hits

desember 2011

Vest og lue til en liten gutt

I sommer fikk en venninne av meg sitt tredje barnebarn - en liten gutt. Siden storesøsteren hans fikk en "velkommen-til-verden-gave" måtte jo også lille Daniel få det - om enn litt på etterskudd. Jeg valgte ut denne vesten fra Garnstudio. Synes den var fin, dessuten rask å strikke.

Knappene hadde jeg tenkt fra Snella og Petronella, det hadde liksom vært prikken over i'en, men jeg fikk desverre ikke tak i det der og da. I stedet ble det bamseknapper i tre - søte, men ikke veldig gode i bruk.Mønster: Gratismønster fra Garnstudio, størrelse 12-18 mnd.

Garn: Drops Merino Extra Fine i grå-beige farge, litt over to nøster.

Pinner: 3,5 - siden jeg strikker litt løst.

Jeg strikket også en liten lue  til ham i julegave. Den glemte jeg å ta bilde av før levering, men setter inn link (Ravelry) til mønsteret siden jeg synes den var så fin. "Flettekransen" gjør den tykk og god rundt ørene. Jeg hadde litt problemer med øreklaffene siden jeg ikke forsto mønsteret helt, men det ble bra til slutt. Luen ble også strikket i Drops Merino Extra Fine, men i en mellombrun farge - nesten som på mønsteret.

(Julegave til Daniel.)

Skoposer og barnevesker

I et av heftene til Dalegarn fant jeg mønsteret til "Skopose". Strikkes på noen kveldstimer og deretter toves. På mønsteret var skoposen pyntet med noen perler øverst langs kanten, men siden jeg trengte en vertinnegave og ikke hadde egnede perler ble det noen metallknapper istedet. 
 Siden jeg trengte noen smågaver til jul og nok en vertinnegave var det fort gjort å strikke noen flere - garn har man jo i ymse slag i eget lager. Etter fotografering ble de pyntet med en stor treknapp festet med en lærsnor oppe i høyre hjørnet.

Skoposene kunne også godt egne seg som veske til små jenter. Syrinfarget veske med heklet blomst i mørk lilla.Siden jeg selv har en tendens til å stappe sko jeg skal ha med meg ned i en bærepose i siste liten laget jeg en skopose til meg selv også. Og da jeg forsatt hadde igjen noen nøster med blått garn laget jeg en litt større veske som jeg tenkte kunne brukes til å frakte strikketøy i. Ja, ja, man skaper seg behov ;)

Jeg vet ikke hvordan jeg skal dekorere disse - om jeg skal nålefilte tekst eller lage noe annet, men siden de begge er til meg selv kan den avgjørelsen utsettes en stund til.

Mønster: Dalegarn hefte 214

Garn: Mønsteret sier dobbel Heilo - jeg har brukt dobbelt Vestlandsgarn på de blå og en tråd Cortina på de andre.                                                                                                                                                                                     Pinner: nr.8                                                                                                                                                                    

Tovet på 40 grader, minivask program. 

Bøker til juleferien - da har man jo god tid.

Jeg har vært en tur på biblioteket før jul. Hver gang blir jeg overrasket over utvalget de har, og hva de kan skaffe om de ikke har det jeg spør etter.

Noen bøker til å bla i for å og finne nye fristelser.

 Og noen til å lese i.

Siden jeg ikke er så god til å lese, dvs. jeg leser sakte, har jeg garantert lesestoff til over nyttår. Og jeg koser meg virkelig med bøkene.

Overlevering av prematurstrikk

En stund før jul tok jeg på vegne av Bærum Lappelag turen for å levere vårt bidrag til prematuravdelingen på Drammen Sykehus. Tilsammen ble det 34 pakker som inneholdt tepper i ca A3-format, små luer og sokker. Alt nyvasket og klart til bruk for våre bittesmå, nye verdensborgere.

De fleste teppene var rillestrikkede (fin tv- og bilstrikk), luer og sokker varierte mer i mønster og størrelse.

Jeg forstår ikke hvorfor, men mange vegrer seg for å strikke sånne små sokker. Det tidligere viste knippet måtte derfor utvides litt for at alle settene skulle bli komplette.  

Dette er virkelig en meningsfyllt bruk av restegarn. Siden sykehuset ikke har anledning til å vaske disse små ullplaggene blir pakkene gitt i gave til foreldrene for bruk på sykehuset og som et lite minne i ettertid. Sykehusene har derfor hele tiden behov for påfyll av disse pakkene, så det er bare å sette i gang å strikke :)

God Jul!

Jeg var innom bloggen min for å finne en link da jeg så at jeg hadde fått en julehilsen - til tross for tre måneder uten oppdatering! Veldig koselig oppdagelse - tusen takk for hilsen og for puffet, LivM :)                                            Heldigvis har jeg vært mye mer aktiv på andre områder enn blogging, så det er ikke det det står på, men jeg vurderer veldig å bytte blogg om jeg skal fortsette med dette. Samtidig er det litt rart å skulle "svikte" sprayblogg etter sju år.

Uansett, julen er her og ting begynner å falle på plass her i huset. Siste strikkegave er ennå ikke helt ferdig, men den skal heller ikke leveres før 1. juledag så jeg har ennå litt tid på meg. Nå skal jeg lage sylte, som sammen med krumkaker og tebrød blir det eneste hjemmelagede denne julen. 

Et kornete bilde av årets juletre. Vurderte å finne bilde av et tidligere tre som var bedre, men siden dette er første året vi har fjelledelgran i stua ville det være å lure dere, så jeg lar det gå.

Ønsker dere som fortsatt stikker innom her en fredelig og fin julefeiring - og så se's vi så snart jeg kan bestemme meg ang. videre blogging. God Jul!

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv