hits

november 2009

Twistskål

Jeg har funnet frem mønsteret på Twistskål fra alongen på Hobbyboden i 2004. "Alle" strikket og tovet sin variant av disse den gang. 

twistskl

Her er min variant.

En sånn skål fyllt med Twist eller lignende er en fin liten oppmerksomhet å gi i gave til noen.

Ekte Sjøvotter

Jeg datt over et mønster på Ekte Sjøvotter http://www.petronella.no/ som jeg hadde lyst til å strikke til mannen i huset. Han fryser ofte på hendene, så da må vel dette være det rette. Vottene var digre før toving, og for at de ikke skulle bli for harde og faste tovet jeg de forsiktig tre ganger på 40 grader. Og tovingen ble veldig vellykket, mens tommelen var enorm også etter toving. Egentlig så jeg det vel allerede på bildet på mønsteret, men glemte helt å plukke opp et par færre masker da tommelen ble strikket.

Garnet er PT2 - jeg brukte ca. 150g koksgrått, og en liten lysgrå rest til mønsteret.  Pinne nr. 6, så det tok ikke lange tiden å strikke dette.

sjvotter 004

I forrige innlegg roste jeg Bærum bibliotek, og jeg fortsetter her. De er kjappe til å kjøpe inn bøker, og jeg nesten like kjapp til å låne dem. ;)

bker 003

De to store hadde jeg forhåndsbestilt. De var greie å bla gjennom, men ikke så fengende ar jeg kommer til å lage noe fra dem. Den lille boken, Rotekoppens Ryddebok, lå så hendig til at jeg bare måtte ta den med hjem. Den var ganske morsom å lese, selv om jeg synes det ble mange gjentagelser av de "gode" tipsene. Men det er mulig at jeg helt ubevisst lot meg påvirke litt, for jeg har gjort unna noen juleforberedelser. Faktisk er julegardiner hengt opp i både spisestuen og på kjøkkenet - og det en uke før første søndag i advent! Altfor tidlig, men siden vi skulle ha (prøve)julebord her sist lørdag passet det godt. 

Jeg har også pusset sølv, og i den forbindelse skal jeg røpe et lite triks. (Ps. Må ikke brukes på oksidert sølv!!)
Pakk sølvtøyet inn i aluminiumsfolie, fyll oppvaskkummen med lunkent vann til det dekker sølvtøypakken og tilsett fire-fem spiseskjeer vanlig salt. La det ligge 10 - 15 minutter, åpne folien og sjekk om det er blankt. Om det ikke er det, la det ligge noen minutter til. Og sim-sa-la-bim, ferdig!

Birds Nest Smoke Ring

Birds Nest Smoke Ring er ferdig! Ble veldig fornøyd, faktisk så fornøyd at jeg kanskje kommer til å bruke den. Jeg la opp til en mønsterrapport ekstra, 22m, og det var nok lurt.

hals 010

Jeg har ikke akkurat noen lang, smekker hals, men trakk på meg det ferdigstilte arbeidet likevel - og her er bilde. Da jeg kjente godt etter klødde den bittebittelitt, derfor ble halsen (strikkehalsen altså!) vasket forsiktig i Milo og ligger nå til tørk. Håper det hjelper!

På dette bildet er fargen ganske riktig gjengitt.

hals 007

Opplysning om mønster, pinner og garn finnes i forrige innlegg.

Mønster Lise Bergene

Jeg hadde noen ferdigkuttede firkanter av det blomstrete stoffet og en remsa av det prikkete. Tilsammen ble det akkurat nok til denne mappen. Jeg vet ikke hva den skal brukes til, da størrelsen er noe midt imellom sminkepung og taolettmappe. Glidelås har jeg ikke fått tak i,det er en litt uvanlig farge på det prikkete stoffet, noe mellom rødt/rosa/lakserosa. Jeg skal lete litt til etter en som matcher, men det er nok stor mulighet for at jeg ender opp med en offwhite.

26092009 024

Mønsteret fant jeg i en av bøkene til Lise Bergene. Størrelsen er litt annerledes, men måten å sy dette sammen på er hennes idè. Jeg liker forøvrig bøkene hennes veldig godt, de kan trygt anbefales!

Pannebånd fra Garnstudio

Jeg elsker som kjent flette- og hullmønster, så da jeg så dette fallt jeg pladask! Det er strikket i Drops Merine Extra Fine på pinne 3,5. Jeg brukte i underkant av ett nøste. Mønster finner du her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=114&d_id=4&lang=no
Det tok noen omganger før jeg kom inn i mønsteret, men etter hvert gikk det veldig greit. Det som egentlig tok litt ekstra tid var at den ytterste masken skulle strikkes med dobbelt garn. Men det ble til gjengjeld en fast, fin kant. :)

26092009 022

Jeg antar det må fòres med fleece på en eller annen måte, sånn at det ikke blåser tvers gjennom det.
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv