hits

desember 2008

Presskannevarmer - eller teahette

For et par år siden laget jeg en oppskrift på strikket/tovet presskannevarmer. Jeg har laget noen flere i høst, og den siste ble ferdig nålefiltet akkurat nå. Det er ikke så lett å skrive med garn synes jeg, men det har kanskje noe med trening å gjøre... ;) 

presskannevarmer 014

Og side to:

presskannevarmer 011

Og en grønn en:

lesund 011

De er enkle å strikke - fint TV arbeid - og det tar i underkant av to timer.

Her er opskriften:

presskannevarmer 001

Lykke til, om du har lyst til å prøve!

Heklet vognteppe

Jeg har gjort ferdig dette vognteppet, størrelse 63 x 80cm. I mønsteret er det brukt 350g Heilo, mens jeg heklet mitt av 500g Viking Sportsgarn, som er litt tynnere. La opp noen flere masker, og størrelsen ble som i mønsteret. Egentlig synes jeg teppet er så stort at det egner seg best til å pakke rundt et barn i sportsvogn, så jeg valgte bevisst et ikke-superwashgarn, siden jeg synes det er mer behagelig og litt varmere.

lesund 028
Rundt kanten er det først heklet tre omganger med fastmasker, og deretter en omgang krepsemasker.


Jeg er litt usikker på om det er krepsemasker jeg har fått til, men jeg heklet i hvertfall bakover, og kanten ble veldig pen.

(I ettertid har jeg forstått at dette ikke er krepsemasker, men skitt la gå!)

Her er mønsteret: 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv