hits

september 2009

"Sy sammen" på Stange

Lappelaget jeg er medlem av har vært på tur. For mitt vedkommende ble det ingen billig fornøyelse, men jeg fikk god valuta for pengene. :)
Første stopp var Fabrikkutsalget Brumunddal, http://www.fabrikk-utsalget.no/ som slett ikke bar preg av å være et fabrikkutsalg, men en velassortert hobby- og interiørbutikk. Her fantes alt som trengs til mine hobbyer!

Neste stopp var "Sy sammen" http://www.sy-sammen.no/ på Stange. Der hadde vi avtalt å spise lunch, så vi kom til ferdig dekket bord. Dette var en veldig koselig plass med landlig beliggenhet.
Karin holdt et foredrag for oss om japansk fletteteknikk, og jeg ble virkelig fasinert av dette. Nye ting er jo morsomme å prøve, selv om det innebærer innkjøp av "spesialting" kun beregnet på fletting. Man trengte en sak til å lage skråbånd med, en laaang nål med litt spesiell tupp, vliselin på rull med lim på begge sider, vliselin med påtegnede ruter - og selvfølgelig et hefte (til den nette sum av kr. 360,- !).

fletting 023

En plate til å flette på, og som tåler varme fra strykejern, var også nødvendig. Siden jeg hadde en plate i porøs huntonitt fra jeg flettet makramè, trengte jeg ikke kjøpe det.

Så var det bare å starte opp.
Jeg laget bånd ut av de utvalgte stoffene, jeg begynte bare med to forskjellige. Fant mønster i heftet på stjernemotiv, og satte i gang.

fletting 009

Da alt var ferdig flettet var det bare å dra over med strykejernet, så festet limet båndene til hverandre, samtidig som alt festet seg til rutevliselinen.

Siden båndene mine var 18mm brede gikk det veldig greit, men målet er nok å få det til med smalere bånd. Da blir det nok straks mer tuklete.

Her er resultatet, som jeg har tenkt å felle inn i siden på en veske. 

fletting 019 

Det ble ikke helt, men nesten vinkelrett, så tatt i betraktning at det var første forsøk er jeg ganske fornøyd. :)

Nå holdt jeg på å glemme at hos "Sy sammen" har de det største utvalget av stoff jeg noen gang har sett. Jeg tror de reklamerte med 3-4000 forskjellige! De hadde dessuten rimelige priser.

solsikke 003

Så gjenstår det bare å ønske alle besøkende en fin dag!

Verandah Views

Jeg har nå sydd ferdig toppen til Verandah Views. Det gikk greit, siden jeg bare måtte plukke ut tre forskjellig stoff som matchet - og det klarer selv jeg som ikke er særlig flink til sånt. ;)

060909 028

Sikkert noen som synes det er litt kjedelig, men så kjedelig er jeg. ;) Det beige stoffet rundt er babycord, og selv om det var litt tykt å blande med det andre tynne bomullstoffet liker jeg den lille effekten det gir.

060909 031

Jeg brukte tynn volumvliselin med lim og strøk på baksiden. Jeg tenkte det var lurt så jeg kunne være sikker på at sømmene holdt seg den veien de var strøket. Men det viste seg at det ikke ble fint på de smale stofframmene mellom stitcheryene siden jeg hadde strøket sømmonnet ut fra broderiene. Heldigvis var det bare å rive av igjen, selv om det ble mye raknede stofftråder på baksiden.

Nå er jeg litt usikker på hvilken type vatt jeg skal velge, det finnes jo en hel jungel å velge i. Men bakstykket er fedig klippet, så bare jeg bestemmer meg kan quiltingen starte. Det skal gjøres enkelt, "in the ditch" - for hånd.

Kerttu sokker

Her er min variant av Kerttu. Jeg hadde et par garnnøster med et litt for tykt garn - etter min mening, og ikke er det 100% ull heller. Jeg har ikke kjøpt det selv, det er en del av morsarven min. ;)
For 30 - 40 år siden var det en periode noen som importerte spansk garn her i området. Det var veldig billig og "alle" strikket av det. Mye syntetisk, men vi syntes det var greit nok den gangen.
De to nøstene jeg hadde er rester etter en jakke moren min strikket, og det har ligget her og opptatt plass og irritert meg en stund. Da jeg så at Kerttu krevet litt tykkere enn pinne-to-og-en-halv-garn så jeg mitt snitt til å bli kvitt det.
Og her er resultatet.

03092008 012
Jeg valgte å strikke mønster rundt hele istedet for en rett og en vrang på to av pinnene. Jeg dro også med en tynn flettebord nedover langs hælen, men ser nå at jeg kunne hatt den med ennå en omgang til.
Sokkene er nok litt for tykke til å bruke i støvler, men passer helt fint til nattsokker.

Mønster: Kerttu

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv