hits

oktober 2010

Jacques Costeau luer

Det er snart tid for julekalendergaver og jeg har så smått startet planleggingen (jadda, de er 22 og 26 år). Jeg forsøker å lage noen av gavene selv - og da aller helst litt nyttige gaver. Første gave ut er en lue - eller to luer. En til hver - akkurat like.

Etter at mange andre har strikket og vist frem Jacques Costeau's lue, falt valget på den. Lang nok til at den kan brettes opp èn eller to ganger etter behag.Den er enkel og grei å strikke, men ikke av de raskeste - synes jeg. Tre rette og to vrange på pinne nr.3 synes jeg tar litt tid. Jeg måtte dessuten stadig sjekke at jeg hadde strikket riktig, to av hver er veldig godt innarbeidet hos meg ;) Den mørke grå fargen gjorde heller ikke saken enklere.

Det som er litt dekorativt på luen er fellingen på toppen. I stedet for å 'gjemme' fellingene er det laget et markert mønster av det. Og som Farmor har jeg også gjort fellingen med 'to rett sammen' istedet for 'strikk to og løft den andre over den første'.

Luene er strikket i 6-tråds Regia sokkegarn på pinner nr. 3, og mønsteret finnes her.

 

Siden jeg måtte utendørs for å fotografere i siste rest av dagslys, og for at ikke hele innlegget skulle bli grått, tok jeg et bilde av lyngen min også :))

Ønsker alle som kikker innom en riktig god helg!

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv