hits

oktober 2016

Babyteppe

I fjor høst kom en kollega innom jobben med sin da nyfødte baby. Babyen var riktig søt, men det var teppet den lille hadde rundt seg også. Jeg falt helt for det - bare måtte strikke et! Jeg tok en kopi av mønsteret på kopimaskinen og laget et slags mønster på rapporten. Rundt hele teppet er det en kant med perlestrikk.

I garnlageret fant jeg fem nøster blekrosa Baby Merino som var greit å få brukt opp.

Garnet holdt til et teppe som måler 60 x 75cm - egentlig litt i minste laget, men sånn ble det. 

Mønster: Antar Sandnes eller Dale

Garn: Baby Merino Extra Fine, 233 gram (som var fem hele nøster...)

Pinne: nr. 3

Nancykoften - endelig ferdig!

Det tok akkurat to år! Jeg fant kvitteringen på garnet i bunnen av garnposen. Jeg har strikket og rekket opp utallige ganger, men jammen passet den til slutt. Som vanlig har jeg ikke brukt garnet som er brukt i oppskriften. Mitt var litt tykkere og siden jeg i tillegg strikker litt løst gikk jeg for størrelse S.

Jeg brukte litt tid på å bestemme meg for om jeg skulle dekke sårkantene foran med bånd eller om jeg skulle strikke en kant over. Det endte med å strikke over siden jeg ikke hadde matchende bånd på lørdag kveld da jeg endelig satte meg ned for å gjøre jakken ferdig. 

Det er også grunnen til de litt kjedelige knappene. Det var de jeg hadde liggende, men planen er å bestille myntknapper. Jeg synes de er så fine. Knappehullene har jeg laget over to masker i stedet for tre, som det sto i mønsteret, så jeg tror gamle 25-øringer kan passe fint i størrelsen.

Det ble mye jobb med denne - noen av dere husker kanskje dette bildet fra en stund tilbake - da jeg hadde strammet litt på trådene i mønsteret?

Til tross for at jeg har strikket i superwash synes jeg den klør litt rundt halsen. Jakkens sjæbne er derfor fortsatt litt usikker.

Mønster: Nancykoften fra Sandnes tema 35

Garn: Gjestal Supersport 615 gram

Pinner: nr. 2,5 på vrangbord og nr. 3 på glattstrikk (ja, jeg strikker løst!)

Jeg har arvet - masse stoff

På 80- og 90-tallet hadde jeg en venninne som jeg gikk på mange kurs sammen med. Vi malte trefigurer og keramikk, vi lagde Satzburgdekorasjoner og trolldeigfigurer, sydde lappeteknikk og lagde flere typer Isoldenisser, -engler og -dukker. Jeg tror vi var innom alt av hobbytrender som var på den tiden. Men det som lå hennes hjerte nærmest var søm, og i perioder påtok hun seg søm for andre også. Hun kjøpte alltid rikelig inn til sine prosjekter, så hun hadde stort utvalg av det meste på det store hobbyrommet sitt i kjelleren.

For noen år siden døde hun dessverre - etter en sykehustabbe - og nå har jeg arvet stoffrestene hennes, som mannen hennes kalte det.

Det var fem halvfulle søppelsekker med stoff han hadde samlet sammen til meg. Jeg følte meg rimelig grådig da jeg dro av sted med alt sammen, men siden mannen "truet" med å kaste det som ble stående igjen hadde jeg liksom ikke noe valg ;)

Dagen etter startet sorteringen. Det var sååå mye fint stoff - og maaange meter til sammen. Og noen av stoffene kjente jeg faktisk igjen fra den gangen vi sydde sammen.

Det var en blanding av svenske stoff fra Borås, engelske Laura Ashly, franske Provancestoff og ikke minst de amerikanske V.I.P.-stoffene - som vi nesten behandlet som hellige den gangen. Noen biter kjente jeg også igjen fra nærområdet, Sandvika Veveri.Noen av "restene" var 10-12 meter lange!

Stoffene var ikke vasket. Jeg pleier å gjøre det før jeg syr noe, men med denne mengden orket jeg ikke å gå i gang med det.

Nå gjenstår det bare å finne noe å bruke alt dette til. Eller, 10 -12 meter har jeg allerede tatt i bruk.

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv