hits

september 2011

Et lite knippe prematursokker

Det er noen i lappelaget jeg er medlem av som har strikket tepper til Amandaprosjektet. Det har blitt mange tepper, men det var ikke så mange som hadde lyst til å strikke sokker. Jeg overtok derfor noen garnrester etter teppene for å strikke matchende sokker.

De er strikket på samme måte som sokkene jeg har vist tidligere - eget mønster som etter hvert sitter godt i fingrene.

Det er fortsatt noen garnrester igjen, men nå håper jeg noen har lyst til å overta så det kan bli noen luer også.

PONCHO - along

Det foregår en PONCHO-along på Hobbyboden - og jeg lot meg som mange ganger tidligere rive med. Jeg hadde egentlig ingen planer om å strikke dette nå, men da jeg så alongen kom jeg på at jeg for noen år siden fikk et mønster på en jeg den gang syntes var fin. Det ble lagt i en bunke sammen med mange andre strikkeplaner og kort tid etter var den glemt. Det fantes ikke noe bilde, og ikke husket jeg helt hvordan den så ut, men etter å ha lest gjennom mønsteret dannet det seg fort et bilde. To rektangeler som skulle syes sammen ;) Ingen store utfordringer - foruten å få strikkefastheten til å stemme. Som vanlig hadde jeg ikke garnet som var oppgitt i mønsteret, men akkurat denne gangen var det helt greit for her var det brukt 100% acryl!! Jeg hadde en pose mørk blå Mor Aase i lageret, egentlig beregenet til et heklet lappeteppe, men som det lett kunne endres planer for. Strikket dobbelt på pinne 7 kunne det lett erstatte acrylgarnet Chans fra Marks & Kattens.

Mønsteret er ruter, antall masker og omganger etter størelse.

Da jeg hadde fått sydd sammen de to sømmene og tredd den over hodet var halsen alt for vid. Men det løste jeg ved å hekle to runder med fastmasker, og deretter en omgang med krepsemasker for å få det til å se litt penere ut og litt mer markert.

Ponchoen ble tykk og god og varm, og nå om dagen er dette et helt greit ytterplagg. Men foreløpig litt uvant at armene ikke er fullt så fritt bevegelige som i en jakke eller genser.

Mønster: Et gammelt mønster fra Marks & Kattens

Garn: 635g Mor Aase ullgarn

Pinner: nr. 7

Strikkedress etter Nøstebarn sin oppskrift

Nok en dress ferdig, denne gang str. 1 år, strikket i Smart fra Sandegarn. Jeg vet flere småbarnsmødre som avskyr håndvask, så da synes jeg dette er et vel så greit garnvalg. Jeg har også valgt å følge oppskriften til tross for at garnet er tynnere og dermed resulterer i en litt smalere dress. Men det medfører jo også at den tar litt mindre plass under yttertøyet.Garn: 250g Smart, farge blå med "prikker" i forskjellige farger

Pinne: 2,5 på vrangbordene og 3 på glattstrikk

Hel lengde: 68cm

Nye loppefunn

Denne helgen blir sesongens første loppemarked arangert. Da jeg ankom 10-15 minutter etter åpning var allerede hele nærområdet fyllt med biler. Siden det regnet var til og med møbler plassert innendørs, så det var ikke lett å få noen oversikt over loppene. Likevel var jeg veldig heldig - synes jeg selv da ;)

To små Høganeskrukker. Og disse er virkelig små, og av ny produksjon. Men jeg synes likevel de glir fint inn i samlingen min.

Jeg vet ikke hva en sånn type "lysestake" kalles, men den ble med hjem - sammen med to tallerkener til Porsgrunns Lavaservise fra tidlig på 70-tallet. Egentlig var jeg på jakt etter serveringsfat og boller til dette serviset, men denne gangen var det bare tallerkener de kunne tilby.

Jeg er nok litt tilbake til 70-tallet - som mange andre. Men i motsetning til de andre er jeg ikke så opptatt av å lete etter stormønstrede sengesett og gardiner, jeg vil heller ha igjen de tingene jeg selv hadde på den tiden. F.eks. ble jeg kjempeglad da jeg fant fire lange fag av disse gardinene fra Solberg Spinneri. Her fotografert våte på tørkestativet etter å ha vært gjennom en skikkelig kokvask.

Ikke så lett å ta bilde av et stoff, men det er litt grovved, gulhvit i bunnfargen med litt innslag av hvitt og lys grått. Tror de kommer til å ende opp som gardiner på soverommet på hytta og en duk eller to.

Jeg plukket også med meg 6m møbelstoff i sort og brunt.

Det er ikke så enkelt å få noe inntrykk av dette stoffet heller, men jeg tror det blir fint å trekke om setene på spisestuestolene på hytta med. Der har vi 12 (for en jobb!!) stoler, og blir det nok stoff kan jeg godt tenke meg det samme på spisestuestolene hjemme. Her har vi bare seks, så de få gangene vi trenger mange låner vi med hjem fra hytta. På hytta er treverket i furu, hjemme er det bjerk, men med likt trekk blir det ikke store forskjellen.

Det store kuppet var nok denne kobberdunken! Tykk og solid, ø=30cm, h=21cm. Egentlig litt liten til ved, men foran den lille vedovnen på hytta kan den ta seg godt ut - evt. kan den bli en romslig potteskjuler.

Kr. 50,- må den vel være verdt - selv om jeg måtte pusse den selv?
Forsatt god helg!Tea-/kaffehette

Innen hobbyvirksomhet har jeg ett mål og ett ønske for tiden. Målet er å redusere garnlageret, ønsket er å pusle med småting som er godt egnet til å ta med seg i bilen, på hytta og på campingturer - og kanskje ferdigstille en ufo i ny og nè. Veien var derfor kort til en ny tea-/kaffehette som vi trengte til campingvognen, hvor vi har en liten presskanne. I garnlageret hadde jeg lys blå Cortina, og siden interiøret i campingvognen er dongeriblått var det greit å benytte dette. Kannen er mindre enn de andre jeg har strikket til og garnet var tykkere enn det jeg har brukt tidligere, derfor måtte jeg lage en ny oppskrift. 

Mønster: egetprodusert

Garn: 73g Cortina, farge 714

Pinner: nr. 7

Tovet èn gang på program 40 grader minivask

Mål etter toving: h=24cm, b=26cm når den ligger flatt

Kjole til Baby Born

En venninne har fått et barnebarn til, og en liten jente på fire år har dermed blitt storesøster. Det betyr gaver. Fireåringen eeelsker rosa, så jeg håper denne kjolen faller i smak.Jeg skal prøve å brodere noen små blomster på bærestykket, men har ikke egnet garn tilgjengelig i kveld.

Mønster: Dukkeklærhefte fra Sandnesgarn

Garn: 72g Mandarin Petite

Pinner: 2,5

Levina sjal

Da vi reiste avgårde med campingvognen på slep i sommerferien hadde jeg lagt opp og forberedt meg på å ha Levinasjalet som bilstrikk. Det fungerte egentlig veldig greit - bare rettstrikk - ingen tenking. Men siden det ikke var originalgarnet jeg skulle strikke av, ble det som vanlig noen forviklinger. Garnet jeg hadde var sytrådtynt ullgarn - faktisk så tynt at jeg etter hver fant det best å strikke med dobbel tråd. Da hadde jeg startet opp to ganger allerede, med 350 masker. Dobbelt garn gjorde at jeg måtte ha enda to-tre forsøk med ulike pinner før jeg syntes det ble passe strikkefasthet (prøvelapp er som kjent for pyser...).

Jeg strikket i vei til jeg var nesten halvveis. Da oppdaget jeg at det jeg trodde og forventet skulle være en lang og myk overgang fra lys grått til mørk grått ikke ble det med 350 masker. I løpet av et par pinner var fargen endret. Det hele endte med at jeg la det til side og fant noe annet å strikke på.

Sist fredag skulle vi på hytta og jeg trengte nytt bilstrikketøy. Jeg fant frem Levinasjalet og rakk opp alt sammen - igjen. La opp nye 350 masker og satte i gang. Nå gikk det bedre, jeg røyk av tråden noen ganger for å jukse til den lange overgangen mellom fargene.Størrelse: Fra nakken og ned måler det 80cm, fra spiss til spiss 160cm (da har jeg ikke målt med de ekstra spissene som er karkteristisk for Levina).Siden garnet ikke egner seg for å tre på perler, og at sjalet dessuten ble litt røfft, har jeg droppet den fine heklekanten som skulle vært rundt. Jeg skal vurdere senere om jeg synes det er nødvendig med en enklere kant.

Mønster: http://www.midt-svartdal.no/ (send mail)

Pinner: 6 (og jeg brukte 4,5 på hullraden og første rad etter for at ikke hullene skulle bli så store).

Garn: ca. 250g èn-trådig ullgarn fra Solkustens Spinneverksted.

 

Garnet kjøpte jeg som et påbegynt jakkeprosjekt på loppemarkedet til husflidslaget for et par år siden. Tre nye 100g garnbunter fulgte med strikketøyet. Husker ikke hva jeg betalte, men nå i ettertid betrakter jeg det uansett som et røverkjøp ;)

Sjalet ble mykt og fint etter vask, heldigvis, for det var ganske stivt og stritt å strikke med. Godt og varmt er det også.

Prematursokker

Bittesmå sokker er visst mangelvare på alle prematuravdelinger, har jeg hørt. Og bittesmå garnrester er jo helt ideelt til dette :) Jeg antar jeg har rester til ca 1000 par til... 

De grønne er èn størrelse større enn de lilla. Føttene måler henholdsvis 5,5 og 5 cm når de ligger flatt.

Mønster: strikket på gammel erfaring

Garn: De grønne 7g Lanett, de lilla 6g babyull fra Gjestal.

Pinner: 2,5

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv