hits

august 2010

Min pepperkakeboks - "extreme makeover"

Etter å ha sett Lilesnuppas innlegg om 'extreme makeover' på en pepperkakeboks måtte jeg bare prøve. Det er jo ikke akkurat tiden for pepperkakebokser nå, men en venninne hadde en hun kunne avse, så da var det bare å sette i gang. 

Her er min utgave :)Jeg valgte dongeristoff som grunnstoff, og et motivstoff godt egnet til sytilbehør på ytterlommen. Lommene inni boksen er sydd i smårutet blått og beige stoff.Her finnes en sømforklaring på hvordan dette gjøres.

Takk til Lillesnuppa for flott idè!

Nøstebarndress

Da har jeg latt meg påvirke av de andre damene på Hobbyboden igjen - jeg har strikket Nøstebarndress. Den er strikket i originalgarnet fra Nøstebarn, str.2 år i maskeantall og 3 år i lengde. Mønsteret er fra Nøstebarnboken, som jeg lånte på biblioteket.I følge nåtidens småbarnsmødre er denne nærmest uunværlig ;) Knapper mangler, men det er bare snakk om litt tid ;)

Foruten påvirkningen fra HB-damene var det enda en grunn til at jeg ville strikke denne dressen, jeg ønsket å prøve garnet fra Nøstebarn. Mange kan ikke få fullrost det.
Først kjøpte jeg tre 100g-hesper à kr. 139,- på Blå Tråd på Harebakken kjøpesenter i Arendal. Det ble for lite, så jeg kjøpte et hespe til på Nøstebarn i Sandvika. Det gledelige var at der kostet garnet kr. 98,- pr. hespe. Det er helt utrolig at det kan være så store prisforskjeller på samme vare.
Riktignok sitter jeg igjen med over hundre gram garn - fordelt på to farger - men for å få dressen ferdig har jeg altså handlet for kr. 515 - og det synes jeg er for mye for dress til en treåring. 

Et oppussingsobjekt

Jeg har fått med meg at alt for tiden skal være hvitmalt, likevel holder jeg på med det stikk motsatte ;) I 1998 var vi ferdig med å bygge hytte - og den gang skulle alt - og da mener jeg alt - være trehvitt, og gjerne lutet. Jeg gikk i gang med å lute en gammel kommode, som jeg tjue år tidligere hadde malt hvit... Malingen satt godt, og jeg trodde ikke treverket skulle tåle en omgang til med lut, og dermed ble den puttet inn i annekset hvor den kunne stå uten at jeg trengte å bli påminnet om den hele tiden.

Men i sommer bestemte jeg meg for å fullføre prosjektet. Jeg la kommoden med ryggen ned mot gulvet sånn at ikke luten skulle tære på det dårligste treverket, og smurte toppen og sidene med lut en gang til.Det gikk faktisk veldig bra, og etter å ha pirket litt på malingsrestene på utskjæringene med en litt spiss grønnsakskniv ble resultatet nogenlunde akseptabelt.Og sånn ble det ferdige resultatet - med et litt for langt gyngestolteppe som løper. Nå gjenstår bare å kjøpe messingbeslag til skuffene - evt. finne igjen de originale som ble fjernet da jeg startet med lutingen ;) 

Tilbake til Kristin Langbraaten

Etter en pause i sommer er det på tide å komme i gang med stitcheryene til Kristin Langbraaten igjen. Hvis jeg gjør en liten innsats kan jeg komme ajoùr igjen med månedene. For øyeblikket ligger jeg to måneder på etterskudd. Men her er junibildet.Jeg synes Langbraaten er så flink til å tegne blide, lykkelige dyr :)

Little Patchwork Village Wall Quilt

Little Patchwork Village Wall Quilt av Rosalie Quinnlan er mitt nyeste stitcheryprosjekt. Det hadde nok vært lurt å gjøre ferdig noe av det jeg holder på med, men uansett - jeg har brodert alle stitcheryene til dette i løpet av sommeren. De er brodert på ubleket musselin med èn tråd Valdari i brunfargen P11. Brunfargen skifter fra mørk brun til litt lysere brun, samtidig som tykkelsen varierer litt.Motivene var enkle og morsomme å brodere, og raske siden alt sys med en tråd/farge. Unntaket er alle hjertene, som jeg - etter idè fra utstillingsteppet på Lappemakeriet - vil sy med rød tråd. På det utstillingsteppet er stitcheryene brodert på lin, og det var kjempefint - litt rustikk og tøft. Desverre var jeg kommet litt for langt med egen brodering før jeg oppdaget det, så da var det uaktuelt å bytte.Nå skal jeg forsøke å finne noen beige og brune japanske stoff med et bittelite innslag av rødt til 'stjernene' som skal være rundt stitcheryene. Egentlig fant jeg det på gjennomreise i Kinsarvik for et par uker siden, men da hadde jeg hverken mønster eller stoffmengde tilgjengelig.Til gjengjeld hadde jeg en litt utålmodig mann ventende i bilen, så da ble det ingen handling ;)
Tenker jeg finner tilsvarende utvalg i butikkene hjemme etter endt ferie.

Verdens beste boller?

Jeg lar meg ofte påvirke av ting som blir diskutert på Hobbyboden, og denne gangen var det påstanden om verdens beste boller. Ingen fikk fullrost dem, så jeg måtte bare prøve selv ;)

Samtidig prøvde jeg å samle noen råd og erfaringer ang. steking med varmluft - noe jeg aldri har fått særlig taket på. Hjemme har jeg aldri hatt den funksjonen på komfyren, men da vi fikk strøm på hytta for et par år siden hadde jeg det plutselig.

Tilbake til bollene - hevingen var det ikke noe å si på, selv om de bare skulle heves èn gang..Jeg stekte bollene på to brett, det ene på vanlig over-/undervarme, det andre på varmluft.
Og her er resultatet.De to første radene på varmluft. De ser finest ut, men de var akkurat tatt ut av ovnen da jeg tok bildet og hadde ikke fått tid til å synke sammen.
Min erfaring etter denne lille testen er at bollene ble litt tørrere ved bruk av varmluft. Men jeg skal nok gjøre flee forsøk etter hvert.

Her er bolleoppskriften.

Babyteppe fra Dale

Babyteppet jeg skulle strikket av det tidligere mye omtalte Vikinggarnet er endelig ferdig. Garnet ble selvfølgelig byttet ut, først til Drops Merino Extra fine - som viste seg å bli litt for tykt, deretter til Drops Baby Merino som var helt ideelt. Mottagerne av teppet valgte mønster - et mønster som var mye kjedelig, nesten glattstrikk.Og siden det ikke er en liten baby som skal ha dette teppet strikket jeg det litt større enn mønsteret sa, 75 x 95cm istedet for 75 x 75cm.


 
Utfordringen for meg med teppet var markeringen av 'blomstene'. De ble strikket nesten som åttebladsroser. Det sto ikke klart i mønstreret hvordan dette skulle gjøres, men jeg ble anbefalt å sy med kjedesting rundt dem - noe jeg ikke fikk pent. Jeg endte derfor opp med å hekle rundt dem med tråden fra baksiden, selv om det ikke ble vesentlig bedre ;) Men etter litt forsiktig blokking ble det nogenlunde.
 Mønsteret er fra Dalegarn hefte nr. 223 
Garn: Drops Baby Merino
Pinner nr. 2,5 på rillestrikk, nr. 3 på resten
Størrelse: 75 x 95 (75 x 75 i mønsteret)

Siden sist jeg skrev om dette teppet har adoptivbarnet fra Sør-Afrika kommet til Norge, ei nydelig, lita tulle på 14 måneder, og teppet er overlevert :))

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv