hits

august 2009

Flere stitchery

Det regner fortsatt nesten hver eneste dag, og jeg er så lei regnet. Har vi noen timer opphold på formiddagen kan du banne på at det pøser ned på kvelden.   

Jeg er ferdig med to stitcheryer til, så nå er det bare ett igjen før alle åtte kan monteres sammen med stoff til et veggteppe. Det åttende er også lagt ut på nett, jeg har bare ikke fått tegnet det over på stoff og sydd det ennå. Alle de åtte motivene finner du her

http://willowberrydesigns.typepad.com/willowberry_designs/verandah-views-free-stitchery-patterns.html100809 bloggbilder 003

Det er oppgitt hvilket nummer som er brukt på DMC garnet, men siden jeg har masse brodèrgarn har jeg mange steder valgt  en alternativ farge, men så lik opptil den originale som mulig.

Ang. regnet. Må bare vise at noe faktisk trives i regn. Vi har et fantastisk fint torvtak på hytta denne sommeren! Jeg har alltid ønsket at det skulle komme blomster på taket, og nå har vi faktisk tre slag.

100809 bloggbilder 007

Røkløver, hvitkløver og noen gule som jeg ikke vet navnet på.

100809 bloggbilder 009

Er det ikke flott?

Tidligere viste jeg noen ufoer jeg har arvet fra Toja. Da vi hadde noen supervarme dager her tidlig på sommeren var dette et veldig fint håndarbeid å sitte med. Enkelt mønster i korssting med bare to farger. Dessuten var 2/3 ferdig ved overtagelse. Nå står det bare igjen å brette inn kantene og sy pent rundt. Jeg tror dette settet vil passe fint til svigermors sekskantede juleservise med hjerter på fra Porsgrund Porselen.

150809 025

Er det flere som tenker på julegaver på denne tiden?

Tone M sine "Skeive sokker"

Jeg har selvfølgelig latt meg påvirke av de andre medlemmene på Hobbyboden til å strikke Tone M sine "Skeive sokker". Jeg har strikket dem på pinne nr. 3 i Mor Aase raggegarn - et helt ufyselig garn å strikke av. Men etter vask og en runde med skyllemiddel er de slett ikke så ille. :)

150809 020

Mønsteret kommer ikke så godt frem på det grå her, men både bedre bilde og oppskrift finnes i bloggen til Tone M http://tonem.net/. Jeg synes mønsteret passet spesielt godt til raggsokker. Ikke for "dillete" til det garnet, men samtidig så gjør de raggsokkene litt mer eksklusive. ;)
Er redd jeg har garn nok til et par til, men tror jeg utsetter det litt siden jeg ikke er så begeistret for garnet.

Kitten Mohair er heller ikke mitt yndlingsgarn, men det ble et par små babytøfler i det likevel. Det er stadig venninner som blir besteforeldre, og jeg synes disse er greie som en bitteliten oppmerksomhet i den anledning - når jeg ikke kjenner de nybakte foreldrene særlig godt.

150809 002

De er kanskje ikke så praktiske, men søte er de da! :)

Pledd med flettekant rundt

Så er ferien (endelig) over! Vi har nesten regnet bort. Vi har tilbragt de siste tre ukene mellom Lindesnes og Jotunheimen, men stort sett har været vært like dårlig over alt. Jeg trenger ikke en hel hånd for å telle dager uten regn.

Før ferien var jeg fast bestemt på å få ferdig teppet til vogga, men sånn gikk det ikke. Jeg har istedet ferdigstilt en annen ufo,  "Barnepledd" kaldte de det i oppskriften. Det er strikket i Mor Aase superwash etter mønster fra et gammelt ukeblad.  Ferdig måler teppet 160 x 125 cm, jeg strikket det litt lenger enn opprinnelig. Da det egentlig var ferdig fant jeg ut at jeg ville avslutte med fletteborden fra Great Americn Aran Afgahn rundt kanten, og det var da det ble liggende. Men se her! :)
100809 bloggbilder 018
Jeg har ikke blokket det, men da det var nesten tørt la jeg det flatt på sengen og strakk i fasong.

100809 bloggbilder 016
Et detaljbilde.

100809 bloggbilder 017
Dette var det deilig å bli ferdig med, det tok stor plass i ufohaugen.

Må bare ta med denne flotte dødsannonsen også for dere som ikke allerede har sett den.
Elsa
Noe å vise nærmeste pårørende? ;)

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv