hits

desember 2012

Kjoler til Baby Born

En ukes tid før jul fikk jeg høre at dukkeklær sto på ønskelisten til to av barnebarna til et vennepar av oss. Jeg hadde tenkt å gi dem noe helt annet, men fant ut at her var det bare å svinge seg rundt og innfri ønskene.

Jeg har strikket to sånne kjoler tidligere og mente å huske at det var en grei sak, men jammen tok det tid! Forholdsvis tynt garn og pinner. Og som vanlig gikk det ikke helt på skinner for meg. Da jeg sjekket kjolene til slutt så jeg at på kjole nrummer to hadde jeg strikket rillestrikken øverst litt for løst, så jeg valgte å klippe det av og strikke det på nytt med et halvt nummer tynnere pinner. Kjolen strikkes egentlig ovenfra og ned så det medførte ganske mye ekstraarbeid. Men det ble bra til slutt :)

Jeg liker godt fasongen på kjolen. Den minner litt om gammeldags babykjole.

Knapper i nakken så kjolen blir lett å kle av og på.Mønster: Dukkehefte fra Sandnes                                                                                                                                                                                                             Garn: Mandarin Petit                                                                                                                                                                                                                              Pinner: nr.2,5 (jeg måtte bytte til nr. 2 på rillestrikken øverst)

Pulsvarmere

Det har blitt tre par til av disse pulsvarmerne i mitt favorittmønster. To par gikk med til pakkelek før jul og det tredje ble julegave til en svigerinne. Og etter tilbakemeldinger er det ikke bare jeg som liker disse godt ;)

Mønster: Susie Roger
Garn: En tråd Babyull og en tråd Plumet                                                                                                                                                                                                           Pinner: nr. 3,5 på glattstrikk (og jeg brukte nr. 2,5 på vrangstrikk og hullradene)

Livets strikketøy

Fant dette på fb og synes det var fint :)
 
Den gang vi kom til verden, da fikk vi en presang,
... et nøste med vår skjebne, og ingen vet hvor lang.
Da la vi alle masker opp til livets strikketøy,
der vil det stå i mønstret når vi jukset og vi løy.
Hver maske er en dag, og hver omgang er et år.
og alt vi gjør og sier i strikketøyet står.

Og mister vi en maske og lot den rakne ned,
det var kan hende venner vi aldri mer fikk se.

Noen har et strikketøy med varme farger i,
det er de gode strikkersker som kjærlighet kan gi.

Men alle må vi strikke med det garnet vi har fått,
selv om det av og til kan virke kjedelig og grått.

Og når vi så blir eldre da tenker vi som så,
" Hvor mye er tilbake av livets strikketråd"?
Vi håper at det holder slik at vi kan felle av,
så tomme strikkepinner blir korset på vår grav.

Og møter vi St. Peter som vokter himmelens port,
vi gir ham strikketøyet med alt som vi har gjort.
Da gransker han det nøye og sier,
" kjære barn, her oppe har vi bruk for en mengde opprekksgarn.
Da vasker himlens engler vårt garn så reint og hvitt,
de glatter det og ordner det til det blir knutefritt.

Det legges så på lager, så mykt og fint og bløtt,
kan hende det skal brukes til barna som blir født ♥

~~ukjent opphav~~
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv