hits

desember 2009

Julefotografering

På juleaften tar jeg alltid bilder av "barna" foran juletreet, det har jeg gjort helt siden de ble født. Morsomt å ha i ettertid :) Men en ting lurer jeg på - hvor gamle må barn bli før de slutter å gjøre seg til foran fotografen? Disse er 21 og 26 nå...Ok, det ordnet seg til slutt :)For ordens skyld, lillebror til venstre ;)

Et par luer

Lue til yngste sønn er strikket i Smart garn på pinne nr.3,5 og mønsteret er sterkt inspirert av Turn a square http://brooklyntweed.blogspot.com/2008/07/turn-square-pattern-now-available.html. Hadde jeg hatt garnet hadde det nok blitt en tro kopi. Jeg synes den luen er kjempefin - eller det er vel garnet som egentlig "gjør" den. Men har er altså min utgave. Brettet inn nederst, og strikket opp med babyull på innsiden sånn at den er dobbel over ørene. Og ikke klør det heller da.Jeg er redd den er litt stor, så for sikkerhets skyld har jeg ikke festet tråder ennå. Passer den ikke helt er det bare å rekke opp og begynne på nytt med litt færre masker...Også en liten barnelue - strikket i Pt 3. Den er ikke til noen spesielle ennå, måtte bare lage den siden jeg synes den var litt søt. Mønsteret har jeg funnet på nettet for lenge siden, men husker ikke helt hvor...Dette var "jenteutgaven" mens guttelua hadde vrangbord nederst.
Synes den ble fin, jeg :))
 

Driving Home For Christmas...

Vi har bare vært noen dager på hytta, men da melodien kom på radioen passet det perfekt!Inne i hytta er det pyntet til jul, og ute er det julestemning i massevis.Noen av de siste julegavene ble produsert. To par små sokker til barnebarna til noen venner av oss. Strikket i 6 tråds Regia, pinne nr. 3 og strikket delvis etter raggsokkmønsteret til Pinnsvindesign.Jeg har ikke tatt hensyn til fargerapportene i det flerfargede garnet, så alle sokkene er forkjellige og helt unike ;)) Garnet - eller fargene - er ikke akkurat mine favoritter, men jeg håper de faller i smak hos ett- og treåringen.

Pannebåndet mitt ble også ferdig.Jeg vasket det forsiktig før jeg sydde det sammen bak, og det sitter nå perfekt :) Om garn og mønster har jeg fortalt i et tidligere innlegg.

Flere pulsvarmere

Da er pulsvarmerne ferdig.
Det var fort gjort å strikke dem bare jeg kom riktig ut. ;) Men selv om mønsteret er likt i begge endene var det likevel to masker mer da jeg felte av enn det jeg la opp... Forstå det den som kan. Men da jeg prøvde dem passet de veldig fint, så de maskene kan bare være der. 

 

Og da jeg endelig hadde besluttet å strikke pulsvarmere "dalte" det pluselig ned et par til. I går hadde jeg besøk av to tidligere kolleger (det er faktisk ca. 30 år siden vi jobbet sammen!) på den lilla hytta mi ikke så langt herfra, og begge hadde med gaver til meg! :)  Farmor, http://farmor.abcblogg.no/ , hun er en racer i de fleste håndarbeidsteknikker, strikking iberegnet. Og hun strikker sånt som jeg ikke kan - masse mønster og flere farger.De er strikket i alpakka, og mønsteret er fra Garnstudio. De var utrolig myke og fine.
Det er spesielt to grunner til at jeg ble veldig glad for dem. Jeg hadde aldri klart å strikke sånne selv - og jeg kan ikke huske når jeg sist fikk en hjemmelaget gave! Veldig koselig, tusen takk, Farmor!

Den andre gaven var en sort lykt med stearinlys inni. Jeg er veldig glad i sånne lykter - har mange, men får aldri mange nok! ;) Jeg har så mange steder å sette dem, hvor jeg trenger litt lys. Tusen, tusen takk, Eva! Ikke noe bilde av den siden den ble værende på hytta.
Eva er forresten også en racer til å strikke, det er pt bare problemer med å få tiden til å strekke til. Men med små barnebarn og litt påvirkning av oss andre er hun nok snart i gang igjen... :))

Da jeg var ferdig med de lilla pulsvarmerne mine startet jeg opp med et nytt pannebånd, The Woven Headband - i samme garn (Baby Silk) og lilla farge. Oppskriften jeg følger finner du her http://www.kidsknits.com/free/woven_headband.htm. Jeg strikker riktignok samme bredde rundt hele, men liker veldig godt flettemønsteret.Siden Baby Silk siger litt tenkte jeg bare å strikke et stykke og vaske det før jeg måler rundt hodet og syr det sammen. Og en kjapp måling viser at det bare er 10 - 12 cm igjen. :)

 

Ishbel ferdig

I natt ble jeg sittende litt på "overtid" for å strikke Ishbel ferdig. Jeg har valgt den minste størrelsen, siden garderobehyllen her flyter over av store sjal - som sjelden eller aldri blir brukt. Jeg har selvfølgelig et par favoritter som er i bruk, men selv de synes jeg ofte tar litt for stor plass inni tykke jakkekrager.
Minste Ishbel derimot ser ut til å være helt perfekt i størrelsen. :)

hndarbeid 027

Jeg synes mønsteret er nydelig!

hndarbeid 025

Og her henger det klar til bruk :))

Selbuvotten, Terri Shea

Jeg har tidligere lovprist Bærum bibliotek som kjøper inn flere av bøkene jeg anbefaler, og i dag kunne jeg hente denne.

hndarbeid 028

Jeg hadde virkelig gledet meg og lagt alt til rette for å kose meg med denne boken i kveld, men egentlig var det bare ett par votter som fristet litt - og de var strikket med pinne nr. 2. Siden størrelsen var liten dame er det vel mulig å bruke litt tykkere garn og et halvt nr. tykkere pinner på dem så de evt. kan passe meg.

Skal jeg strikke flere votter med mønster tror jeg at jeg velger å betille noe fra "In my mothers name" http://in-my-mothers-name.blogspot.com/. Så langt er det hun som lager mønster på de vottene jeg liker best. Men jeg sier ikke at de er enkle å strikke. ;) Gå inn i bloggen hennes og se - du som ikke allrede har vært der.

Siden jeg synes mønsterstrikk er vanskelig har jeg også sjekket QXL for typen selbvotter, og fant et fint par i sort og hvitt.

hndarbeid 018

Jeg bød på dem og fikk tilslaget på kr. 100,- + frakt, tilsammen kr. 130,-!!! Vottene kom i går, og de er så jevnt og pent strikket, at nå lurer jeg virkelig på om det er bryet verdt at jeg sitter og tukler med dette. Kanskje bruke tiden på ting som "ligger" mer for meg? Det eneste jeg er i tvil om er garnvalget i disse vottene. Jeg spurte selger og fikk beskjed om at det var brukt ullgarn som ble anbefalt til selbuvotter, men jeg synes de kjennes ut som superwash - noe jeg ikke liker så godt til votter. Synes hjemmestrikkede votter er best etter litt bruk og noen vasker, da garnet har tovet bittelitt. Hvilket garn som er brukt fkke jeg ikke oppgitt da damen påsto hun ikke visste det. Merkelig.

Uansett, først må jeg få strikket ferdig tommelene på de jeg holder på med - og som skal bli julegave.


 

Min Ishbel

Kunne ikke stå for fristelsen til å strikke Ishbel jeg heller. Riktignok er jeg litt etter de andre på HB som har hatt en along på dette sjalet over lang tid nå, men nå er jeg også godt i gang. :)

hndarbeid 020

Jeg strikker med pinne nr. 3,5,  Baby Silk fra DSA, dvs. samme garn og lillafarge som halsen for noen få innlegg siden ble strikket. Mønsteret kan kjøpes her http://ysolda.com/store/shawls/ishbel/.

"På reisefot" fra AnnAKa og "Myke sybokser" fra Lise Bergene

AnnAKa har disignet mønster på noen praktiske poser i tre størrelser. Jeg valgte den største, skoposen, som jeg i tillegg laget litt bredere. Dette skal bli julegave til eldste sønnen som fikk symaskin til jul i fjor. Posen rommer akkurat bruksanvisning og pedal med ledning.

hndarbeid 003

Sydde samtidig to "Myke sybokser" som jeg fant mønster til i en av bøkene til Lise Bergene.

hndarbeid 004

Disse tenkte jeg kunne romme litt "teknisk utstyr" som f.eks. føtter og spoler - eller kanskje trådsneller. Sydde på litt egenreklame siden jeg antar det kanskje blir rift om sånne blant kameratgjengen... ha, ha.

Nå skal jeg bare lage en nålpute, så er den hjemmelagede delen av julegaven klar til eldstemann. :)
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv