hits

november 2010

En samler - jeg?

Jeg må nok bare innse at jeg er det. Jeg har mange forskjellige samlinger, men ingen virkelig store. Frosker, servietter, gamle nøkler og kammerlysestaker - bare for å nevne noe.Sist helg var det tre messer på Lillestrøm. Hjem- og Hobby  gikk jeg veldig fort i gjennom, Kunst- og Håndverk likeså, men på Samle- og Antikkmessen koste jeg meg lenge. Man må bruke tid der, vet jo aldri hva som dukker opp ;)

Jeg kom hjem med disse fire krukkene, og siden jeg har noen fra før føyer nok Høganeskrukkene seg inn blant 'samlingene' mine.

Den store bak skal jeg snart ha en stor julestjerne i, og de to til høyre gleder jeg meg til å fylle med  tulipaner eller markblomster.

Jeg snublet også over et par banankasser med hobbybøker, og der var jeg heldig og fant denne.Litt av et funn for meg som synes det er morsomt å sy dukkeklær - også kan noen andre få låne den de har på biblioteket ;) Jeg betalte kr. 60 for den, og boken er nok nærmest ubrukt.

Isskrapevotter

I tillegg til at det er tid for isskrapevotter igjen tenkte jeg å bli kvitt resten av Artic garnet mitt. Jeg strikket tre stykker før jeg puttet dem i vaskemaskinen på 40 grader. De ble litt lite tovet så jeg puttet dem inn en gang til på samme program. Det skulle jeg ikke gjort, for det resulterte i tre isskrapevotter i  damestørrelse. De ble litt mindre enn beregnet, men er likevel fullt brukbare. 

Garnet er Artic fra Europris(?) strikket på pinne nr. 7.

Mønsteret har jeg funnet på en blogg for flere år siden. Jeg husker ikke hvor, men man starter med 52 masker og strikker til votten rekker nesten til albuen. Deretter feller man som på en vanlig vott til det står 14-15 masker igjen, strikk 5-6 omganger rillestrikk og fell av. Ferdig!! Fort gjort og en grei reservegave.

For noen dager siden reiste mannen på jakt på Vestlandet og jeg har benyttet dagene til å male litt her hjemme. Kjøkkenet er ferdig, og i stua er det bare trappeoppgangen igjen. Og så snart jeg er ferdig skal jeg fortsette på denne.Gleder meg til å quilte ferdig for så å starte med applikeringen :))

Tilda's toalettmappe til baby

Sånne tolettmapper er så greie å ha liggende i gaveskuffen - det viser seg nemlig at en del av mine venninner allerede har blitt så gamle at de får barnebarn. Ja, ja, dem om det! ;)

Uansett, det er alltid hyggelig å kunne gi en liten gave til de nye verdensborgerene, og da synes jeg disse mappene er greie. Jeg kjøpte noen ferdige materialpakker for noen år siden, men da de var delt ut og disse små fortsatte å komme tenkte jeg det var like greit å kjøpe fleece og ordne resten selv.

Jeg har fleece både i rosa, lyseblått og offwheite, det er greit å ha et lite utvalg. Men de i offwhite er jo de mest kjønnsnøytrale og dermed mest anvendelige.

De er enkle og raske å sy når først applikeringen er unnagjort. De er fòret, og lukkingen er borrelås.

Den ene er allerede innpakket, den andre 'arkivert' til senere bruk :)

Ishbel igjen

Da Farmor og jeg reiste på strikkekafè til Projo på Skarnes for noen uker siden var det nesten ikke til å unngå at det ble med litt garn hjem igjen. Blant annet to bunter Malabrigo sokkegarn i blått - ikke for å strikke sokker, men sjal. Jeg valgte den minste utgaven av Ishbel igjen. Og sjalet ble fint, men litt lite. Egentlig akkurat like stort som det jeg har strikket tidligere i Baby Silk fra DSA, men det virker som dette garnet 'bygger' litt mindre rundt halsen. 

Men mønsteret liker jeg fortsatt :) 

Sjalet veier bare 60 g, så jeg har nok garn igjen til å strikke et stort sjal også. Det gjenstår bare å velge ut det rette mønsteret fra den enorme oppskriftsjungelen.

Mønster Ishbel kan kjøpes her

Garn Malabrigo sokkegarn fra Projo

Pinne nr. 4 på glattstrikkpartiet, nr. 3,5 på mønsterdelen

 

 

Skopose

Siden jeg aldri finner noe annet enn en bærepose å ha skoene mine i var det på tide å sy en skopose. Jeg har brukt mønsteret på den største posen i "På reisefot" av AnnAKa. Og siden jeg bare skulle ha sko i den sydde jeg den på enkleste måte. 

Men den ble selvfølgelig vattert og fòret. Kjekt å ha :))

Etui til heklenålene mine - og en nålpute

Da vi i 1986 kjøpte hytte var det mange behov som plutselig dukket opp. F.eks. måtte jeg ha en håndarbeidskurv. På den tiden skulle alt være rosa og lyseblått, og hva var da mer selvfølgelig enn at kurven ble trukket med rosa blomstret stoff fra Borås - og selvfølgelig litt blonder og sløyfe ;) På hytta synes jeg endel ting kan være som det alltid har vært, så i stedet for å trekke om kurven sydde jeg strikkepinneetui i samme stoff da behovet for det meldte seg. Litt dårlig utstyrt her, men jeg kan love det har blitt fyllt opp ;)  Disse Boråsstoffene var kjempepopulære den gangen, og hamster som jeg er, kjøpte jeg rikelig inn på Lappestua (Lappemakeriet i dag). Faktisk så rikelig at jeg fortsatt sitter igjen med noen rester ;) Det har derfor blitt et etui til heklenålene mine også. Dessuten en nålpute. Nå er det ikke mye igjen av det stoffet - men kanskje det er nok til en bøssepose? *Det må jeg sjekke.*

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv