hits

november 2012

Marius - grytekluter og mobillomme

Alt strikkes for tiden i Mariusmønster, og grytekluter er ikke noe unntak. Jeg fant frem det gamle Mariusgensermønsteret fra 70-tallet og plukket mønsterborden derfra. Jeg la opp 74 masker, og gryteklutene måler ca. 15 x 15cm.

Nærmere jul skal dette bli en vertinnegave :)

Jeg felte av den rød kanten på toppen med blått (for at det rød ikke skulle skinne gjennom den blå heklekanten) før jeg heklet en runde med fastmasker rundt hele grytekluten. Deretter heklet jeg en omgang med krepsemasker. Da ble kanten fast og fin.

 

Denne grytekluten fikk jeg idèen til da jeg så Jane sine. Jeg burde nok valgt å strikke med samme maskeantall som henne - det hadde blitt finere - men jeg strikket av rester, og jeg hadde dessuten bare nok garn til èn. Tror ikke jeg kommer til å kjøpe mer garn for å strikke en til heller.

Av de aller siste restene fikk laget jeg denne.Mønster: Brukt borden fra et gensermønster fra 70-tallet

Garn: Tuva

Pinner: pinne nr. 3 + heklenål nr. 3

"Hæklet hagesmæk" - eller smekke

Siden jeg har fått et par småttiser i familien er det bare å fortsette bruken av restegarn. Jeg har heklet flere av disse tidligere og får aldri mønsteret til å stemme helt, men jeg bare tilpasser sånn at det stemmer nogenlunde. Er det ikke det som kalles kunstnerfrihet? ;)

Mønster: Fra Hendes verden

Garn: ca. 60g bomullsgarn

Heklenå: nr. 3 passet til mitt garn

Bokmerke i korssting

Vanligvis bruker jeg bare en papirlapp, eller aller helst sånne litt stive papplapper som viser pris og fabrikat på klær til bokmerke. Og antagelig kommer jeg til å fortsette med det, selv om jeg har brodert dette nå. Men jeg fallt så fullstendig for fargene og det litt usymetriske mønsteret på dette, så jeg måtte bare gå i gang! Det er en stund siden jeg kjøpte dette som et lite kit, og husker jeg ikke helt feil kommer det fra en auksjon på QXL.

26092009 001

Jeg har litt lange dager på jobben for tiden, og med korte kvelder er det koselig med sånne småting man ser enden på nesten før man har begynt.

Heklet baby Converse

Da jeg kom over dette mønsteret måtte jeg bare hekle et par. Oppskriften er fra Järbo garn. De var veldig enkle og raske å hekle, men har likevel blitt liggende lenge uten "Converse" merket og lisser - helt til min niese plutselig dukket opp her med sin seks uker gamle sønn :)

I tillegg til at de er både søte og tøffe er de et yppelig lite restegarnprosjekt.

 

Garn: Rester av PT Helårsgarn (80m/50g)

Heklenål nr. 3,5

Mønster: Järbo garn

Pulsvarmere

Restene i Viking Alpaca Silk etter sjalet i et tidligere innlegg var nok til et par pulsvanter. Jeg har strikket disse flere ganger tidligere og synes de er enkle og pene - og passer godt til sjalet. Fin tv-strikk er det også ;) Garnet er mykt og godt og jeg synes ikke det klør, men da jeg vasket dem så jeg at det farger ganske mye. Håper det bare er ved første vask!

Jeg husker ikke hvor jeg har mønsteret fra, jeg fant bare frem en av de jeg har strikket før. Tidligere har jeg strikket i Baby Silk fra DSA og da har maskeantallet i mønsteret (56) passet bra, men i dette garnet var det nok med 48 masker. Litt vanskelig å ta bilde av egen hånd/arm, men sånn er de på :)

Mønster: Husker ikke hvor det kommer fra

Garn: 48g Viking Alpaca Silk

Pinner: nr. 3, men jeg brukte nr. 2,5 på hullbordene for at ikke hullene skulle bli så store.

Heklet brødkurv

På loppemarked tidligere i høst kjøpte jeg noen nøster som kan minne om renning til filleryer. Det er stivt og hardt, og ikke på noen måte godt å hekle med. Enda værre ble det da jeg fant ut at jeg måtte bruke dobbelt tråd. "Garnet" er produsert på Solberg spinneri, og noen nøster er merket 12/9 mens andre er merket 12/12. Noen som vet hva bruksområdet kan være?

Det eneste jeg kunne se for meg at dette kunne brukes til var en heklet brødkurv. Jeg liker sånne små utfordringer - forsøke å få noe brukbart ut av det man har.

Utgangspunktet var denne oppskriften på en liten kurv. Jeg begynte med enkel tråd, men så fort at det ikke ble bra. Med dobbel tråd ble det bedre, men jeg måtte fort forlate mønsteret og heller finne min egen måte å gjøre det på.


Nå er jeg litt spent på hvordan kurven vil bli etter vask. Jeg håper den trekker seg litt sammen og blir enda litt stivere. Sidene er 12 cm høye, ferdig nedbrettet ca. 7 cm. Opp til bretten heklet jeg så fast jeg kunne. Deretter heklet jeg de siste 5 cm litt løsere sånn at det skulle gå greit å brette ned siden uten at den bølget seg innvendig.

Mønster: Selvkomponert

Garn: Noe ukjent fra Solberg Spinneri merket 12/12

Heklenål: nr. 4,5 (til dobbel tråd)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv