. vil jeg gjøre et forsøk på å kjøpe en adventstjerne som heklestjernen kan monteres rundt. Det er gjort på bilde under her (dette bildet også lånt fra nett), og jeg synes den ble flott. Utvalget i sånne stjerner er ikke så stort nå på sommeren, så jeg legger prosjektet på vent til ut på høsten en gang.

I følge mønsteret skulle stjernen bli 22 cm i diameter i Solberg 12/3. Men garnet jeg har brukt er noe tykkere, så mine måler nesten 30cm fra spiss til spiss.

Mønster: Heklet julestjerne

Garn: Bom.garn jeg ikke husker navnet på

Heklenål: nr. 2

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv