hits

oktober 2012

Flere grytekluter fra Annepålandet

Nå er det heldigvis snart slutt på rester av tykt bomullsgarn - og disse to parene med grytekluter har redusert lageret ytterligere. Garnet er såpass tykt at jeg denne gangen måtte avslutte mønsteret en rapport tidligere enn mønsteret sa for at de ikke skulle bli for store.

Det er utrolig morsomt å hekle dette mønsteret, og alltid spennende å se hvordan fargevalget blir til slutt. Jeg har en tendens til litt for sent å oppdage hvordan jeg burde gjort det, men det er ikke værre enn at jeg kan leve med valgene. Denne gangen er det den store, hvite rundingen i midten som irriterer meg - den burde vært lys grønn. Og hvorfor i all verden har jeg brukt den mørke blå fargen på den andre - eller ikke brukt den en gang til...? Sånn sitter jeg alltid å tenker når jeg ser dem ferdig ;)

Jeg får prøve å gjøre fargevalget bedre neste gang.

Mønster: Annepålandet

Garn: Rester av bomullsgarn

Heklenål: nr. 3,5

Nytt sjal, Eiku-shawl

Da er et nytt sjal tatt av pinnene. Denne gangen falt valget på Eiku-shawl - enkel og grei bilstrikk har dette vært. Jeg hadde seks nøster Viking Alpaca Silk liggende, og nesten fem av dem gikk med her.

Jeg ville ha sjalet som et sjal og ikke som et skjerf i halsen, så jeg strikket to ekstra rapporter. Og etter vask måler nå den lengste siden ca. 180cm. Blokking var ikke nødvendig. Jeg sentrifugerte og lot det tørke flatt. Det ser litt stort ut, men jeg trekker nok noe mer over skuldre og rygg enn hva kleshengeren gjør, så det passer bra til meg :)

Etter hullkanten skulle det strikkes en rad tagger/picoter. Jeg synes mønsteret hadde litt for markerte tagger, så jeg laget min egen variant. Men de er strikket mine også - ikke jukset med heklnål.Mønster: Eiku-shawl

Garn: Viking Alpaca Silk 233g. Garnet er greit å strikke med og klør ikke, men det farger.

Pinne nr. 3,5 (siden jeg strikker litt løst)

Hva er det med oppskriftene til Nøstebarn?

Jeg fortsetter å bruke av garnlageret mitt. Og denne gang fant jeg frem restene etter en Nøstebarndress - totalt 132 gram. Det passet veldig godt til denne oppskriften, i størrelse 1/2 år, som krever 130 g garn. Strikkingen gikk kjapt, men etter hvert som jeg nærmet meg slutten på arbeidet ble jeg litt forundret over at nøstene fortsatt var ganske store. Og da jeg veide restene til slutt var det fortsatt 74 g igjen!

 Regner de så rikelig med garn, eller er jeg helt på jordet med strikkefasthet??

Uansett, genseren ble helt ok.

Jeg fulgte mønsteret til punkt og prikke til jeg kom til halsen. Da tok jeg meg den frihet og strikke genseren bittelitt høyere bak - pluss at jeg laget en liten åpning i raglandfellingen sånn at det ikke blir så trangt å få den over hodet.


Enkleste måten å lage knappehull på var å hekle en kant og noen løkker.

Mønster: Nøstebarn sitt gratismønster

Pinne nr. 2,5 på rillekantene, pinne nr. 3 på resten

Garn: Nøstebarn to-tråds merinoull, rosa- og lyngfarget, 59 gram

Rutete ruter

Jeg har sydd en topp av de rutete stofffene mine. Hvilket stoff synes du blir finest til ramme rundt - smårutet eller "prikkete"?

Noen som har mening om det?Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv