hits

desember 2017

Litt julegavestrikk - "Hjertevotten"

Det er ikke så mye strikking jeg rekker for tiden - til tross for to ferieuker siste måneden - som burde gitt mye strikketid.

To par "Hjertevotter" ble det i denne omgang. De er ikke mye å skryte av siden tovingen ikke var helt vellykket. Jeg har helt ny vaskemaskin, og jeg gir den skylda for at de ble litt for godt tovet. Det gjør at hjertene ikke kommer så godt frem, og perlestrikken inni hjertene blir helt usynlig, men til gjengjeld tror jeg de er ekstra gode og varme. Ja, ja - bedre lykke neste gang! ;)

Fort gjort å strikke disse - noen kveldstimer så er de klare for toving.

Mønster: Hjertevotten fra Sandnesgarn

Garn: Pt3, ca. 100 gram pr. par

Pinner: strømpepinner nr.6

Notat til meg selv: Tovet på kortvask 30 eller 40 grader + en skylling med kaldt vann. For lite tovet etter kortvasken - for mye etter ekstra skylling i kaldt vann. 

"Bellaluen" av Lene Holme Samsøe

Jeg har strikket en liten lue til min lille venninne på fem år (snart seks må vite!) i julegave. Dette er Bellaluen, som tilhører halsen hun fikk i adventskalenderen sin (se forrige innlegg). Mønsteret finnes i boken "Kjærlighet på pinner" av Lene Holme Samsøe. Selvfølgelig var ikke mottager tilgjengelig for prøving underveis, så jeg aner ikke om den passer. Den er strikket i Merino Extra Fine, som ikke er et av garnene de foreslår i mønsteret, så det er heller ikke sikkert strikkefastheten er helt som den skal. Synes det er vanskelig å måle på denne typen mønsterstrikk.

I mangel av et tilgjengelig barnehode benyttes en ballong.

Luen strikkes fra toppen og ned. Den er enkel å strikke, men krevde litt konsentrasjon i staten. Mønsteret finne i tre størrelser, men på de to største er det kun lengden på vrangborden nederst som er forskjellen. 

Luen burde vært vasket og tredd over ballongen før den ble levert i gave, men det var det ikke tid for denne gangen.

Mønster: Bellaluen fra boken "Kjærlighet på pinner" av Lene Holme Samsøe

Garn: Merino Exstra Fine, drøyt 50g

Pinner: nr.3 (siden jeg strikker litt løst)

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv