hits

september 2013

Strikketøyveske - et søndagsimpulsprosjekt

Endelig fikk jeg tørket støv av symaskinen! Flere på Hobbyboden har sydd i helgen, og jeg bare måtte finne på noe jeg også. Egentlig er det å sy jeg har mest lyst til for tiden, det er bare så mye enklere å sette seg i sofaen foran tv'n med tankeløs strikking.

Dette ble nok tidenes kjedligste strikketøyveske, men siden den skal brukes til bilstrikk er det prakisk med dongeri da den blir stående på gulvet sammen med sko og vesker. Jeg laget den litt større enn jeg har gjort før - den er på størrelse med en herre skoeske. Da må jeg kunne få med alt jeg trenger for en biltur. :)

Den er quiltet på enkleste måte - med bølgemønster - men i samme trådfarge som stoffet, så det er nesten ikke synlig. Inni er den fòret med et lysblått stoff jeg hadde liggende, og vattert med noe som kalles Karivatt. Den er litt tykkere og stivere enn vanlig borvatt.

Jeg sydde bærehåndtak bare på ene siden siden jeg ennå har tilgode å bruke det håndtaket til noe som helst.Mønstert har jeg funnet på nett for flere år siden, men har desverre ikke noen link.

Sesong for loppemarked

Jeg har vært på loppemarked igjen. Det har virkelig blitt en koselig hobby for meg. Jeg elsker å gå å kikke etter ting jeg kan ha bruk for - eller se på ting jeg slett ikke har bruk for. Jeg ser mange ting jeg har selv, og skjønner ikke hvordan de kan kvitte seg med ting jeg bruker jevnlig. Også er det morsomt å se på andre mennesker som er ute i samme ærend som meg. Mange er til og med  mye ivrigere enn meg - sniker i køen og presser seg frem med spisse albuer ;)

Her er tingene jeg kjøpte denne gangen: en liten bolle + to sett teakopper med skål og asjett til Ruskaserviset fra Arabia som jeg har samlet på en stund.

Tre og en halv bunt rødt og en bunt "supperosa" tynt ullgarn - egnet til sjal elller lignende.

Og en spole med lin/bomullsgarn.

Og en nydelig påbegynt brodert linløper - like fin på vrangsiden som på rettsiden. Og den er såpass påbegynt at om jeg ikke vil brodere den ferdig kan jeg istedet ta opp den lille figuren til høyre på bildet og slippe unna med å sy inn rundt kantene.

Og de neste helgene fremover byr på nye muligheter! :)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv