hits

september 2010

Bluberry Waffle Socks

Jeg tror dette er det mønsteret på sokker jeg liker aller best. Garnet jeg nå har strikket i, Labbetuss, derimot, var jeg ikke så begeistret for. Siden det er et veldig billig garn ble jeg ikke så overrasket - det var fargen og de svært korte fargeskiftene jeg ikke kunne stå for da jeg kjøpte det. Det virket litt syntetisk og knirkete da jeg strikket med det, men etter å ha skyllet de opp med litt skyllemiddel virker de ganske bløte og behagelige å ta på.Jeg har strikket med pinne 3,5, og brukte 115g garn. Og om det er noen som fortsatt ikke har mønsteret finner man det her.

Håper de holder fasongen, og at de heller krymper litt enn å utvide seg i vask.

Det går i vinkartongvesker

Det har blitt strikket noen vinvesker den siste tiden. De er så kjekke å ha liggende til gaver til mennesker som har alt - og er like aktuelle for både han- og hunkjønn.

Denne gangen har jeg strikket i brunt. Det synes jeg ble veldig fint, dessuten synes ikke rødvinsflekker på den - og det kan være et poeng. Litt uheldig lys under fotografering, men fargen er mørk brun.Og to i ubleket ull.Det går med 500g Artic eller tilsvarende garn til hver veske, og jeg strikket på pinne nr. 6.

Det er Renate Alice på Hobbyboden som har laget dette mønsteret, og jeg antar det fortsatt kan bestilles på denne mailadressen: ren-sae@online.no

Melody Scarf

Jeg kjøpte en gang to nøster Panda Silk fra et av medlemmene på HB. Det var en nydelig lys blå, melert farge, og garnet kjentes også deilig ut - en blanding av 45% Superwash Merino ull, 52% Bamboo og 5% Silke. En dag jeg var på bloggvandring fant jeg et skjerf - strikket av samme garn og farge - i bloggen til Elite. Hun var snill og viste meg link til mønsteret, Melody Scarf og hvilken pinnestørrelse hun hadde brukt. 
Garn og pinner ble pakket med til hytta forrige helg for oppstart. Problemene startet da jeg skulle kjøpe og laste ned mønsteret. Telenor Mobilbrikken lå hjemme, så jeg hadde ikke internet. Heldigvis hadde jeg kopiert bildene fra Ravelry så jeg satte i gang å telle og tegne ned mønsteret så godt jeg kunne. Og jeg tror det ble ganske likt.

Elite hadde strikket av ett nøste, mens jeg hadde to. Siden jeg visste hennes maskeantall og størrlese på skjerfet la jeg opp til ca 1,5 ganger hennes bredde og endte opp med størrlese 20 x 170cm da begge nøstene var strikket opp - en helt grei størrelse.Jeg elsker fargen, garnet klør ikke - og høsten er her, så det er bare å ta det i bruk :))

Tusen takk for hjelpen, Elite - den var gull verdt!
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv