hits

desember 2014

Gode barnehagevotter

Jeg har strikket i størrelse 3 - 4 år, og de ble nok litt for store til min mottager. Riktignok var garnet mitt bittelitt tykkere enn det som sto i mønsteret og pinnene et halvt nummer tykkere, men jeg antar dette passer til en hånd i fem - seks års alder.

Mønster: Barnehagevotter

Garn: Safir, 64 gram

Pinner: nr. 3,5

 

Jeg gjorde et forsøk til og la opp til størrelse 1 - 2 år, denne gang med Vestlandsgarn, men fortsatt et halvt nummer tykkere pinner enn det som er brukt i mønsteret.Mønster: Barnehagevotter

Garn: Vestlandsgarn, ca. 50g (glemt å veie)

Pinner: nr. 3,5

Flere småsokker

To par til - i det beste sokkemønsteret jeg kjenner til.

Første par ut i rosa Perfect. Jeg kan ikke huske hvor små eller store føtter en treåring har, så jeg gjorde sokkene ferdig, bortsett fra å klippe av tråden, inntil jeg kunne prøve dem på. Og det var lurt, for det var behov for å strikke på en mønsterrapport til - dvs. åtte repeteringer av mønster på foten. Skaftet er sju rapporter langt.Mønster: Blueberry Waffle

Garn: Perfect, 58g

Pinner: nr. 3

 

Neste par i stripete rød og blå Perfect - ellers helt like paret over.Mønster: Blueberry Waffle - startet med 40 masker

Garn: Perfeckt, 57g

Pinner: nr. 2,5

Dukkeklær til BabyBorn - en julegave

Noen klær til Babyborn var en av få, hjemmelagede julegaver i år. I utgangspunktet koselig å strikke - og selvfølgelig enda morsommere når man har et personlig forhold til en liten mottager.

Jeg fulgte mønsteret til punkt og prikke, helt til jeg kom til kanten glidelåsen skulle sys fast til. På de jeg har strikket tidligere har jeg fulgt mønsteret der også, men denne gangen gjorde jeg det litt enklere og heklet en kant rundt i stedet. Dvs. jeg heklet en kant med fastmasker i ytterste maske rundt åpningen, og heklet samme kanten tilbake igjen - også fastmasker, men altså denne gang bakover. Dette ble passe kant til å sy i glidelåsen, som jeg for øvrig syr i for hånd. Syr med attersting to-tre ganger pluss at jeg syr ned langs kanten på innsiden også (dette er mest ment som info til meg selv om jeg skal strikke den igjen en annen gang).

Kjøredressen er grei å strikke og jeg synes det er et godt mønster.

Mønster: Sandnes - til Smart garn

Garn: Gjestal Superwash, 176 gram

Pinner: nr. 3

 

I tillegg ble det et slags Blånisseantrekk.

Lua kan tåle enda en omgang til i vaskemaskinen - den er etter tre omganger på 40 grader fortsatt litt romslig. Den er strikket etter et gammelt ukebladmønster, men i stedet for å strikke rillestrikk frem og tilbake (som mønsteret sier) har jeg strikket den i glattstrikk på rundpinne.

Mønster: Norsk Ukeblad nr. 48-2001

Garn: Strikket i tredobbel tråd, en tråd Nissegarn + en tråd mørk blått og en tråd lys blått, tynt ullgarn av ukjent merke, til sammen 69 gram.

Pinne: nr. 5,5

 

Siden mottager er knapt tre år, bestemte jeg meg for å lage en Blånisseponsjo i stedet for Blånissegenser. Det er litt enklere for små hender å kle på dokka. For å være sikker på at den ikke skulle bli trang å få over hodet, har jeg strikket fram og tilbake de første omgangene og laget en hempe til knapp bak i nakken.

Mønster: Familien nr. 20/2003

Garn: En lys blå og en mørk blå råd tynt ullgarn av ukjent merke, til sammen 52 gram. Lett tovet siden garnet var litt stivt.

Pinner: nr. 4

 

Buksa er strikket i Safirgarn. I mønsteret er den strikket med føtter og flettemønster, men jeg valgte glattstrikk, droppet føttene og avsluttet med tre riller nederst ved anklene i stedet. Øverst er buksen brettet og sydd ned, og strikk er tredd i løpegangen.

Mønster: Hjemmet nr. 46/2012 (beregnet til Smart garn)

Garn: Safirgarn fra Sparkjøp,  52 gram

Pinner: nr. 3.5

 

Sånne små trenger jo også å ha bleie på, må vite. Denne bleiebuksen heklet jeg for lenge siden, men den har manglet borrelås foran. Fikk ordnet det nå sånn at den kunne legges med i julegaven til lille Olivia.

Da jeg hadde sydd på borrelåsene foran oppdaget jeg at de var sydd fast sånn at vrangen kom ut, men siden jeg hadde litt dårlig tid og jeg antok mottager neppe vil oppdage det, lot jeg det være sånn.

Mønster: Dukkebleie

Garn: rester av bomullsgarn, 24 gram

 

Alle klærne ble pakket i en liten barnekoffert, og jeg vet gaven ble godt mottatt :)

 

Perlestrikket lang hals med snurr av Marte Helgetun

Kjæresten til eldste sønn ønsket seg hals eller skjerf til jul. Jeg hadde allerede lagt halsen til Marte Helgetun i favorittlisten på Ravelry, og syntes den måtte passe fint til en 30-åring. Fargen skulle være lys grå, og valget falt på garnet Puno Petit. Jeg har aldri strikket av det garnet tidligere, men det var utrolig lett og mykt - og ganske drøyt.

Blant mine nærmeste er jeg nok kjent for å være både nøye og omstendig - i hvert fall når det gjelder håndarbeid. At jeg f.eks. skulle snurre vrangborden i starten på en genser ville nok være nærmest utenkelig, men her da det skulle snurres gikk det feil. Det skulle være en snurr på strikketøyet, men i min iver etter å få det til ble det to - og jeg oppdaget det ikke før hele halsen var ferdig strikket og jeg skulle prøve den. En snurr gjør jo at halsen legger seg pent og glatt når den legges to ganger rundt halsen - med to snurrer legger den seg som om det ikke er noen snurr i det hele tatt.

Her kommer det tydligere fram. Her er min hals - med to snurrer.

Her er sånn den skulle vært (den ene snurren er skjult på baksiden).

Jeg aner ikke hvordan garnet er å rekke opp, om det i det hele tatt lar seg gjøre. Garnet består av nesten 60% babyalpakka, så det blir nok ikke helt enkelt. Foreløpig har jeg ikke nevnt feilen for mottager - enn så lenge vurderer jeg å løse hele problemet med å strikke et MK skjerf til henne i stedet.

Mønster: Hals med snurr

Garn: Puno Petit

Pinne: rundpinne nr. 5,5

Julegave fra hemmelig venn

På forumet Hobbyboden har vi hatt hemmelig julevenn. Det er flere år siden jeg har deltatt på sånne ting, men i år lot jeg meg friste. Vi fikk tildelt venn, siste frist for å sende gaven og pris på gaven. Det angrer jeg ikke på! Her er gaven jeg fikk tilsendt.

Kortet inneholdt en del hint om hvem som hadde sendt meg gaven, og etter å ha 'gransket' medlemmene på Hobbyboden som kommer nordfra har jeg landet på at det er Solfrid som er avsender. Tusen takk for koselig, hjemmelaget hjerte. Stearinlys går jo unna på denne årstiden, Arwetta er en garntype jeg liker godt, men som ikke er så tilgjengelig i garnbutikkene her i området - og sjokoladedrikken skal jeg nok kose meg med en dag det er ekstra kaldt :)

 

God Jul til dere alle!

Jeg ønsker alle som kikker innom her en riktig God Jul!

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv