hits

november 2015

Pinneetui og strikkemappe

En god venninne fylte år forrige uke - og som de fleste på min alder har hun alt hun trenger, og mer til. Derfor ble jeg veldig glad da hun lurte på om jeg kunne sy en strikkemappe til henne.

Jeg valgte dongeristoff siden det tåler litt mer enn vanlig bomullstoff. Jeg har en nesten maken selv, og den blir ofte liggende på gulvet når jeg strikker i bilen, så den trenger en vask av og til. Til fòr valgte jeg et litt kraftig gardinstoff i bomull som jeg hadde liggende. Som meg er mottager veldig glad i blått, så jeg regnet med at stoffvalget ville falle i god jord. Siden jeg ikke hadde egnet vatt for hånden brukte jeg litt av et tynt fleeceteppe i stedet. Det gikk fint, men symaskinen jamret seg litt når jeg sydde på det tykkeste.

Da jeg først var i gang med å kutte stoff og sy, laget jeg et pinneetui også.

Her er det god plass til et normalt antall strikkepinner og evt. heklenåler.

Størrelsen er ca. 30 x 18 x 10cm, så det er plass til 8 - 10 garnnøster.

Mønsteret fant jeg på nett, men det er så mange år siden jeg skrev det ut at jeg fant det ikke igjen nå. Men det er bare å søke på toalettmappe eller strikkeveske så kommer det opp i fleng. Pinneetuiet hadde jeg ikke noe mønster på, men jeg har laget noen til meg selv tidligere, så jeg kikket litt på et av dem.

Bildene ble enda dårligere enn vanlig, men jeg holdt på å glemme hele fotograferingen, så jeg måtte bare knipse løs helt i siste liten.

PS: Mottager så heldigvis ut til å like gaven! :)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv