hits

november 2017

Tid for tilbehør i ull - strikket hals

Det nærmer seg vinter med stormskritt - og ikke minst jul! Inspirert av både snø og jul har jeg strikket to halser. Fant et mønster jeg likte godt i boken Kjælighet på pinner, så da var det bare å sette i gang. Den første ble strikket på syklubb forrige uke - ble nesten ferdig - den andre begynte jeg på i bilen på vei til hytta på fredag. Og at de er så kjappe å strikke liker jeg! :)

Mønster: fra boken Kjærlihet på pinner av Samsø. Det er kun en størrelse i boken, og den hvite halsen er nok mest riktig, i hvert fall var garnet mest riktig i antall meter pr. 50g.

Hvit hals: antar str. 4-6 år.

Garn: Merinoull Extra Fine, 75g

Pinner: nr.3,5 på rett/vrang, nr.4 på mønsteret.

Rosa hals: antar str. 2-4 år.

Garn: Sublime baby cashmere merinoull slik, 58g

Pinner: nr. 3 på rett/vrang, nr. 3,5 på mønsteret.

Siden vi er på fjellet denne helgen tar jeg med et bilde av det fantastiske været vi har i dag - med snø og sol! Klokka er 10, og sola har akkurat tittet fram over åsen.

Ønsker dere som kikker innom en flott søndag!

Bleiebukse til BabyBorn

For noen dager siden hadde vi en liten diskusjon på jobben om hvorvidt julegaver må være kjøpt eller om det er greit å sy eller strikke noe. Det begynte med en pappa som mente at julegavene til barna måtte kjøpes og ikke lages. Og i dette tilfellet er ikke barnet mer enn et par-tre år gammelt. Og barnet er en jente. Mamma'n hadde lyst til å sy dokkeklær, og vi støttet henne alla sammen.

Da jeg kom hjem fant jeg fram garn og heklenål så jeg kunne hekle en bleiebukse - det trenger jo alle bebiser. Jeg har heklet en tidligere for mange år siden, og fant heldigvis igjen mønsteret. Tenkte å ta med denne på jobben til mamma'n, så kan den brukes til kalendergave om ikke noe annet.

Borrelås i sidene.

Heklet av en liten garnrest på en kveld foran tv'n.

Siden det er farsdag i dag ble det eplekake til kaffen. Denne gangen valgte jeg oppskriften til Wenche i God Morgen, Norge. Egentlig er oppskriften ganske lik den jeg pleier å bruke, men jeg har aldri hatt vaniljekrem over og heller ikke valnøtter.

Smaken var upåklagelig, men kanskje litt mye smør i deigen? Også måtte den faktisk stekes i 15 min. mer enn det sto i oppskriften.

Og da sier jeg bare som Wenche alltid sier: "Da håper jeg det smaker!"

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv