hits

oktober 2014

Genser og ullbukse fra Nøstebarn

For noen år siden kjøpte jeg garn for å hekle et slumreteppe. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang begynte på det, men noen år etter bestemte jeg meg for å strikke en Monsterbukse, med Hallo Kitty på baksiden. I mangel av mønster på Monsterbukse brukte jeg starten på Nøstebarndressen, men kom aldri lenger enn til å sette sammen bena på en rundpinne - og sånn ble det liggende...

For et års tid siden ble jeg kjent med en tre år gammel jente. Hun har nok som de fleste tre-åringer alt hun trenger, men litt ulltøy til barnehagebruk kan hun vel alltids trenge. Jeg tok tak i tok tak i disse buksebena, droppet tanken på Hello Kitty og fortsatte med striper opp til livet og felte av, etter å ha strikket den litt lenger bak.Mønster: Nøstebarndressen opp til livet, ca. størrelse tre år.

Garn: Viking Superwash, 225g

Pinner: nr. 3

 

Så startet jeg på en genser til den rosa stripete ullbuksa - i litt smalere striper.

Jeg har brukt mønsteret til Rullegenseren fra Nøstebarnboka som utgangspunkt. Men siden garnet jeg har er litt tykkere enn det som er brukt i oppskriften har jeg brukt maskeantallet til størrelse to år og lengdene til størrelse fire år.

I nakken har jeg sydd i to knapper så den skal være lett å trekke over hodet. Jeg tror ikke det var nødvendig siden jeg har felt av så det ble veldig elastisk, men siden jeg ikke hadde noen her til å prøve gjorde jeg det for sikkerhets skyld. Barn hater jo ting som er trange å få av og på.

Håper denne skal passe!Mønster: Rullegenser fra Nøstebarnbokea - med noen endringer

Garn: Viking Superwash,  291g

Pinner: nr. 2,5 på vrangborder, nr. 3 på resten

Det ble mye striper, men jeg håper settet faller i smak.

Calorimetry

Jeg fortsetter å strikke småting.

Selv har jeg ikke sånt langt, fint hår at dette pannebåndet er noe for meg, men da jeg så at kjæresten til eldstemann hadde trykket "liker" på et tilsvarende på facebook hadde jeg en fin anledning til å strikke et. "Alle" har jo strikket sånne i løpet av de siste årene - her er min variant.

 Mønster: Caliometry

Garn: Drops Merino Extra Fine, 38 gram

Pinner: 3,5

Notat til meg selv: Kan med fordel gå ned et halvt pinnenummer!

Små, rosa sokker

Jeg liker så godt sokker med dobbel kant øverst, og så måtte jeg bare prøve hvordan det ble i liten barnestørrelse. Resultatet ble at jeg ikke synes det er fullt så fint som på voksen størrelse, så det blir nok med dette paret. Mønster: Plukket fra et mønster i voksen størrelse

Garn: Silja, 29g

Pinner: nr. 2,5

Nattsokker i bomullsgarn

I restelageret fantes det noen nøster i litt tykk bomull av ukjent merke. Tenkte det kanskje kunne egne seg godt som nattsokker når jeg har smurt inn føttene om kvelden før jeg legger meg. Da ligger jeg alltid en stund med føttene utenfor senga for å slippe å kline til sengetøyet.

Enkleste type ankelsokker.

Som jeg sa var det ukjent garnmerke, og de rosa krympet og ble litt for små etter vask - selv på 40 grader finvask. Får håpe det er noen andre som trenger sånne.

Mønster: Strikket på gammel erfaring

Garn: Ukjent, litt tykt bomullsgarn. De rosa veier 61g, de hvite veier 77g.

Pinner: nr. 3 

Så ble det båtsokker til slutt

Jeg nevnte i sommer at jeg skulle strikke båtsokker til sønnen - dvs. en blå med grønne striper og en blå med rød striper. Den gang var det røde garnet bittelitt tykkere - kanskje siden det var et gammelt nøste Perfect.

Nå har jeg kjøpt et nytt nøste rødt, og denne gangen gikk det bedre - den rødstripete ble akkurat like stor som den grønnstripete. Eller de grønnstripete ble like store som de rødstripete. For siden første forsøk ikke ble helt vellykket har jeg strikket et par av hver fargekombinasjon.

Kanskje sønnen er så raus at det blir et par til hver av ham og kjæresten?

Garn: Perfect

Mønster: Blueberry Waffle Socks (verdens beste sokkemønster)

Pinner: nr. 3

Siden i sommer er båten solgt og ny båt kjøpt inn. Dette lover bra for neste sommer!

God morgen! 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv