hits

juli 2018

Enda flere sokker

Jeg er virkelig inne i en god steam nå ang. å bruke opp sokkegarn som har blitt liggende altfor lenge (les: mange år). Dette garnet jeg har strikket av her tilhører også denne kategorien - et garn i en blanding av ull, silke og bambus. Alt for tynt for meg, så strikket denne gangen også med dobbel tråd. Som vanlig strikker jeg på pinne nr.3 for å få det fast nok og litt «hold» i sokkene. Jeg strikker aldri sokker tå-opp siden jeg ikke liker å ha avfellingskanten øverst. Jeg har aldri funnet en metode som blir like fin som oppleggskanten. Og for å være sikker på å få nok garn blir det derfor ofte ankelsokker eller sokker med litt kort skaft. Av dette nøstet ble det det siste.

Mønsteret denne gangen ble små fletter over to masker. Flettet hver 4. omgang helt fram til tåfellingen.

Sokkene ble fine, men de klør litt...

Ulempen ved ikke å strikke tå-opp er at jeg stadig sitter igjen med små restenøster.

Mønster: 52 masker, fletter over to masker hver 4. omgang.
Garn: Se bildet over, 87 gram til størrelse 38/39. Strikket med dobbel tråd.
Pinner: nr. 3

Blyantgrå Blueberry Waffle sokker

Disse sokkene trenger ingen nærmere presentasjon her på bloggen. To par til i mitt favorittmønster - Blueberry Waffle Socks, og garnet er også en favoritt - Perfeckt. Nå er det kun et par små rester igjen av denne fargen jeg kaller "blyantgrå". Elsker dette sokkegarnet - mykt og godt å strikke av.

Mønster: Blyueberry Waffle Socks 
Garn: Perfect, str. 38 = 107 gram, str. 43/44 = 130 gram.
Pinner: nr. 3

Stripete sokker

Et nytt 100-grams årgangsnøste sokkegarn strikket opp! Dette garnet er også så tynt at jeg har strikket med dobbel tråd, og jeg trodde det skulle bli verdens styggeste sokker da jeg startet opp.Etter å ha delt nøstet i to tok jeg bare ytterste og innerste tråden i hvert nøste og begynte på vrangborden. Jeg strikker jo alltid begge sokkene samtidig, og så fort at den ene ble fint stripete mens den andre ble totalt virvar i mønsteret. Egentlig bryr jeg meg ikke om at sokkene blir litt ulike når jeg strikker med denne type garn, men har ble det en så markant forskjell at det ikke så ut som et par - eller to sokker som hørte sammen. Måtte rekke opp og begynne på nytt sånn at begge sokkene ble likt stripete. Dermed ble dette paret et helt greit sokkepar - dog med litt kort skaft.

Og sokkene passer meg akkurat!

Mønster: Blueberry Waffle Socks
Garn: Regia 4-tråds, selvstripende, 94 gram til str. 38/39
Pinner: nr. 3

Ankelsokker i herrestørrelse

Jeg ble så fornøyd med å ha fått brukt opp litt ukurant sokkegarn i forrige innlegg, så jeg fant fram et nøste til. Dette nøstet tror jeg at jeg har arvet - evt. er det veldig lenge siden jeg har kjøpt det. Garnet er litt for tynt - etter min mening - så jeg har strikket med dobbel tråd denne gangen også. Siden det har en litt "dyster" farge tenkte jeg at det ikke var noen grunn til å lage hullmønster eller annet feminint mønster, så etter noen omganger med vrangbord fortsatte jeg med Bluberry Waffle mønster og størrelse herre.

Sokkene ble ferdige på hytta for et par uker siden, så biler tatt der.

Dette er et flerfarget garn i forskjellige brun- og grønntoner, selv om det ikke er så godt synlig på bildet. Jeg begynte tilfeldig på nøstet, så sokkene er ikke helt like.

Nøstet, med oversikt over hva garnet inneholder, 70% ull

Mønster: Blueberry Waffle, men som ankelsokker
Garn: Se  bilder av nøster over her. Antar det ble str. 42/43.
Pinner: nr. 3

Vi er på hytta om dagen, og da jeg ryddet litt fant jeg en ukjent bærepose liggende i garnkurven. Kjente godt at innholdet ikke var garn - var alt for tung. Ble rimelig overrasket da jeg åpnet og fant det som må betegnes som overflod av påskegodis siden jeg ikke har savnet posen. Ja, ja - vi får kose oss litt ekstra framover, posene har fortsatt ikke gått ut på dato ;)

Ønsker dere som kikker innom fortsatt GOD SOMMER!

Dahlia romper

Da var jeg ferdig med en barselgave til - og tiden var inne, for babyen ble født for et par måneder siden. Men jeg antar dette ble størrelse 6-12 mnd siden den ble litt større etter vask.

Hva tenker dere om denne fargen til en jentebaby? Fargen er litt mørkere enn på bildet. Jeg tok med et nøste til krydderskapet, og da var den ganske lik i fargen som kardemomme. Alt små jentebabyer har trenger vel ikke være rosa?

Jeg synes mønsteret er fint, men jeg synes kanskje at knappehullene burde vært på den andre delen sånn at man brettet bakover mot knappene - ikke fremover. Jeg har valgt helt enkle hjerteknapper i hvit perlemor.

Etter mønsteret skulle åpningen i nakken gått litt lenger ned, men her skjedde det en liten misforståelse, så da ble det bare fem cm splitt. Den er uansett ikke trang å få over hodet, så da gjorde jeg ikke noe med det.

For å få gaven litt mer feminin, tenker jeg å strikke et par rosa sokker og et flettet hårbånd til.

Mønster: fra boken "Kjælighet på pinner".

Garn: Tajmahal, (70% merinoull ull, 22% silke og 8% kashmir), 99 gram. Antar str. 6-12 mnd.

Pinner: nr. 3

Rosa sokker

Det er juli og fredag - og for en sommer vi hatt så langt! Ferien begynner i dag og sola skinner fra knallblå himmel - kan det bli bedre?? Den voldsomme varmebølgen vi har hatt har lagt en liten demper på alle aktiviteter - også håndarbeid. Men det blir litt strikking i bilen av og til og litt på sene kvelder etter at sola har gått ned. Det som har kommet ut av det så langt er to par sokker.

Jeg har hatt to 100g nøster - etter min mening - litt for tynt sokkegarn liggende i noen år. Frisk, rosa farge - litt melert.

Jeg har tatt fram disse nøstene tidligere og begynt på sokker, men det har aldri blitt noe ut av det. Så nå bestemte jeg meg for å bruke garnet dobbelt bare for å bli kvitt nøstene. Selv om det ble forholdsvis tykt gikk det fint med pinne nr. 3 for meg som strikker litt løst.

Mønsteret har jeg strikket en gang tidligere - utgangspunktet var 52 masker. Litt fletter og litt hullstrikk - det jeg liker aller best. Strikket først et par med vanlig "skaft", og da de var ferdige var det igjen akkurat nok garn til et par ankelsokker.

Noen har underveis ønsket detaljerte bilder da sokkene ble ferdige, så her kommer det.

Hullmønsteret midt foran.

Forsterket hel, hvor jeg dro med den lille fletten ned på hver side.

På ankelsokkene har jeg noen omganger mellom vrangborden og der helkappen starter, men startet med den forsterkede "teknikken" med en gang.

Mønster: Startet med 52 masker (dobbelt garn!)
Garn: Hot Socks Vintage, 108g til det ene paret, 82g til ankelsokkene. Begge parene ble i str. 38/39.
Pinner: nr.3

Ønsker dere som trofast kikker innom her en flott sommer!

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv