hits

oktober 2007

Vinkartongveske

Jeg har kjøpt mønsteret til Renate Alice http://renatealice.blogdrive.com på vinkartongveske. Dette ble gjort i all hast på mandag da jeg kom på at jeg kunne bruke den som gave til en venninne som hadde fødselsdag i går. Med andre ord fikk jeg litt dårlig tid. Strikkingen gikk greit med Artic og pinner #7, det ble en diger "sekk", nesten 1m lang. Den så enorm ut sammen med vinkartongen. Og jeg fikk nok en gang bekreftet at jeg strikker litt løst, for jeg brukte et halvt nøste mer enn oppgitt i oppskriften.

Vin

Den ble tovet på 60 grader først, deretter på 30. Da passet den akkurat til den kartongen jeg hadde.

Nålefilting hadde jeg aldri tidligere forsøkt, men utstyret har jeg kjøpt for lenge siden. I går tidlig, da vesken nærmet seg å bli tørr, prøvde jeg for første gang. Det gikk bedre enn jeg hadde forventet, men det er ingen tvil om at jeg trenger litt trening. Også må jeg nok investere i et nøste Canto som Renate har brukt. Det garnet er nok litt tykkere enn det jeg hadde til rådighet, Cocoon fra Løwe. Eller om det bare skyldes mangel på ferdigheter. Usikker.

Vin

Vin

Uansett, første gangs resultat får bestått.

Tilbake til blå bakgrunn igjen.

I det jeg skifter tilbake fargen på bloggen min, vil jeg fortelle at auksjonen som damene på www.Hobbyforum.no og www.Hobbyboden.com arrangerte innbragte ca. kr. 44 000,- til brystkreftforeningen. Et flott resultat, og en kjempeinnsats av de tre damene som dro dette igang. :))

Siden jeg først er inne på rosa må jeg bare vise at de rosa sokkene mine er ferdig. Jeg tror jeg har strikket foten ca. tre ganger, for sånn som det sto i mønsteret ble den alt for vid og romselig til min fot. Men mønsterstrikkingen ble jeg veldig fornøyd med, og takker for at Marit har delt det med oss! (Se forrige innlegg.)

Rosa sokker

For oss som lager noen julegaver selv er det viktig å være ute i god tid. Det samme gjelder ukebladene, og både KK og Allers har kommet med sine julemagasiner. De har jeg kjøpt inn i dag, og håper at jeg finner noe som frister.

image106

Som jeg tidligere har fortalt er det kun en jeg kjenner litt i RL som er innom bloggen min. Hun har nå opprettet sin egen blogg, med ting jeg ikke ante at hun er så flink til. Jeg fikk riktignok en mistanke da yngste sønn i huset fikk dette kortet med gaven til sin konfirmasjon for noen år siden. Det ble straks rammet inn og har siden vært en av de få, virkelig dekorative tingene som har pyntet opp på hans gutterom.

Her er linken til bloggen hennes, http://proverom.blogspot.com/.

Kattebilde

I går var jeg på loppemarked. Først og fremst for å se etter en stumtjener som yngstemann trengte på rommet på folkehøyskolen. Det fikk jeg tak i for kr. 30, dessuten noen stoffer. De kostet meg kr. 20,-. Stoffene på venstre side er ren bomull, mens de to til høyre fort ble avslørt som en "blandingsvare" da de ble strøket etter vask. Kanskje de blir dukkeklær, vi får se.

Stoff

Og her kvittet jeg meg med 20 kroner til. En lappebok som jeg tidligere har kikket litt i på biblioteket. Den er nærmest uberørt av menneskehender og helt som ny. Røverkjøp!

Lappebok

Ellers har jeg mange planer om dagen, men litt vanskelig for å komme i gang.
Jeg har sydd sammen julefrokostbrikkene til AnnAKa, men føler at jeg fortsatt mangler noen rødfarger til nissene og hjertene. Noe ble bestilt hos Nothern Quilt, hop@northernquilts.no, natt til lørdag, og håper at det skal hjelpe meg å fullføre prosjektet. Har fått melding om at de allerede er underveis. :)
"Høytidsenglene" til AnnAKa står også på programmet, men der mangler jeg forskjellige offwhite og beige stoff, både med og uten gull på. Jeg synes det er så vanskelig å plukke ut og sette sammen så det blir fint. 

Mønster på vinkartongvesken til Renate er også bestilt. Den haster det egentlig mest å få laget da jeg har tenkt den som en fødselsdagsgave til en venninne førstkommende torsdag. Med vinkartong, da.
Her kan du se den http://app.sprayblogg.no/index.bd?fa=article.preview. Jeg synes den er så delikat i farge og dekor!

Men mens jeg venter på strikkemønster på den og røde stoffer tusler jeg tilbake til sofaen og fortsetter på de brune "Eagle's fligt" sokkene mine. Det er morsomt det også.

image107

Ønsker dere alle en fin uke!
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv