hits

august 2013

Babyteppe fra Gjestal

Vi har kjørt mye bil i sommer, og alltid før vi reiser av gårde står jeg febrilsk og leter etter et strikketøy som egner seg for bilkjøring. Derfor bestemte jeg meg for å strikke et babyteppe - og det skulle kun strikkes på i bilen. Sånn ble det ikke. Det er så ofte jeg trenger noe tankeløst foran tv, i syklubb eller lignende, og plutselig var teppet stort nok.

Jeg hadde garnet liggende, fem nøster av samme innfarging + tre nøster av en annen innfarging. Selvfølgelig fikk jeg tak i et av de tre like da jeg begynte, og da jeg skulle begynne på neste nøste så jeg at fargeforskjellen var veldig stor - som jeg ofte synes det er på Gjestal sitt garn. Bestemte meg for å fortsette, men etter å ha strikket opp tre nøster til bestemte jeg meg for å ta av den første delen. Ja, ja - man skaper seg arbeid. Trøsten er at da ble teppet felt av i begge ender, og kortsidene ble akkurat like. Det er nemlig få ting som irriterer meg mer enn at ikke de motstående sidene blir akkurat like lange, eller at hjørnene ikke er helt rettvinklet. Det er også grunnen til at jeg måtte hekle omgangene rundt til slutt tre ganger før jeg var fornøyd. Jeg er desverre alt for opphengt i sånne bagateller.

Teppet måler 70 x 90cm.

 
Mønster: Gjestal (Familien nr. 15/2011)

Garn: Gjestal babyull, 290g

Pinner: nr. 2,5 på rillestrikk, nr. 3 på mønsterstrikk

Heklenål nr. 3 på heklekanten rundt

Til slutt noen notater til meg selv:

Før jeg begynte på rillestrikken i hver ende strikket jeg to masker sammen hver gang jeg kom til de markerte vrangmaskestripene  =  masker.

På runden med fastmasker heklet jeg en fm i hver rillestripe på langsidene. På kortsidene en fm i to av tre strikkemasker. 

I stedet for krepsemasker på siste  heklet jeg bakover, men smygmasker istedet for fastmasker.

 

Knubbelchen

Det er utrolig hva det finnes mønster på inne på Ravelry. Denne dukken synes jeg var kjempesjarmerende, så da måtte den jo strikkes - et nytt resteprosjekt ;)

Siden kroppen ikke fylles med noe, blir holdningen litt dårlig ;)

Mønster: Knubbelchen

Garn: rester av Austermann sokkegarn til kroppen, Silja til luen

Pinner: nr. 2,5

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv