hits

november 2013

Nøstebarnteppet

Jeg har aldri vært så veldig begeistret for Nøstebarnteppet siden jeg synes det ser så slaskete ut. Synes det er litt for løst strikket, og ingen rette kanter eller rettvinklede hjørner. Men siden teppet er så utrolig populært blant nåtidens mødre, måtte jeg prøve meg på et likevel. Eller ikke helt originalt, jeg har strikket det av New Zealand lammeuld - som etter sigende skal ha samme egenskaper som garnet fra Nøstebarn. Jeg er ikke så glad i å strikke med noen av disse garntypene da jeg synes det er helt umulig å få det jevnt, men det jevnet seg litt etter vask.

Dette er strikket diagonalt. Teppet er ikke fullt så skarpt i fargen som på bildet, men ganske så råååsa.

Teppet måler ganske nøyaktig 1 x 1m og veier 180g. (Tror jeg økte til ca. 255 masker før jeg begynte å felle.)

Og siden jeg ikke liker de litt "utflytende" kantene heklet jeg to omganger rundt teppet - en omgang fastmasker og deretter en omgang fastmasker bakover (nesten som krepsemasker). Jeg blokket det ikke etter vask, men strakk det litt ut så det fikk en kvadratisk form.Mønster: Start med 3 masker og øk 1m i starten av hver omgang. fortsett til ca. 250 masker og fell deretter 1m i starten på hver omgang.

Garn: New Zealand lammeuld, ca. 180g

Pinner: Lang rundpinne nr. 4,5 (det vanlige er vel pinne 6)

Jul i Svingen - lua til Linus

Jul i Svingen skal være årets barne-tv i adventstiden. Jeg har aldri sett den serien, men det ga meg idèen til julegaver til to to-åringer jeg har på julegavelisten min. Jeg fant et bilde av barna med luer på Raumaull sin hjemmeside og satte i gang med lua til Linus.

 

Jul i Svingen Strikkehefte

Alt var fryd og gammen - til jeg oppdaget at den ble litt i minste laget til en to-åring.

Det var ikke så farlig, det var fort gjort å strikke en ny, litt større.

Denne gangen ble størrelsen fin, og alt var fryd og gammen igjen - helt til jeg viste den frem på Hobbyboden. Der fikk jeg klar beskjed om at det var feil farger ;) Luen skulle være grå, grønn og hvit - ikke blå, grønn og hvit ;)

Jeg fikk link til et nytt bilde, med oppskrift, og gjorde et tredje forsøk.Denne gangen skulle gråfargen vært litt mørkere, men det er ikke alltid mulig å innfri alle krav når man strikker av garn fra eget lager. Uansett, de to sørste blir julegaver.


Mønster: Liv-Toril

Garn: Rester av Mor Aase og Karisma superwash (tykkelse ca.100m pr. 50g) Den minste veier 48g (la opp 84 masker), den største 66g (la opp 96 masker).

Pinner: nr 3 

(En av disse ble julegave til Daniel.)

Nye bøker og Pinky ankelsokker i rosa

Jeg har vært på biblioteket igjen. Stadig nye bøker innen mitt emnefelt - noen av dem innkjøpt etter forslag fra meg. Fantastisk god service på bibliotekene.

Når det er sagt må jeg innrømme at jeg synes det blir gitt ut veldig mange bøker uten at de inneholder nye og/eller oppsiktsvekkende ting. Jeg er glad jeg bare kan låne bøkene, blad gjennom, og levere dem tilbake. Ingen av disse kommer jeg til å kjøpe.Men jeg valgte et mønster av Bittami da jeg for et par uker siden skulle strikke et par ankelsokker. Disse sokkene har jeg strikket før også, med samme, lille endring i mønsteret. Deilige sokker innendørs i kippesko om vinteren!Mønster: Pinky

Garn: Silja, ca. 60g størrelse 37-38

Pinner: nr. 2,5

Kalles eplekake

I går bakte jeg eplekake. Siden det kom litt brått på valgte jeg en oppskrift jeg har som er veldig enkel - og veldig god. Den heter Kalles eplekake, og oppskriften sto på melkekartongene en periode på midten av 80-tallet.

Oppskriften er som følger:

150g hvetemel

150g sukker

1 ts bakepulver

150g smør

Dette blandes/smuldres.

2 egg røres inn.

 

2-3 epler

2 ss sukker

1 ts kanel

1 dl hakkede mandler

Fordel deigen i en ø 22cm randform. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.

Velbekomme - som Wenche på "God Morgen, Norge" bruker å si. ;)Smaker selvfølgelig aller best med is eller pisket krem, men det hadde jeg desverre ikke i dag.

Trekk til tennbrikettboksen

Ja, noe skal man finne på da det egentlige helgeprosjektet blir litt for langtekkelig (Nøstebarnteppet)!

Jeg har et begrenset garnutvalg liggende på hytta, men bl.a. et kilo offwhite Sisu finnes her etter et besøk på fabrikkutsalget til Sandnes for noen år siden. Fant ut at med dobbelt garn kunne litt av det fint brukes til et trekk til tennbrikettboksen.

Jeg la opp 80 masker og strikket to rette og to vrange med juksefletter på hver 4. omgang - første flette på 3. omgang.Strikket til jeg hadde 18 fletter, deretter tre omganger med to rette/to vrange - for så å avlutte med åtte omganger glattstrikk på tynnere pinner. Dette for å få kanten stram øverst så den ikke sklir ned på boksen.

Felte av litt løst så kanten rullet seg utover.I bunnen heklet jeg to omganger med fastmasker, en fm. i annenhver strikkemaske - dvs. 40 fm. Det fikk trekket til å holde seg på plass nederst.

Mønster: ble til mens jeg strikket

Garn: Dobbel tråd Sisu, ca. 75g.

Pinner: nr. 3 på selve trekket, nr. 2,5 på glattstrikk øverst (jeg strikker fortsatt litt løst).

(Julegave til T&T?)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv