hits

august 2008

Rosa hårbånd

Denne helgen kjørte vi langt - til Jotunheimen - men det gikk greit siden jeg kunne sitte å hekle. Denne gang et rosa pannebånd. Oppskrift som Hobbyugla http://hobbyugla.blogspot.com/ har laget.

pannebnd 004

To hårbånd...

Heklet hårbånd

Her er en liten ting jeg ble veldig fornøyd med! Et heklet pannebånd som jeg fant mønster på hos Hobbyugla http://hobbyugla.blogspot.com/ . Det er heklet i Indigo, et dongerifarget bomullsgarn på heklenål nr. 3 eller 3,5. Jeg måtte sy knappen en mønsterrapport innpå, me da passer det fint til en voksenperson med tykt, langt hår (mao. blir det ikke til meg som har tynt, kort hår...).
Må nok finne et garn som er litt tynnere så jeg kan lage et til i barnestørrelse.

Tusen takk for at du deler mønster, Hobbyugla! :)
pannebnd 002
Også handlet jeg litt i ferien, litt forskjellig småtteri. Lin/bomullstoff med sauer - som jeg håper skal bli en fin veske med tiden. Også disse veskehåndtakene, de synes jeg var kjempefine!
080808 046
Og litt annet stoff, beige og blått synes jeg er flott!
080808 041
Mye mere stoff er forresten på vei til meg i posten. Det ble bestilt mange meter på salget i Rita's håndarbeidsstue i går. Gleder meg til det kommer!

Liftgardin

Jeg har sydd liftgardinen til kjøkkenvinduet på hytta. Jeg har aldri sydd sånn gardin før - eller hengt opp for den sakens skyld - så det tok litt tid. Men det ble lyst og fint, det ble liksom mye luftigere når det ikke henger gardiner ned på sidene.

080808 037

Gardinen henger selvfølgelig ikke så langt ned til daglig, dette var bare for å vise stoffet, som er fra Sandvika Veveri.

Jeg bestemte meg også for å sprette av lukkekanten og lage nytt bakstykket på den tidligere omtalte saueløperen min. Jeg quiltet den ved å lage knuter med moulinègarn i hver rute på midtstykket. Og denne gang ble jeg veldig fornyød med resultatet.

080808 050

Et nærbilde av sauene.

080808 052

Og her er modellene. ;)
Sauene var faktisk renere og penere enn jeg kan huske å ha sett dem tidligere sommere.

aaa 054

Ønsker dere en fin "siste del" av helgen!
Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv