hits

oktober 2013

Camomille nr. 2

Dette sjalet har flere ganger vært veldig nær ved å havne i søppelposen, men det var en som mente jeg burde gi det en sjanse til siden det ikke var så mye som gjensto. Og siden jeg heller ikke hadde noe å bruke resten av garnet på var det like greit å strikke det ferdig. Stripeefekten jeg ikke likte ble ikke så markert som jeg fryktet, og heller ikke klør/stikker det så mye som fryktet - etter en vask.Det er veldig lange fargeskift på garnet - faktisk så lange at jeg ikke er sikker på om sjateringene går igjen flere ganger på et nøste.

Sjalet er stort, måler hele 220 cm fra spiss til spiss - pluss duskene.

Mønster: Helga Isager

Garn: 130g Drops Delight + 70g Mohair Piu Seta

Pinner: nr. 4 på sjalet, 3,5 på blondekanten rundt

Heklenål nr. 3,5

 

Også har jeg vært på biblioteket igjen.

Stadig nye fristelser! ;)

Vannbakkels

I dag hadde jeg så lyst på noe godt, så i ren desperasjon satte jeg i gang å lage vannbakkels. Det er ikke så ofte jeg baker det. Uten krem, men med melis på, synes jeg det er veldig godt av og til.

Oppskriften klippet jeg ut fra Norsk Ukeblad i -93, og her er den om det kan friste flere å bake:

2 dl vann

50g smør el. margarin

2 dl hvetemel

3 store el. 4 små egg

Kok opp vann og margarin. Tilsett melet og rør godt ? la kjelen stå på platen til røren slipper bunnen. Ta kjelen av platen og la røren avkjøles litt. Tilsett et egg om gangen under kraftig omrøring. Røren skal være så tykk at en skje røre så vidt holder formen uten å flyte utover.

Legg røren på smurt plate eller bakepapir. Stes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Ikke åpne ovnsdøren de første 20 minuttene, da kan de lett falle sammen.
Når kakene er kalde kan de fylles med krem eller eggekrem og drysse melis over ? Eller bare smøre på melisglasur, som jeg liker best.

Lykke til om du pøver deg!

Redusering av lageret med julestoffer

Jeg har hatt noen dager alene på fjellet denne uken og forventningene til hva jeg skulle få gjort av håndarbeid var skyhøye! ;) Både garn og stoff var pakket med i bilen, men det jeg hadde glemt var at linjalen min her på hytta er i cm mens den jeg har brukt tidligere er i inch. Dette endret fort planene. Blant annet hadde jeg tenkt å få skjært flere remser og sydd nye blokker til det slumreteppet jeg begynte på for et års tid siden. Ikke for at jeg ikke kom godt i gang i fjor, men det gikk bare helt galt i forhold til hvordan jeg skulle montere blokkene. Jeg ble derfor sittende litt tafatt å se på de mislykkede blokkene jeg hadde. Da fant jeg en løsning som kamuflerte feilen litt - trengte bare å stable om litt på blokkene.

Eller, èn blokk måtte lages på nytt, så var alt klart for sammensying.

Dette var sånn jeg egentlig hadde tenkt blokkene montert (bilde fra tidligere blogginnlegg).

Sånn ble det nå.Godt jeg er alene her, spisebordet er akkurat stort nok til meg og mine sysler ;)Siden jeg synes dette ser så mye bedre ut vet jeg ikke om det ender opp som et teppe til å ha under juletreet eller om det blir et veggteppe.Her på hytta finnes hverken vatt eller stoff til bakstykke, og jeg må dessuten finne stoff til ramme rundt før jeg kommer videre. Quilte må jeg også gjøre.

Ble fornøyd med denne løsningen, så da jeg kommer hjem til inchlinjalen er det bare å gå i gang med å skjære nye og flere 3" strimler til slumreteppe - som skal monteres som først planlagt.

 

Det har vært en fantastisk dag på fjellet i dag, knallblå himmel og sol - men noe vind. Måtte ut å ta et par bilder da det begynte å skumre.


I går måtte jeg en tur til Fagernes - jeg manglet et nøste rosa babyull til et hekleprosjekt.

Og som kjent - det ene drar det andre med seg!

Nå skal det hekles litt videre med det rosa garnet :) 

 

Ønsker alle som kikker innom her en riktig god helg!

Sjalet Camomille og pulsvarmere

Forrige helg var jeg i 60-årslag hos en ungdomsvenninne. Som 60-åring har man gjerne alt men trenger - og vel så det - så i mangel av noen bedre idè bestemte jeg meg for å strikke et sjal. Valget falt på Helga Isagers Camomille. Det er enkelt, men jeg synes likevel det er både pent og forseggjort. 

Sjalet er langt med dusker i endene, og kan nok tvinnes et par ganger rundt halsen. 

Jeg liker veldig godt den markerte stripen som kommer frem da blonden blir strikket på sjalet til slutt.

Dette sjalet var også min påskestrikk i år. Jeg kom godt i gang, men valg av garn var ikke helt vellykket - Drops Delight og et-eller-annet mohair. Jeg synes det ble litt for markerte striper, dessuten så klør det litt. Det ble liggende i bunnen av strikkekurven, og tror kanskje det blir lagt pent tilbake dit nå etter fotografering...Tilbake til gave-sjalet.

Hele sjalet vier 200 g totalt.

Garn: Sandnes Alpakka og Plumet

Mønster: Helga Isagers Camomille kan kjøpes her

Pinner: nr. 4

Det ble også et par pulsvarmere med i pakken. Og jeg valgte som vanlig Susie Rogers' Reading Mitts - i min versjon uten tommel.

Utgangspunkt for mønster: Reading Mitts

Garn: Sandnes Alpakka og Plumet

Pinner: nr.3,5 (2,5 på rundene med vrangmasker og hullradene) 

 

Håper gaven falt i smak hos mottager!

(60-årsgave til Tone.)

Små sokker til små føtter

På jobben har vi et par småbarnsmødre - og vi godt voksne damer har jo veldig tro på ull, og ikke minst ullsokker. Små sokker er kjappe å strikke og to nøster Regia ble fort til tre par små sokker - i farger som neppe blir borte i barnehagen ;)

 

Mønster: Pinnsvindesign, men det ser ikke ut til at siden finnes lenger.

Garn: 6 tråds Regia (82 g til alle tre parene)

Pinner: 3 på vrangbord, 3,5 på glattstrikk

(Et par til Cecilie og et par til Ruth-Elisabeth.)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv