hits

september 2012

Livstykkehjelm - et alternativ til Gros djevellue

Et lite halvt-nøste-prosjekt. Luen heter Livstykkehjelm og kommer fra danske Geilsk. Fort gjort å strikke, men det går da heller ikke med store garnmengden  - bare 20g. Størrelsen er nok til en litt liten nyfødt siden den passer perfekt til min Baby Born, og blir derfor med i gaven til niesebabyen. Veldig god passform, tror den må være et godt alternativ til Gros djevellue - om man skulle gå lei av den ;)

Den lille tuppen i toppen synes jeg gjør at luen virker litt "optimistisk".
Min lue er strikket i Schachenmayr Baby Wool. 

Pinner nr. 2,5

Mønster finner du her.                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Toalettmappe til en liten Julian

Søndag 23.september kom en liten Julian til verden - og mamma'n er min niese! Som vanlig har jeg sydd en Tilda toalettmappe som jeg pleier å gjøre til disse små som kommer til i familie og nærmeste omgangskrets. Jeg har alltid fått positive tilbakemeldinger når jeg har gitt bort sånne tidligere siden de er store nok til å romme både bleier og litt ekstra skiftetøy.

Håper mottager blir fornøyd!

Mitt Umaro - i babyteppe størrelse

Jeg falt helt for dette mønsteret da jeg så det første gangen, men det tykke garnet og pinne nr.10 fristet ikke. Derimot hadde jeg noen nøster med Merino Extra Fine som jeg kunne tenke meg å bruke opp. Jeg måtte øke maskeantallet med 36 masker i forhold til mønsteet for å få en grei sørrelse. Ang. størrelsen, den økte litt etter vask, men ikke så mye som jeg fryktet da jeg tok det ut av vaskemaskinen, 60 x 90 før vask og ca. 70 x 100 etter.

Teppet har ligget halvferdig en liten stund siden jeg skaffet meg litt ekstra jobb på det. Jeg oppdaget at jeg hadde strikket litt løsere i starten enn da jeg etter hvert ble godt kjent med mønsteret. Det endte med at jeg "hektet av" de to første rapportene, plukket opp maskene og strikket kanten i perlestrikk på nytt. Den har jeg forøvrig strikket på et halvt nummer tynnere pinner - og bevisst strikket veldig stramt - for at den ikke skulle bli slaskete/bredere enn selve teppet til slutt. Begge endene ble dermed også akkurat like stramme siden jeg da har felt av maskene i begge ender.

Teppe er altså vasket, men ikke blokket. Det skal jeg heller ikke gjøre siden jeg synes superwashgarn blir litt dødt og flatt av det, men jeg skal fukte kanten litt igjen og strekke den så hjørnene blir rette og fine.  

Mønster: Umaro av Jared Flood

Garn: Merino Extra Fine, 476g

Pinner: 4 og 4,5

Størrelse: 60 x 90 før vask, 70 x 100 etter vask.

 

Siden det er litt grått og trist ute i dag tar jeg med et bilde av min fine pelargonia - før frosten tar den ;)Ønsker alle som kikker innom en fin helg!

Nye putetrekk

Jeg har laget nye putetrekk til sofaputene i annekset på hytta. Heklemotivene har ligget ferdig en stund, og er nå montert på linputene jeg har sydd.

Det er tre forskjellige motiv på putene.

Sommerfugl,

hjerte

og rose.Motivene er hentet fra et gammelt ukeblad og heklet i ubleket Solberggarn 12/4.Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv