hits

november 2014

Tova votter - tenkt til julegaver

Forrige helg strikket jeg votter - tenkt til julegaver.

Det første mønsteret jeg tok tak i var "Tova votter" fra Sandnes. Minste størrelse til Fritidsgarn var str. 8 - 10 år, men min mottager er bare 7 år, så disse ble nok i største laget - selv etter to runder i vaskemaskinen.Mønster: Tova votter fra SandnesGarn

Garn: Ullgarn fra FagStrikk, 78g

Pinner: nr. 6

 

Det andre mønsteret jeg tok tak i var Månetoppenvotter. Der valgte jeg størrelse 6 - 9 år, og etter toving ble de ble akkurat like store som de rosa over her, så de er nok i største laget de også.Mønster: Jeg fant ingen link til mønsteret - derimot fant jeg hele mønsteret lagt ut i en blogg - bla litt ned på siden.

Garn: Fritidsgarn, 74g

Pinner: nr. 5,5

Her har jeg kopiert mønsteret fra linken over:

 "Månetopp votter,"  strikket i fritidsgarn.

PinneR: 5 korte pinner nr 6

str: 3/5 år-6/9 år- 10/14 år

strikkefasthet før toving: 14 m og 20 omg er 10 cm.

Høyre vott:
legg opp på pinne nr 6 32-34-38 m, strikk 1 r 1 v i 2 omg, Strikk videre 8-9-10 omg glattstrikk. Fell jevnt fordelt på siste omgang til 28-32-36 m. Strikk hullbord:2 m sammen, 2 kast ut omg. På neste omg strikkes de to kastene som en maske for å få store nok hull etter toving. Strikk 8-10-12 omg. Strikk nå tommelhull på 1. pinne slik: strikk 1 m, sett av 5-6-7 m på en tråd. Legg opp tilsvarende antall m over tommelhullet og fortsett rundt. Strikk til votten måler 6-8-9,5 cm fra tommelhullet. Fordel like mange masker på hver pinne,strikk de 2 første maskene på hver p sammen. Strikk 1 omg uten felling, Gjenta disse 2 omg 2 ganger til. deretter felles det på hver omg til det er 8 m igjen. Trekk tråden gjennom m og fest godt.

Tommel: sett m fra tråden over på pinnen. Strikk opp 5-6-7 m fra motsatt side og en m i hver side til 12-14-16 m. Strikk glattstrikk til tommel måler 5-6-7 cm. Strikk de 2 første m på hver pinne sammen til det er 4 m igjen. Trekk tråden gjennom m og fest godt.

Flett en snor m 12 tråder og tre i hullranden. sett en dusk i hver ende på snoren.

Strikk venstre vott lik, men med tommel på motsatt side.

Istedet for å starte med 1r og 1 vr så har jeg strikket 2 omg med rillekant, synes det ble penere. Har også brukt strikk i stedet for å flette snor til små barn. Da sitter votten bedre på:)På stjernene har jeg brukt en "nålefilt" nål:)

Julekalender

Jeg er tidlig ute i år - alle pakkene ligger ferdig pakket, klare til å overleveres posten.

Yngste poden har passert 26 år, og egentlig har jeg sluttet å lage julekalender til ham. Men siden han sitter i Kristiansand og lengter litt hjem til Østlandet, synes jeg han fortjener å få en kalender i år. Og da jeg fikk idèen om å gi ham diverse (luksus)matvarer i kalenderen ble det for første gang ikke noe problem å finne innhold til de 24 gavene. "Temaet" for kalenderen ble spekemat, siden det er holdbart i romtemperatur. Ellers ble det noen krydderpakker - som trakk ned gjennomsnittsprisen litt - og noen dusj- og hårprodukter. Litt julepynt ble det også :)

Gleder meg til å sende dette til ham - det blir nok et kjærkomment bidrag til en fattig student! ;)

Stripete Waffle hat i barnestørrelse

Fortsatt er det garn igjen i disse rosafargene og hvitt, så jeg har strikket en lue. Dette luemønsteret har jeg brukt en gang tidligere - ligger her. Det er flere år siden jeg skrev ut det mønsteret, og jeg finner det ikke igjen nå. Men det var en jente- og en guttemodell. Guttemodellen hadde vanlig vrangbord nederst, mens jentemodellen starter med noen omganger glattstrikk (som ruller seg opp), så to omganger vrang, for så å begynne på vaffelmønsteret. Jeg la opp 104 masker. 

Siden det blåser tver gjennom sånne strikkeluer plukket jeg opp 104 masker inni luen på den første, hvite omgangen, med dobbel tråd i et tynt babyullgarn, og strikket noen cm oppover så det ble dobbelt over ørene - som et innvendig pannebånd.

Mønster: Waffle hat 

Garn: Viking Superwash med babyull inni - totalt 71 gram.

Pinner: nr. 3

 

Denne luen pluss tilhørende genser og ullbukser ble overlevert i dag til en snart tre år gammel mottager - i bytte med dette, lille kunstverket.

Kan hun ha vært inspirert av Halloween? Uansett, veldig hyggelig å ha noen å strikke sånne små plagg til :)

Ullbukse - mønster fra Sandnes

Den stripte ullbuksen i forrige innlegg var i minste laget til mottager, så da ble det en ullbukse til i en størrelse større. Denne gang har jeg brukt et gammelt Sandnesmønster som ligger gratis på nettet. Tankeløs strikking som passer godt i syklubb eller foran tv'n :)

Bare noen omganger med vrangbord nederst sånn at det blir enkelt å forlenge den litt på bena neste år - eller året etter det.

Mønster: Ullbukse fra Sandnes, str. 2 år i maskeantall og 4 år i lengde siden mønsteret er beregnet på garnet Sisu.

Garn: Viking Superwash, 282 g

Pinner: nr. 3

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv