hits

september 2007

En salig blanding...

Fortsatt inspirert av "Blåbærtua" ble denne laget. Størrelsen er 30 x 45cm.

image84

Jeg må vise baksiden også. Det er litt råflott med sånt fint stoff der, synes jeg :)  Og det matcher bedre i virkeligheten enn på bilde...
 
image85

Så litt matprat. 
Detter er favorittsuppen til min yngste sønn, grønnkålsuppe. Han har fått den servert hjemme hos en kamerat, og jeg ble nødt til å be om oppskriften. Servert med grove rundstykker var den både mettende og god på smak :))

 image89

Takk til deg Ragnhild som tok deg tid til å skrive ned oppskriften - den fungerte alldeles utmerket!
Her er den, om flere vil prøve seg:

Ragnhilds GRØNNKÅLSUPPE


1: Hakk 4-5 sjalottløk eller en middels vanlig løk ganske fint.


2: Fres løken i olje til den er myk, rapsolje for helsa men oliven smaker jo bedre.


3: Tilsett mel, 3-4 spiseskjeer kanskje? Jeg bruker spelt, veldig sundt og smaker godt. Det går fint med grovt mel også.


4: Spe med vann, 2 liter kanskje, kommer an på hvor mange som skal ha mat. Og kyllingbuljongterninger etter smak. La det koke noen minutter.


5. Nå skal grønnkålen oppi. Vi pleier å fylle fryseren med poser med ferdig renset grønnkål a 400-500 gram om høsten, da er den billig og frisk og fin. Grønnkål kjøper Gunnar i sekk på Økern Torg.

Til denne porsjonen bruker jeg en pose grønnkål. Greiest er å ta posen rett fra fryseren, putte den i en bærepose og banke den hardt med kjevle eller noe tilsvarende. Da blir noe knust nesten til støv mens noe blir større biter. Kålen kokes til den er mør, hvor lang tid tar det da tro? 20 min kanskje? Mer?


6. Når grønnkålen er ferdig kokt kommer turen til pølsebiter, familien min insisterer på at det skal være Finnsbråten wiener. Varm opp. Kan også ha oppi potetbiter, enten rå samtidig med kålen eller kokte samtidig med pølsene.


7. Til slutt en raus skvett fløte, matfløte er tull, spør du meg!


8. Og smak til med salt og pepper. Jeg liker best hvit pepper, den lukter så herlig fjøs.


GOD APPETITT!


De grå sokkene mine, Eagle's Flight, er ferdige. Jeg synes de ble fine, men nå har jeg egentlig nok grå sokker ;)Det har blitt flere par i det siste.

image86

Nærbilde av mønsteret.

image87

Og forrige uke fikk jeg plutselig behov for en skuldervarmer. Det var fort gjort å sy en i et frottestoff jeg har hatt liggende i aldri så lang tid. Den er ganske stor, ca. 15 x 65cm. Innerposen har jeg delt i fire rom så ikke all risen havner i endene. Fyllt med ca. 150g grøtris i hvert  "kammer".

image88

Ønsker alle som er innom en fin uke!

Flere nye småting


Jeg har sydd en liten brikke. Den måler 30 x 45cm og er tiltenkt min yngste sønn. Det er brukt kun tre forskjellige stoff, pluss de røde hjertene og kanten rundt som er mørk rød og sort rutete (ikke så lett å se...).  Inspirasjonen kommer fra vedlage serviett og "Blåbærtua". (Link til høyre på siden min.)
Bilde av hennes kan dere se her:
http://bp3.blogger.com/_gpoCiw64-As/Rsni45O9wJI/AAAAAAAAAWU/yNe9RneEcAM/s1600-h/HPIM2172.jpg
Hun lager så mye fint, og jeg synes hun har en veldig koselig blogg. Vel verdt et besøk!

Brikke

Også har jeg sydd en Tilda toalettmappe til lille Ida som så dagens lys i slutten av juli. Håper hun ønsker seg en sånn ;)
I og med at jeg ikke er særlig god på å sette sammen farger og mønster synes jeg sånne ferdige pakker er veldig greie.

image82

Også måtte jeg sy meg en sånn papirlommetørklesak. Jeg så de lå til salgs på Lappemakeriet sist jeg var innom der, og så måtte jeg bare prøve. Det er jo dessuten litt koseligere enn den plastposen de ligger i.
  
image84

Også har jeg begynt på et par sokker til. Denne gang med mønster "Eagle's Flight". Fint mønster, men jeg er ikke så glad i sokker som begynner rett på mønsteret - jeg synes de har lett for å rulle ned - så jeg valgte å strikke en kant i glattstrikk øverst.
Garnet er Sisu (festgrå farge fra garnlageret mitt) med pinne nr. 2,5.

image85

Ønsker alle som er innom en fin uke!

Lombard Street Socks ferdig

Nok et par sokker ferdig! De heter Lombard Street Socks, og om du ønsker å strikke dem ligger oppskriften her, http://magknits.com/Sept06/patterns/lombardstreet.htm. Jeg synes mønsteret er helt optimalt, siden det  inneholder både hullmønster og fletter.

Hvite sokker

Mine er strikket i Sisu på pinne nr. 2,5. Det gikk med nesten 100g garn.
Jeg har fortsatt tre nye, fine sokkemønster "på vent", så jeg har mye å glede meg til ;)

Nå er jeg så smått i gang igjen.

Nakke og skuldre er adskillig bedre, og jeg har prøvet meg litt med hekling igjen. Det er det samme mønsteret på firkanter som jeg alltid bruker, men denne gang satt sammen til størrelse vognteppe, ca. 50 x 80cm. Tidligere har jeg brukt mønsteret til to sengetepper og duker i maaange forskjellige størrelser, og jeg liker det fortsatt veldig godt. Et veldig greit håndarbeid på venteværelser, i lunchen på jobben eller foran TV'n. Mønster er selvfølgelig unødvendig etter så mange firkanter.

Garnet er ubleket Solberg 12-4.

Vognteppe

Også en liten pompadur til. Det var bare for å sjekke om alt fungerte.

Rosa pompadur

Og det gjorde det :)

I går var det så fint vær her i Osloområdet at vi bestemte oss for å ta en tyttebærtur. Som to ganger tidligere siste måneden reiste vi til Holthefjell, mellom Hokksund og Kongsberg. Det er nesten en times kjøring, og vi kjører sikkert forbi mange tyttebær på veien, men det er så greit med et sted man er litt kjent. Jeg får nesten følelsen av at vi bare reiser og "henter" hjem bærene, vi vet akkurat hvor vi skal gå.  Tidligere har vi vært i samme området og plukket kantareller.

Tyttebærtue

Det begynner å bli fine farger på blåbærlynget nå, så man må liksom feste blikket ett sted for å få øye på bærene.

image81

Vi plukket i ca tre timer, og det resulterte i 6,5 kg bær. 

Tyttebær

Og dermed vet jeg hva denne dagen må brukes til!

Chiela var selvfølgelig med :)

Chiela

Hun tok seg en liten runde på egenhånd, og kom tilbake så full av gjørme som jeg aldri tidligere har sett! Rett i dusjen med sjampo da vi kom hjem - og like fin igjen :)
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv