hits

august 2015

Kjappstrikka drakt fra Paelas

Denne ble selvfølgelig alt annet en kjappstrikka for meg. Jeg måtte prøve meg fram noen ganger før jeg fikk den fin. Og da jeg endelig ble fornøyd hadde det tatt så lang tid at den nok ble for liten til mottaker - som ble født for en drøy måned siden. Det var kanskje dumt å velge minste størrelse siden disse småttisene vokser så fort, men skal se om jeg gir den en ny sjanse i større størrelse senere.
Synes modellen er veldig søt!


 

Den er litt stor til BabyBorn, men bildet sier litt om størrelsen.

Mønster: Kjappstrikka drakt

Garn: Drops Merino Extra Fine, 66g

Pinner: nr. 3 

"Strutteskjørt" i størrelse 40 år

Sjefen sjøl på jobben fylte 40 år for noen dager siden - og noe måtte vi finne på. Det kom flere kreative forslag, og til slutt endte vi opp på barneselskap med prinsessetema. Jubilanten skulle selvfølgelig ha rosa tyllskjørt, og siden det ikke er mulig å få kjøpt i størrelse 40 år, så måtte jeg sy et. Dette var ikke noe det skulle brukes mye tid på, så det ble gjort på enkleste måte.

Stoffet ble kjøpt på Stoff  Stil - fire meter stiv, lys rosa tyll, og fire meter av det sjokkrosa myke, tynne stoffet. Det sjokkrosa stoffet var noen cm bredere enn den lyse tyllen, så jeg brettet derfor begge stoffene langsetter på midten og sydde fast det lyse stoffet ca 5 cm nedenfor midten på det mørk rosa. Brukte de fem cm som løpegang og tredde i en bred strikk. Etter å ha fordelt rynkene jevnt rundt hele skjørtet strakk jeg ut strikken og sydde to runder med sikksakk. I etterkant sydde jeg beltestropper på linningen og brukte mørk rosa silkebånd som belte for å dekke til linningen.

Det var den lyse tyllen som kulle være rettsiden på skjørtet, men siden det andre, myke stoffet begynte å sige litt da skjørtet ble hengt opp, sydde jeg det sammen sånn at det kunne brukes på begge sider.

Jubilanten ble pyntet, og var strålende fornøyd med arrangementet :)Gratulerer med vel overstått, Mari! 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv