hits

desember 2013

Nå er det jul igjen, ja, nå er det jul igjen...

Jula kom litt brått på oss i år siden vi har hatt en ukes ferie nå. Ikke alt kan ordnes en drøy uke i forveien, dessuten blir det mange vaskemaskiner å jobbe seg gjennom etter hjemkomst. Men nå er det meste på stell, og mens vi venter på at gjestene (les: sønnene) skal komme til middag ble det tid til et lite blogginnlegg.

I natt ble jeg sittende å strikke på de siste julegavene. Jeg var nesten ferdig, men siden det ikke var så godt å strikke med ullgarn i varmen på Tenerife, sto det litt igjen. Her er antrekkene til BabyBorndukkene til en venninnes barnebarn.

Blånisseantrekk:

Mønster på lue og tøfler (tovet) fra et gammelt ukeblad, buksen fra et annet ukeblad. Genseren ble til underveis.

Garn: Blåfjell 2, Nissegarn fra Nille (brukt 136g). Buksen er strikket i Safir (50g).

Ponsjo-antrekk:

Mønster: Ponsjo fra et gammelt Sandneshete, strømpebukse fra et ukeblad, lue og votter fri fantasi.

Garn: Mørk rosa er gammelt Tweed Perlè (akrylgarn far midten av åttitallet), "pelskanten" er en rest Orkidè (59g totalt).

          Lys rosa i bukse er Gjestal Superwash (50g).

Pinner: til ponsjo nr. 3 + nr. 4 til pelskanten. Strømpebukse pinner nr. 3

Jeg hadde også en rest av det originale Blånissegarnet (50g totalt begge farger). Det holdt akkurat til tovet lue og tøfler + et par votter som ikke er tovet til min egen prøvedukke. Kanskje litt merkelig tilbehør til dongerikjolen?

Liten julebrikke

I restegarnet fant jeg et lite nøste rødt garn - egnet til hekling. Det var akkurat nok til denne lille brikken - forøvrig i samme mønster som jeg brukte på tallerkendempere tidligere i år. Jeg liker mønsteret - enkelt og greit, og lett å justere størrelsen - og brikken er fin å legge i f.eks. en brødkurv nå til jul.Mønster: Garnstudio

Garn: ukjent restegarn

Heklenål: 2,5

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv