hits

Søm

En gjeng med sminkepunger

Og hva finner man på når ferien er avsluttet, det er èn feriedag igjen - og det regner? Jo, da kan man oppdatere bloggen med noen av sminkepungene som har blitt sydd i løpet av våren og sommeren. Siden det ikke trengs mønster kommer de ut i litt forskjellige størrelser - alt etter stoffbiten man har til rådighet, eller etter hvor stor stofflappen ble etter quilting. Og selvfølgelig etter hva den skal brukes til. Jeg synes disse er praktiske til litt forskjellige ting.

Jeg forsøker alltid å finne matchende stoff til fòret.   

                                                                                                                                                                        

Som jeg har fortalt i tidligere innlegg har jeg lært å sy disse på kurs på Kathrines Quilte Stue . Det geniale er måten man syr i glidelåsen. Det er så enkelt å få sømmen jevn og fin!

Noen ganger bruker jeg dobbel søm på glidelåsen,


andre ganger nøyer jeg meg med enkel søm.

Siden de fortsatt fortsatt holder kurs på disse hos Kathrine's synes jeg ikke at jeg kan gå i detalj om hvordan det gjøres - men det er sikkert mulighet for å melde seg på kurs der. Kurset går over noen timer på en enkelt kveld.

AnnAKa sitt mønster "På reisefot"

I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster flere ganger - så også av "På reisefot" fra AnnAKa. Det går liksom så greit når man først er kommet i siget. Derfor plukket jeg denne gangen ut stoff til fem-seks forskjellige poser, men foreløpig er bare disse to ferdige. Egentlig er vel disse posene beregnet til sko, så mønsteret er forholdsvis smalt, men jeg justerer størrelsen etter stoffbitene jeg syr av.

(Jeg har skrevet litt mer om hva mønsterpakken inneholder i et innlegg litt lenger ned på siden.)

Fòret ble hønsenettingstoff i den ene posen og beige med hvite prikker på den andre (ok, prikkene ble ikke så synlige på bildet, men de er der!).

Den ene posen har også fått en liten sminkepung i samme stoff..

Sammen ble de et lite sett!

Kjekt å ha til ferien i sommer! :)

Ny liftgardin på hytta

Like før jul var jeg en tur i Sverige og datt over et linstoff med høner som jeg ikke kunne stå for (jeg er veldig svak for både lin og høner!). Det tok meg kun få sekunder å finne ut hva jeg kunne bruke det til - ny liftgardin til kjøkkenvinduet på hytta. Den forrige har faktisk hengt der siden august 2008 fant jeg ut da jeg bladde bakover i bloggen her.

Det er noen uker nå siden jeg hang opp den nye gardinen, men jeg så at linen var såpass stiv at den trengte litt tid på å henge seg til. Dessverre henger den fortsatt ikke så pent som den blomstrete gamle i bomull gjorde, men jeg håper at det ennå vil bli bedre. Damen der jeg kjøpte det jeg trengte av utstyr for å sy gardinen anbefalte å legge inn stålstenger der gardinen folder seg. Jeg gjorde et forsøk på dette, men pga at vinduet ikke er så høyt i forhold til bredde syntes jeg ikke det ble så fint, så jeg tok opp alt sammen, byttet bånd på baksiden og sydde på 'gamlemåten'.Å få tatt bilde av gardinen var nesten like utfordrende som å sy den. I dagslys ble gardinen helt mørk, og da mørket kom ute prøvde jeg med godt lys inne. Resultatet ble så som så, men man får da et visst inntrykk.

På reisefot - AnnAKa

Forrige søndag fylte min lille venninne fem år, og jeg bestemte meg for å sy en liten tilleggsgave av restene av kattepusstoffet jeg tidligere har sydd sminkepung til henne av. Mønsteret jeg har brukt er "På reisefot" - et gammelt mønster av AnnAKa som jeg har brukt flere ganger tidligere.

Mønsteret finnes i tre forskjellige størrelser, og jeg har valgt det største. Egentlig er det ment til skopose, men siden denne er tenkt til pysj og annet små jenter trenger til overnatting, har jeg laget den litt bredere enn mønsteret tilsier.

Jeg valgte akkurat samme stoffene som i sminkepungen - hvitt med røde hjerter til fòr og rødprikkete til bunn og lukkekant.

Ferdig målte posen ca. 30 x 38 cm, og kan brukes til det meste. .
 

Hjemmesydd sengesett

Jeg har gjort noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme til å gjøre - jeg har sydd sengesett i voksen størrelse! Jeg husker jeg sydde dyne- og putetrekk til babysengene til sønnene, men det var mest for at det var lite utvalg i mønster og farger på sånt for 30-35 år siden.

I haugen med stoff som jeg arvet i høst var det mange meter med kreppet bomullsstoff - sikkert kjøpt på fabrikkutsalget til Høie eller Dale el. l. for lenge siden. Fargene i mønsteret er mildt sagt friskt grønne, men jeg likte mønsteret. Siden vi også brått bestemte oss for å kjøpe ny seng på hytta tenkte jeg det passet fint med nytt sengetøy. Måtte legge det på med en gang vi fikk montert sengen, selv om mønsteret minner mer om vår og sommer enn jul og nyttår.

Ser gardinene og hjertelappeteppet på veggen også kan byttes ut i noe i mer matchende farger nå ;)

Og dermed ble stofflageret redusert med 11-12 meter - ikke noe minus det heller :)

Gledelig Jul!

Og plutselig var vi midt i romjulen! Jeg har tatt ut de siste feriedagene og har fri ut året. God mat og god tid, og med huset ajour til juleaften, blir det litt ekstra strikketid disse dagene.

Jeg hadde ingen planer om å gi bort noe hjemmelaget i år, men da juleaften nærmet seg trengte jeg plutselig noen små ekstragaver. Juleaften morgen ble denne strikketøyposen sydd i full fart. Ytterstoffet er et slags gobelinstoff -  kjøpt på loppis. Jeg har hatt planer om å sy en sånn til meg selv i dette stoffet, men denne første ble en gave til strikketøyet til sønnens kjæreste. Strikketøyet hennes er et babyteppe hun begynte på før datteren ble født - for snart fem år siden, og klart at det trenger en mer verdig oppbevaring enn en gammel plastpose ;)

Notat til meg selv: Det hadde kanskje vært lurt med et par små innvendige lommer til små strikkeduppeditter?


Jeg finner ikke igjen akkurat det mønsteret jeg har brukt, men https://unikarina.dk/gor-det-selv/syning1/tasker-punge/firkantet-toilettaske/?fbclid=IwAR0l0hWi0j0chylZ6E7IQRX6iSqvMF0EXC29r9vAKLzRpUa0oq-VBGor1oY ser veldig likt ut.

Og denne sminkepungen ble en ekstragave til min svigerinne. Hun og min bror fikk konsertbilletter til jul, og siden det var litt kjedelig å bare legge dem i en konvolutt fant jeg denne, som jeg sydde for en stund siden, og la billettene i.

Disse er veldig greie å sy, og kjempefine til små stoffrester. Er ikke store bitene som trengs, jeg bruker stoff på størrelse med et A4 ark som utgangspunkt.

Mønsteret fikk jeg på kurs på Kathrines Quilte Stue for et års tid siden, og jeg har sydd mange etter det.

Disse sokkene ble en ekstragave til min fire år gamle venninne. Trådene ble festet lille julaften på kvelden. De er ikke spesielt pene - og på bildet ser de litt deformerte ut - men de er i hvert fall lett gjenkjennelige i barnehagen. Og jeg fikk i tillegg brukt opp litt gammelt lagergarn ;)

Mønsteret er (selvfølgelig) Bluberry Waffle Socks - mitt favorittmønster!

Garn: Regia 4 tråds, 80 gram (strikket med dobbelt garn).

Pinner: nr. 3

Ønsker til slutt alle som kikker innom en fin romjulstid!

Farsotter på facebook de siste ukene

Det legges masse bilder ut på facebook, og det er veldig lett å la seg rive med i iveren over nye småting man kan lage. Det er ikke alltid så nyttige ting, men man kan alltid skape seg nye behov. Og dette alternativet til påskeegg følte jeg plutselig at jeg trengte. Min fireårige venninne får sikkert påskeegg fra flere kanter, så da passet det fint for meg å sy en påskehare. Den ble sydd på hytta, så stoffutvalget var begrenset, men synes den ble søt med lin utvendig og litt rosa hare- og gulrotstoff i fòret. Selve posen til å putte ting i måler ca. 9 x 11 cm og rommer ikke så mye da den knytes på toppen.


Mønster: Harepose
 

Disse kurvene, som de blir kalt, har også vært en farsott på fb de siste ukene. Så da måtte jeg sy en sånn også. Samme begrensede utvalg i stoff som da jeg sydde den over. Det ble derfor lin både utvendig og innvendig, så resultatet ble litt kjedligere enn alle de fargerike utgavene jeg har sett på nettet. De kan brukes til litt av hvert, jeg har sett de anvendt både som ruskepose og potteskjuler, så det er bare fantasien som setter grenser her.

Jeg fikk ikke helt antall småbiter stoff til å stemme med bredden på for- og bakstykket, så jeg må ha gjort noe feil, men det gjør ikke noe. Målene på min kurv er: høyde 14cm, og bunnen er 11 x 11cm.

Mønster: Kurv
 

Sminkepung

I desember var jeg på kurs hos Kathries Quiltestue og lærte å sy sminkepung. Selve sminkepungen var jo enkel å sy, men de reklamerte med en helt genial måte å sy i glidelås. Og metoden var faktusk veldig grei.

På kurskvelden sydde jeg denne i Tildastoff.

Fin størresle - jeg får plass til det jeg trenger

Siden det snart er tre måneder siden kurset tenkte jeg det var på tide og repetere glidelåsisyingen. Og siden jeg også trengte en liten ekstragave til min lille venninne som har fyllt fire, sydde jeg en i et kattepusstoff jeg hadde liggende. 

Hvitt hjertestoff i fòret.

Etter sigende fallt den i smak hos mottager :)

Denne er rask og enkel å sy, og ikke trenger man store stoffbiten. Bør kanskje vurdere å sy et lite lager til gaveskuffen?

Pinneetui og strikkemappe

En god venninne fylte år forrige uke - og som de fleste på min alder har hun alt hun trenger, og mer til. Derfor ble jeg veldig glad da hun lurte på om jeg kunne sy en strikkemappe til henne.

Jeg valgte dongeristoff siden det tåler litt mer enn vanlig bomullstoff. Jeg har en nesten maken selv, og den blir ofte liggende på gulvet når jeg strikker i bilen, så den trenger en vask av og til. Til fòr valgte jeg et litt kraftig gardinstoff i bomull som jeg hadde liggende. Som meg er mottager veldig glad i blått, så jeg regnet med at stoffvalget ville falle i god jord. Siden jeg ikke hadde egnet vatt for hånden brukte jeg litt av et tynt fleeceteppe i stedet. Det gikk fint, men symaskinen jamret seg litt når jeg sydde på det tykkeste.

Da jeg først var i gang med å kutte stoff og sy, laget jeg et pinneetui også.

Her er det god plass til et normalt antall strikkepinner og evt. heklenåler.

Størrelsen er ca. 30 x 18 x 10cm, så det er plass til 8 - 10 garnnøster.

Mønsteret fant jeg på nett, men det er så mange år siden jeg skrev det ut at jeg fant det ikke igjen nå. Men det er bare å søke på toalettmappe eller strikkeveske så kommer det opp i fleng. Pinneetuiet hadde jeg ikke noe mønster på, men jeg har laget noen til meg selv tidligere, så jeg kikket litt på et av dem.

Bildene ble enda dårligere enn vanlig, men jeg holdt på å glemme hele fotograferingen, så jeg måtte bare knipse løs helt i siste liten.

PS: Mottager så heldigvis ut til å like gaven! :)

"Strutteskjørt" i størrelse 40 år

Sjefen sjøl på jobben fylte 40 år for noen dager siden - og noe måtte vi finne på. Det kom flere kreative forslag, og til slutt endte vi opp på barneselskap med prinsessetema. Jubilanten skulle selvfølgelig ha rosa tyllskjørt, og siden det ikke er mulig å få kjøpt i størrelse 40 år, så måtte jeg sy et. Dette var ikke noe det skulle brukes mye tid på, så det ble gjort på enkleste måte.

Stoffet ble kjøpt på Stoff  Stil - fire meter stiv, lys rosa tyll, og fire meter av det sjokkrosa myke, tynne stoffet. Det sjokkrosa stoffet var noen cm bredere enn den lyse tyllen, så jeg brettet derfor begge stoffene langsetter på midten og sydde fast det lyse stoffet ca 5 cm nedenfor midten på det mørk rosa. Brukte de fem cm som løpegang og tredde i en bred strikk. Etter å ha fordelt rynkene jevnt rundt hele skjørtet strakk jeg ut strikken og sydde to runder med sikksakk. I etterkant sydde jeg beltestropper på linningen og brukte mørk rosa silkebånd som belte for å dekke til linningen.

Det var den lyse tyllen som kulle være rettsiden på skjørtet, men siden det andre, myke stoffet begynte å sige litt da skjørtet ble hengt opp, sydde jeg det sammen sånn at det kunne brukes på begge sider.

Jubilanten ble pyntet, og var strålende fornøyd med arrangementet :)Gratulerer med vel overstått, Mari! 

Påskeløper

Det nærmer seg påske og jeg manglet en liten løper til framskapet på hytta. Enkleste type - rektangler på midten med liten tittekant og ramme rundt. Ikke så lett å se på bildet, men på rammen er det små, sorte kyllinger.
Størrelse: ca 35 x 75cm

Redusering av lageret med julestoffer

Jeg har hatt noen dager alene på fjellet denne uken og forventningene til hva jeg skulle få gjort av håndarbeid var skyhøye! ;) Både garn og stoff var pakket med i bilen, men det jeg hadde glemt var at linjalen min her på hytta er i cm mens den jeg har brukt tidligere er i inch. Dette endret fort planene. Blant annet hadde jeg tenkt å få skjært flere remser og sydd nye blokker til det slumreteppet jeg begynte på for et års tid siden. Ikke for at jeg ikke kom godt i gang i fjor, men det gikk bare helt galt i forhold til hvordan jeg skulle montere blokkene. Jeg ble derfor sittende litt tafatt å se på de mislykkede blokkene jeg hadde. Da fant jeg en løsning som kamuflerte feilen litt - trengte bare å stable om litt på blokkene.

Eller, èn blokk måtte lages på nytt, så var alt klart for sammensying.

Dette var sånn jeg egentlig hadde tenkt blokkene montert (bilde fra tidligere blogginnlegg).

Sånn ble det nå.Godt jeg er alene her, spisebordet er akkurat stort nok til meg og mine sysler ;)Siden jeg synes dette ser så mye bedre ut vet jeg ikke om det ender opp som et teppe til å ha under juletreet eller om det blir et veggteppe.Her på hytta finnes hverken vatt eller stoff til bakstykke, og jeg må dessuten finne stoff til ramme rundt før jeg kommer videre. Quilte må jeg også gjøre.

Ble fornøyd med denne løsningen, så da jeg kommer hjem til inchlinjalen er det bare å gå i gang med å skjære nye og flere 3" strimler til slumreteppe - som skal monteres som først planlagt.

 

Det har vært en fantastisk dag på fjellet i dag, knallblå himmel og sol - men noe vind. Måtte ut å ta et par bilder da det begynte å skumre.


I går måtte jeg en tur til Fagernes - jeg manglet et nøste rosa babyull til et hekleprosjekt.

Og som kjent - det ene drar det andre med seg!

Nå skal det hekles litt videre med det rosa garnet :) 

 

Ønsker alle som kikker innom her en riktig god helg!

Strikketøyveske - et søndagsimpulsprosjekt

Endelig fikk jeg tørket støv av symaskinen! Flere på Hobbyboden har sydd i helgen, og jeg bare måtte finne på noe jeg også. Egentlig er det å sy jeg har mest lyst til for tiden, det er bare så mye enklere å sette seg i sofaen foran tv'n med tankeløs strikking.

Dette ble nok tidenes kjedligste strikketøyveske, men siden den skal brukes til bilstrikk er det prakisk med dongeri da den blir stående på gulvet sammen med sko og vesker. Jeg laget den litt større enn jeg har gjort før - den er på størrelse med en herre skoeske. Da må jeg kunne få med alt jeg trenger for en biltur. :)

Den er quiltet på enkleste måte - med bølgemønster - men i samme trådfarge som stoffet, så det er nesten ikke synlig. Inni er den fòret med et lysblått stoff jeg hadde liggende, og vattert med noe som kalles Karivatt. Den er litt tykkere og stivere enn vanlig borvatt.

Jeg sydde bærehåndtak bare på ene siden siden jeg ennå har tilgode å bruke det håndtaket til noe som helst.Mønstert har jeg funnet på nett for flere år siden, men har desverre ikke noen link.

Slumreteppe - Dresden plate

Har bare fortelle kort og vise dere et teppe som ble sydd på dugnad i vinter. Slumreteppet ble laget til en familie som trengte en oppmuntring, og det gikk ikke mer enn et par uker fra idèen ble født til teppet ble levert. 

Mønsteret Dresden Plate ble valgt, og det ble bestemt at fargene skulle være blågrå på beige bunn - og gjerne med et innslag av brunt. Lappene ble samlet inn og sydd sammen, og det ble håndquiltet rundt hver "blomst". Ramme og lukkekant ble også sydd på dugnad.Denne lappen var mitt lille bidrag.

Mottagerne ble veldig overrasket og glad for gaven - som er et bevis på hvor effektivt ting kan gjøres når mange trår til. 

Tilda's påskeharer

Det er over to år siden jeg begynte å sy på disse påskeharene. Jeg var nesten ferdig da jeg bestemte meg for å gjøre bildet litt annerledes. I stedet for ramme rundt i naturfarget lin - som det var i mønsteret, men som jeg syntes ble litt kjedelig - valgte jeg tittekant i et småmønstret stoff i gult og et brunt hønestoff til rammen. 

Bildet ble gjort ferdig og hengt opp i dag, akkurat tidsnok til selve påsken :)

Harene er applikert på hvit, litt grov lin.

Litt naive påskeharer, men veldig søte også - synes jeg.

På rammen rundt har jeg quiltet en bord, men det er desverre umulig å få frem med det kamera jeg har tilgjengelig.

Til oppheng valgte jeg å sy "hemper" som jeg festet med en knapp foran - tredd inn på en bambuspinne. Enkelt og greit! :)

Mønster: En av de gamle påskebøkene til Tilda. 

Ønsker alle en fortsatt fin påske!

Er det mulig å sy log cabin feil? JAA!

Tanken var et juleslumreteppe, med et håp om at det virkelig ville gjøre et innhugg i julestoffene mine. For noen år tilbake var jeg tydeligvis veldig glad i julestoffer med litt gull i - men likevel ikke brukt de til noe. Da jeg en helg før jul endelig fikk satt meg ned og sydd 16 blokker gjorde jeg en helt tullete feil  - skjønner ikke hva jeg tenkte på. Fargene skulle jo skifte i jevne, pene trappetrinn.  Men her må man to trinn ned i overgangen til hver ny blokk. Sååå irriterende - og unødvendig!Etter å ha tenkt litt har jeg funnet ut at siden blokkene blir et kvadrat på ca. 1 x 1 m kan jeg sy det sammen, klippe ut en cirkel, sette på en lukkekant og bruke det som teppe under juletreet. Da er det neppe noen som vil legge merke til feilene :))

En liten huskelapp til meg selv: Firkantene i midten er 2,5" x 2,5" og remsene er skjært 2" brede.                                                                                                                                                                               

Ønsker meg selv bedre lykke neste gang! :))

Rutete ruter

Jeg har sydd en topp av de rutete stofffene mine. Hvilket stoff synes du blir finest til ramme rundt - smårutet eller "prikkete"?

Noen som har mening om det?Toalettmappe til en liten Julian

Søndag 23.september kom en liten Julian til verden - og mamma'n er min niese! Som vanlig har jeg sydd en Tilda toalettmappe som jeg pleier å gjøre til disse små som kommer til i familie og nærmeste omgangskrets. Jeg har alltid fått positive tilbakemeldinger når jeg har gitt bort sånne tidligere siden de er store nok til å romme både bleier og litt ekstra skiftetøy.

Håper mottager blir fornøyd!

Med begrenset utvalg av stoff

Jeg har vært på 14 dagers ferie på hytta på fjellet - elleve av dem med regn. Ikke alltid hele dagen, men dog. Noe måtte jeg finne på, og som avveksling til strikking av babytepper ble det søm av bl.a en løper. Jeg har et greit stofflager, men på hytta er det et temmelig begrenset utvalg - men jeg lover at fargene passer bedre til hverandre i virkeligheten enn på bildet her! Og jeg lover at kantene er rettere enn på bildet, og at hjørnene er tilnærmet rettvinklet! ;)

Her er det en blanding av bomull- og linstoff, og til lukkekant var jeg heldig og fant en rull med skråbånd i lin.

Det flotte stettefatet var en innflyttingsgave fra noen venner for 15 år siden og har fast plass her, så mannen i huset/hytta mente at sånn skulle det fortsatt være! Spørs om det ikke kommer til å skje en liten forandring på sikt ;)

 

Nok en måte å sy i glidelås

Jeg fant et nytt mønster på sminkepung - og jammen var det ikke enda en helt ny måte å sette i glidelåsen! Mønsteret fant jeg i boken Lappedrømmer av Hilde Lien. Her blir ytterstoff, vatt og fòr quiltet sammen, klippet etter mønster for deretter å sy fast glidelåsen med sikk-sakk fra rettsiden. Så syr man på skråbåndet, som skjuler sikk-sakk-sømmen. Jeg klippet til skråbåndet selv og laget det 2 cm bredt. 

Den skrår like mye ut på begge sider selv om det ikke ser sånn ut på bildet ;)

Sånn ble det på innsiden. Sikk-sakk-sømmen i kanten på glidelåsen, rettsømmene fester skråbåndet.

Dette var egentlig en helt genial metode!Å sy i glidelåser

Jeg har sydd i mange å år og kan ikke huske at jeg tidligere gruet meg for å sy i glidelåser, men det har jammen endret seg. Og hver gang jeg finner et nytt mønster er det en ny metode som er benyttet. Nå håper jeg å finne ut av hvilken metode jeg liker best - eller rettere sagt hva som er den enkleste. I den sammenheng har jeg funnet frem noen småting og "gransket" glidelåsene.

Sirkelpungene er ganske greie - og selvfølgelig er det enklere jo større diameteren er.Kanten langs glidelåsen sys på først, og den bør være klippet skrått så den strekker seg. Jeg synes jeg hadde mye igjen for å tråkle her så alt holdt seg på plass. Litt mørkt og ikke så lett å se, men her har jeg sydd ned glidelåsen langs kanten for hånd i tillegg til maskinsømmen.

Her har jeg kopiert AnnAKa sitt mønster - etter bilde. Jeg klippet fòret et par cm kortere enn ytterstoffet og sydde det sammen, sydde deretter i glidelåsen og sidesømmene til slutt.

Og sånn blir den da innvendig. Bør kanskje ta noen sting for hånd langs kanten her også?

Her har jeg sydd hele "posen" ferdig med kant øverst og glidelåsen til slutt.Det ble ikke så bra - ser liksom litt snaut ut, synes jeg.

Vurderer å ta av hele glidelåsen og sy i en ny på samme måte som her - men bare la glidelåsen stikke opp på ene siden. Dette ble litt for mye Vikingskip (mangler bare dragene).

Her blir også glidelåsen sydd i før den "Bløte syboksen" (mønster av Lise Bergene) får noen fasong.  Den grønne kanten ble sydd på først og ytteligere festet med to sømmer da glidelåsen blir sydd i.Pent ser det ut på vrangen også, men pga den mørke grønnfargen fikk jeg ikke til et bilde som viser det.

Det siste mønsteret jeg har sydd etter er "Trollstreker" av Laila Ukkelberg - en litt forenklet utgave (droppet striper og dekor på yttersiden). Etter å ha sydd fast hempen på siden her ble glidelåsen sydd sammen med fòret og ytterstoffet. Resten ble sydd ferdig på vrangen for deretter og vrenges gjennom en liten åpning - og simsalabim - ferdig!Og det var etter vrenging jeg så feilen - at man egentlig bør være inni posen for å få dratt den igjen ;) Og siden glidelåsen ble sydd i aller først er det helt uaktuelt å ta opp dette igjen - det er kanskje ulempen ved denne metoden. Men jeg håper jeg har lært nå - the hard way.

Siden retten og vrangen er like - bortsett fra hempen i siden - kan jeg jo bruke den vrang, men fòret jeg har brukt er litt tamt til at det blir aktuelt.

Noen konklusjon har jeg ikke kommet til og dette er mest ment som en oversikt for meg selv, men om det samtidig kan hjelpe andre til å finne ut hva som virker mest praktisk er det å betrakte som en ren bonus :)

God helg! 

Mobilveske

På siste syklubbmøte hadde vi avtalt et lite syprosjekt - en liten mobilveske. Jeg hadde (selvfølgelig) glemt det, men fikk en stoffremse så jeg også kunne være med å sy. Borrelås, snor og ferdig tegnet og merket mønster hadde også noen sørget for :) Fort gjort, og alt kan syes for hånd.

Her er resultatet.

Det er to lommer inni.

Og gir plass for både mobil og en liten blokk og penn.

Mønsteret var genialt - bare en lang stoffremse som skulle brettes i riktig lengde og rekkefølge etter en bit vliselin som strykes på stoffet. Mulig jeg lager en litt større variant som jeg tror kan være praktisk til pass og billetter når begge hender er opptatt med å bære kofferter.

Tilda toalettmappe for baby

Jeg har laget noen av disse til barselgaver - mammaene synes de er praktiske siden de er så romslige at de får plass til pysj i tillegg til andre nødvendige ting. Til Daniel måtte jeg lage en litt annen applikasjon siden storesøster Ida fikk en utgave av originalen for noen år siden.

Og her er Ida sin - med original applikering.

Mønster: Gammelt mønster fra Tilda

Stoff: Fleece fra Panduro

Liv-Toril, se her - nå er jeg også ferdig!

I midten av november 2007 arrangerte Liv-Toril et sy-sammen-prosjekt på Hobbyboden. Vi var mange som deltok, deriblant jeg. Det er lenge siden jeg innså at jeg ikke er blant de kjappeste - heller ikke når det gjelder håndarbeid. Men det meste blir ferdig - en eller annen gang. Så også denne kransen som har ligget som ufo i tre og et halvt år!Grunnen til at det ble en ufo? Se på de brune trekantene så ser dere det...

I -07 var jeg fast bestemt på at jeg måtte lage en ny trekant - men jeg måtte jo ikke det? Dessuten, gardinene og putene på soverommet på hytta er fortsatt de samme, dvs. at kransen fortsatt matcher, så da er alt ok :)Skal ta kransen med i dag da jeg skal på hytta å klippe gresset - blir så fint så :)

Risposevarmer

Litt forsinket, men her er mine risposevarmere som jeg lovet å vise for noen dager siden.

 

 Posene måler ca. 65 x 15 cm. Posen inni er sydd i billig bomullslerret, og delt i fire like store kammer. Hvert av kammerne er fyllt med 220g jasminris - og ja, det lukter litt grøt når jeg varmer opp på full styrke i 2,5 minutter i mikro'n. Disse to har yttertrekk i flanell siden jeg hadde det liggende, men tidligere har jeg brukt både frottè og vanlig bomullsstoff.

Enkelt og greit å sy - og kjekt å ha! ;)

Kristin Langbraaten - kalenderbilder

Jeg gjør virkelig en hederlig innsats med mine uferdige ting for tiden, og nå er endelig alle stitcheryene til Langbraatens kalender fullført!

 

Hadde jeg visst hvor mye arbeid det var med disse 12 stitcheryene hadde jeg neppe startet opp. Detaljene ble veldig små siden jeg har nedfotografert bildene til 60% av opprinnelig størrelse. Og siden jeg er en mønsterslave hadde jeg hatt stor hjelp av nummer på fargene som er brukt. Men jeg har tatt opp noen ganger og gjort nye forsøk, og etter hvert ble jeg fornøyd.

Nå har jeg renskjært stoffstykkene og de er klare for montering. Langbraaten har valgt masse forskjellige stoff i glade farger og mønster på rammene rundt bildene. Jeg er nok noen hakk mer forsiktig i mine valg, så jeg vil velge noe som er mer nøytralt. Jeg har lagt så mye arbeid i stitcheryene at jeg vil de skal komme helt til sin rett ;) Neste trinn blir å sjekke stoffeskene mine om jeg har noe egnet - eller om jeg må ut på shopping igjen.

Roseløper - nok en gang

Om dere som titter innom her begynner å bli lei disse roseløperne mine må jeg ta de med siden bloggen min først og fremst er et arkiv til eget bruk.

Det er flere som har uttrykt ønske om en sånn løper fra meg, så dette er en gave som skal overleveres i dag.

Jeg skar skriftstoffet feil vei - eller dvs. jeg tenkte ikke helt over hva jeg gjorde, og hadde jeg hatt tid og stoff nok hadde jeg gjort det om. Men siden det var lørdag kveld måtte det bli som det ble, og jeg håper mottager - som ikke syr selv - ikke registrerer det ;)Etter å ha sydd noen løpere og mugrugs i det siste har jeg fått god trening i å sy hjørner, og endelig føler jeg at jeg behersker det bra.

Stoffene har litt lysere bunnfarge enn de jeg har sydd av tidligere, derfor kaller jeg dette sommerutgaven - og det blir snart flere av dem...

 

Little Patchwork Village Wall Quilt

Endelig er jeg ferdig med alle blokkene til Little Patchwork Village Wall Quilt.

Bare resten igjen nå ;)

Christmas Angels fra The Birdhouse

Jeg rakk ikke å sy dette før jul, selv om jeg hadde veldig lyst. Men stitchery er morsomt, så jeg klarte ikke å la det ligge på vent helt til neste jul heller.

Etter mønsteret skulle det egentlig vært sydd tunger nederst, men jeg valgte en annen løsning.

Bildet var helt ferdig sydd før jeg reiste innom Lappemakeriet for å kjøpe oppheng. Var superheldig denne gangen, for da jeg kom hjem passet det helt perfekt!

I hjørnene quiltet jeg en liten stjerne, ellers har jeg kun sydd i grøfta rundt stitcheryet.

Har også gjort meg ekstra flid med matchende stoff på baksiden denne gangen ;)

Nå er vi i slutten av februar, så da er jula definitivt over for denne gang!

To nye mug rugs i dag

Kanskje de to siste - eller...?En STOR pose

Strikkevesken jeg sydde for noen få innlegg siden ble sydd av en duk. Og siden over halve duken var igjen tenkte jeg å sy en pose med litt størrelse på, en som kunne romme et strikketøy på størrelse med en genser eller lignende. Og posen ble stor nok, men jeg burde ikke laget bunnen så stor - det gikk på bekostning av høyden.

Den ble (som vanlig) altså ikke helt som planlagt, men kan sikkert gjøre nytten sin likevel ;)

Og jula varer vel helt til påske?

Det virker i hvert fall sånn her. Jeg forstår det ikke helt, men alltid når julen er over og hverdagen kommer får jeg lyst til å lage juleting. Jeg er jo ofte i utakt med årstidene resten av året også, men det blir liksom enda mer synlig når det gjelder julen.

Det første jeg satte i gang med var julestrømpen til AnnAKa. Mønsteret har ligget her noen år uten at det har plaget meg nevneverdig, men nå måtte jeg bare. Og det uten at jeg har noen naturlig mottager heller ;)

Faktisk klippet jeg ut til tre sånne julestrømper da jeg først var i gang, men bare en er ferdig hittil. Heldigvis, for jeg oppdaget at jeg ikke likte å ha lyst fòr inni mot den mørkerøde kanten øverst.Flott - jeg lærer fortsatt litt av mine feil!

Et annet juleprosjekt er dette, som jeg etter en tids leting fikk tak i like før jul. Det er ikke ferdig, men jeg er godt i gang.Jeg har ikke tenkt å følge mønsteret etter jeg er ferdig med stitcheryet, men jeg håper det skal bli fint likevel ;)

Mine mug rugs - og nok en løper

Som vanlig lar jeg meg rive med når jeg ser noe jeg liker - eller ting jeg bare får lyst til å lage. Denne gangen ble det mug rugs, den hittil siste farsotten blant quiltere. Til å begynne med synes jeg disse virket helt unødvendige og ubrukelige, men etter å ha tenkt meg om kom jeg på at vi ofte griper etter en avis som vi legger under koppen for å unngå runde merker på bordplaten. Så faktisk tror jeg kanskje disse vil bli brukt ;))Størrelsen er drøyt 6 x 9 inches, så dette er et veldig fint prosjekt til restestoff. Og rester har man jo gjerne mer enn nok av.

At dette virkelig er små rester forstår alle da jeg kan vise at jeg har sydd en tredje løper av disse stoffene. En litt ekstra lang og smal løper til kjøpmannsdisken vi har.Synes den pynter fint opp på en ellers trist disk ;)

Finn feilen...

I forhold til kunnskap stiller jeg ofte litt høye krav til det jeg lager. Jeg blir aldri heeelt fornøyd, det er alltid noe å sette fingeren på. Det kan være alt fra fargersammensetting, balansen i helhetsinntryket, eller et hjørne på lukkekanten som ikke ble helt perfekt. 

Et godt eksempel er den siste løperen jeg sydde av restene etter Nissegaveløperen til AnnAKa (som ikke er ferdig applikert ennå). Istedet for å glede meg over at jeg fikk rutene til å stemme, irriterer jeg meg over feilen jeg ikke oppdaget før jeg var ferdig med å sy sammen hele toppen.

Ser du feilen - og hvor lang tid brukte du på å finne den? Mao, er den veldig iøynefallende?

Uansett, det er helt uaktuelt å ta opp dette, men jeg bør kanskje være litt mer konsentrert når jeg syr.Jeg har ikke sydd på lukkeanten ennå, men jeg fikk akkurat nok stoff til den. Men jeg skulle også så gjerne hatt to sånne trekanter i endene på denne løperen  - sånn som på roseløperne jeg har sydd. Det hadde jeg ikke nok stoff til, så hvis du sitter med rester av de to lyse stoffene som er brukt i rutene her vil jeg veldig gjerne kjøpe. Jeg trenger minimum 11 x 22 cm av hver av dem. Kan du hjelpe meg? 

Strikkeveske eller toalettveske

Ja, disse har jeg sett brukt til begge deler - og min skal nok brukes til å frakte eller oppbevare strikketøy.

Målene er ca. 27 x 10 x 16cm, og rommer åtte 50g garnnøster.

Mønsteret har jeg funnet på nettet, men jeg jeg finner det ikke igjen. Men dette ser ut til å være omtrent det samme.
 

Ny roseløper

Siden jeg glatt har hoppet over julen her i bloggen min vil jeg starte det nye året med å ønske alle som titter innom et riktig Godt Nytt År!

Siden den forrige løperen endte som julegave, måtte jeg bare sette i gang å sy en til. Denne laget jeg litt mindre siden den skal passe til denne gamle kommoden på hytta.Og trekantene i ytterkanten er plassert litt lenger til høyre denne gangen. Synes det ga litt bedre ballanse ;)
Jeg må fortsette å sy mer nå, for jeg trenger litt øvelse på hjørnene på lukkekanten. Tre av dem blir som regel ok, mens det fjerde ofte lager litt bryderi for meg. Så også her, men jeg fikk ordnet det til slutt :)

Løper i rosestoff

Jeg sydde en løper som ble ferdig like før jul. Den var ikke ment som noen julegave, men endte opp som det likevel. Det betyr egentlig bare at jeg må sy en til - jeg tror jeg har nok stoff til det.

Man trenger jo ikke noe mønster til en sånn løper, men den er sterkt inspirert av AnnAKa sin løper Nissegaver som jeg har liggende halvferdig ;)Trekantene med knapper på i kanten rundt har jeg sett mange andre har brukt, og synes de er dekorativte på en ellers så enkel løper. 

Jeg synes selv den ble fin, men tror jeg vil endre bittelitt på plasseringen av trekantene neste gang.

Tilda's toalettmappe til baby

Sånne tolettmapper er så greie å ha liggende i gaveskuffen - det viser seg nemlig at en del av mine venninner allerede har blitt så gamle at de får barnebarn. Ja, ja, dem om det! ;)

Uansett, det er alltid hyggelig å kunne gi en liten gave til de nye verdensborgerene, og da synes jeg disse mappene er greie. Jeg kjøpte noen ferdige materialpakker for noen år siden, men da de var delt ut og disse små fortsatte å komme tenkte jeg det var like greit å kjøpe fleece og ordne resten selv.

Jeg har fleece både i rosa, lyseblått og offwheite, det er greit å ha et lite utvalg. Men de i offwhite er jo de mest kjønnsnøytrale og dermed mest anvendelige.

De er enkle og raske å sy når først applikeringen er unnagjort. De er fòret, og lukkingen er borrelås.

Den ene er allerede innpakket, den andre 'arkivert' til senere bruk :)

Skopose

Siden jeg aldri finner noe annet enn en bærepose å ha skoene mine i var det på tide å sy en skopose. Jeg har brukt mønsteret på den største posen i "På reisefot" av AnnAKa. Og siden jeg bare skulle ha sko i den sydde jeg den på enkleste måte. 

Men den ble selvfølgelig vattert og fòret. Kjekt å ha :))

Etui til heklenålene mine - og en nålpute

Da vi i 1986 kjøpte hytte var det mange behov som plutselig dukket opp. F.eks. måtte jeg ha en håndarbeidskurv. På den tiden skulle alt være rosa og lyseblått, og hva var da mer selvfølgelig enn at kurven ble trukket med rosa blomstret stoff fra Borås - og selvfølgelig litt blonder og sløyfe ;) På hytta synes jeg endel ting kan være som det alltid har vært, så i stedet for å trekke om kurven sydde jeg strikkepinneetui i samme stoff da behovet for det meldte seg. Litt dårlig utstyrt her, men jeg kan love det har blitt fyllt opp ;)  Disse Boråsstoffene var kjempepopulære den gangen, og hamster som jeg er, kjøpte jeg rikelig inn på Lappestua (Lappemakeriet i dag). Faktisk så rikelig at jeg fortsatt sitter igjen med noen rester ;) Det har derfor blitt et etui til heklenålene mine også. Dessuten en nålpute. Nå er det ikke mye igjen av det stoffet - men kanskje det er nok til en bøssepose? *Det må jeg sjekke.*

Sy sammen på www.quiltinorge.net

I helgen har Rita R  http://ritashandarbeid.blogspot.com/ lagt ut trinn-for-trinnforklaring på søm av penal/sminkepung/myntpung - alt etter størrelse. Min egner seg nok best som sminkepung i størrelsen og ble sånn:Sydd av stoff fra benet på en gammel dongeribukse.Den avanserte quiltingen kommer godt frem innvendig ;)
Egentlig hadde jeg tenkt å forsøke meg på litt sånn snirklete frihåndsquilting, men siden utstyret for å få til det ikke følger med min Pfaff Expression Quilt 4,0 måtte det bli en enklere variant. Og jeg synes det er helt utrolig at dette ikke er standard utstyr som følger med en sånn maskin. "Alle" som velger en sånn maskin gjør det jo for at de holder på med quilting, også må man kjøpe en sånn fot i tillegg. Det hadde vært bedre om de økte prisen fra kr.14' til 15', så hadde man sluppet den irritasjonen.

En annen ting jeg savner er glidelåsfot - det er også ekstrautstyr. Og jeg anbefaler alle som kjøper en sånn maskin å forlange å få noen av disse føttene med på kjøpet!
Siden det er søndag var det bare å prøve å få det til med vanlig rettsømfot. Og da jeg likevel var i gang prøvde jeg meg på denne som har ligget en stund også.Ovenfra ser det greit ut, fra siden er den ujevne sømmen mer synlig.Jeg skal gå til innkjøp av flere føtter, så skal jeg vurdere om jeg skal gjøre jobben en gang til. Utstyret er som kjent halve jobben, men jeg trenger nok litt trening selv også...

"På reisefot" fra AnnAKa og "Myke sybokser" fra Lise Bergene

AnnAKa har disignet mønster på noen praktiske poser i tre størrelser. Jeg valgte den største, skoposen, som jeg i tillegg laget litt bredere. Dette skal bli julegave til eldste sønnen som fikk symaskin til jul i fjor. Posen rommer akkurat bruksanvisning og pedal med ledning.

hndarbeid 003

Sydde samtidig to "Myke sybokser" som jeg fant mønster til i en av bøkene til Lise Bergene.

hndarbeid 004

Disse tenkte jeg kunne romme litt "teknisk utstyr" som f.eks. føtter og spoler - eller kanskje trådsneller. Sydde på litt egenreklame siden jeg antar det kanskje blir rift om sånne blant kameratgjengen... ha, ha.

Nå skal jeg bare lage en nålpute, så er den hjemmelagede delen av julegaven klar til eldstemann. :)

Mønster Lise Bergene

Jeg hadde noen ferdigkuttede firkanter av det blomstrete stoffet og en remsa av det prikkete. Tilsammen ble det akkurat nok til denne mappen. Jeg vet ikke hva den skal brukes til, da størrelsen er noe midt imellom sminkepung og taolettmappe. Glidelås har jeg ikke fått tak i,det er en litt uvanlig farge på det prikkete stoffet, noe mellom rødt/rosa/lakserosa. Jeg skal lete litt til etter en som matcher, men det er nok stor mulighet for at jeg ender opp med en offwhite.

26092009 024

Mønsteret fant jeg i en av bøkene til Lise Bergene. Størrelsen er litt annerledes, men måten å sy dette sammen på er hennes idè. Jeg liker forøvrig bøkene hennes veldig godt, de kan trygt anbefales!

"Sy sammen" på Stange

Lappelaget jeg er medlem av har vært på tur. For mitt vedkommende ble det ingen billig fornøyelse, men jeg fikk god valuta for pengene. :)
Første stopp var Fabrikkutsalget Brumunddal, http://www.fabrikk-utsalget.no/ som slett ikke bar preg av å være et fabrikkutsalg, men en velassortert hobby- og interiørbutikk. Her fantes alt som trengs til mine hobbyer!

Neste stopp var "Sy sammen" http://www.sy-sammen.no/ på Stange. Der hadde vi avtalt å spise lunch, så vi kom til ferdig dekket bord. Dette var en veldig koselig plass med landlig beliggenhet.
Karin holdt et foredrag for oss om japansk fletteteknikk, og jeg ble virkelig fasinert av dette. Nye ting er jo morsomme å prøve, selv om det innebærer innkjøp av "spesialting" kun beregnet på fletting. Man trengte en sak til å lage skråbånd med, en laaang nål med litt spesiell tupp, vliselin på rull med lim på begge sider, vliselin med påtegnede ruter - og selvfølgelig et hefte (til den nette sum av kr. 360,- !).

fletting 023

En plate til å flette på, og som tåler varme fra strykejern, var også nødvendig. Siden jeg hadde en plate i porøs huntonitt fra jeg flettet makramè, trengte jeg ikke kjøpe det.

Så var det bare å starte opp.
Jeg laget bånd ut av de utvalgte stoffene, jeg begynte bare med to forskjellige. Fant mønster i heftet på stjernemotiv, og satte i gang.

fletting 009

Da alt var ferdig flettet var det bare å dra over med strykejernet, så festet limet båndene til hverandre, samtidig som alt festet seg til rutevliselinen.

Siden båndene mine var 18mm brede gikk det veldig greit, men målet er nok å få det til med smalere bånd. Da blir det nok straks mer tuklete.

Her er resultatet, som jeg har tenkt å felle inn i siden på en veske. 

fletting 019 

Det ble ikke helt, men nesten vinkelrett, så tatt i betraktning at det var første forsøk er jeg ganske fornøyd. :)

Nå holdt jeg på å glemme at hos "Sy sammen" har de det største utvalget av stoff jeg noen gang har sett. Jeg tror de reklamerte med 3-4000 forskjellige! De hadde dessuten rimelige priser.

solsikke 003

Så gjenstår det bare å ønske alle besøkende en fin dag!

Sekskanter i hvitt og beige

Jeg har også i løpet av helgen kommet litt videre med "prosjekt  hvit /beige sekskanter". Det ble ca. 100 stk. Jeg har så smått startet sammensyingen, men ser at dette vil ta litt tid.

240509 005

Bildet her føyer seg inn i rekken av dårlige bilder, men det var ikke så lett å få frem alle de forskjellige mønstrene i disse lyse lappene. Jeg vet ikke hvor mange forskjllige stoff jeg har brukt, men det er ganske mange. Planen var at de skulle gå fra hvitt øverst i høyre hjørnet og mer beigenyanser nedover. Jeg har fjernet noen og flyttet litt på noen av lappene i forhold til bildet her, og håper det har blir bra balanse til slutt.

Hvordan jeg skal montere og henge opp dette aner jeg ikke, men med tiden finner jeg vel en løsning.

In progress

I mangel av ferdige ting vil jeg vise et par ting jeg holder på med.

Forrige onsdag hadde vi kurskveld i lappelaget jeg er med i. Det var tre kursalternativer, og jeg meldte meg på "Delt nierblokk" (Disappearing nine-patch). Jeg var nok ikke helt heldig med valg av stoff til dette, det ble veldig rotete. Men siden jeg hadde ferdige 5" firkanter i to mønster valgte jeg det likevel.
Jeg har fortsatt igjen noen sømmer å sy før jeg kan vise et helt sammensydd stykke - men siden jeg har vist det nå føler jeg litt press på meg til å få gjort det ferdig. ;)

190509 003

Men jeg har flere påbegynte "prosjekter".
Disse sekskantene i hvite og beige stoff begynte jeg på for å ha litt håndsøm som ikke krever noen som helst konsentrasjon. Helt supre på møter og syklubb ol. Trenger heller ikke spesielt godt lys, så dette er det ideelle håndarbeid å ha med seg bort.

190509 005

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg hadde mange nok sekskanter, men så var jeg så heldig å få overta noen hvite og beige rester fra en lappevenninne. Det var mange forskjellige mønster - som blir fine å kombinere med de jeg hadde i egen restekasse.
Sammensyingen har jeg ikke startet på ennå, må legge lappene utover i godt dagslys og nummerere dem på et vis. Selv om alle lappene er lyse vil jeg ha et slags system i møsterene.

Her blir det mye håndsøm, så det ferdige resutat ligger nok langt frem i tid.

En mislykket pose...

Hva kan man bruke - eller gjøre med en mislykket pose? Den ser grei nok ut på bildet, men den blir ikke fin når jeg trekker sammen snoren øverst. Selve posen er for tykk/stiv siden jeg har quiltet sammen både vatt og støttestoff med linen på forsiden. Og rynkekanten over løpegangen ble for smal i forhold til posens størrelse.
Jeg tror jeg må ta av hele løpegangen og bare brette ned kanten sånn som jeg gjorde med telysposen i forrige innlegg. Litt kjedelig siden denne var tiltenkt noe helt annet, men det går jo som kjent ikke alltid som man tenker... ;)

150409 002

Eller finnes det andre muligheter for å "redde" den?

Jeg får gjøre et forsøk i morgen, for det er en ting som ergrer meg mer enn uferdige ting - og det er ting som egentlig er ferdige, men som ikke ble vellykket.

Ellers har jeg vært en tur på biblioteket.

160409 001

Jeg liker veldig godt bøkene til Anne-Pia Godske Rasmussen. Det er det tydeligvis mange andre som også gjør, for de står sjelden i hyllene. Derfor reserverte jeg alle for å få dem til påske. To av dem kom ikke før i dag, og den ene var selvfølgelig den jeg "trengte" mest - Følg tråden. Der er nemlig mønster på den posen jeg egntlig skulle sy, men som jeg da manglet mønsteret til.

Jeg fikk også holdt av den nye boken til Tone Finnanger. Det er ikke så mange ting jeg har lyst til å lage fra den, mye der er litt for søtt for meg, og det er litt for mange pynteting.

160409 006

Men den er absolutt koselig å bla i.

Påsken kom og gikk...

Vi har hatt 14 herlige dager på fjellet. Mye snø og ski, klister og Kvikk-lunch - og noe sol, og en del skyer. Selvfølgelig blir det litt tid til håndarbeid, men langt fra så mye som man tror i forkant av ferien.

Endelig kunne jeg legge den ferdige påskeløperen min på salongbordet.

130409 040

Og den tovede løperen på spisebordet.

130409 028

Disse to tingene var jo nesten ferdige før påske, det var vel egentlig bare kyllingene som manglet knappeøyer.

Så til tingene som ble til i løpet av påsken.
Babyvotter i to farger!! Fantastiske til meg å være, de ble adskilling bedre enn forventet., siden jeg aldri har vært flink til å strikke med to eller flere farger. Strikket i PT2, pinne nr. 2,5 og mønster fra et hefte med Selbustrikk.
Her i sitt rette element.

130409 016

Men, ingen i min familie kan bruke denne størrelsen på votter, så jeg fant frem en av de gamle ufoene mine og strkket ferdig mine Chevalier Mittens. Jeg har tilpasset mønsteret så de passer min hånd akkurat. Strikket i Safir på pinne nr. 3,5. Originalmønsteret finner du her, helt gratis! https://docs.google.com/Doc?id=dc8m8st8_21gnqqn8.

130409 048

Jeg hadde faktisk flere ikke helt ferdige ting med meg. Dukkekjolen i dongeri med hatt til, og dermed var BB klar for sommer!

130409 038

En kveld vi skulle bort trengte vi en vertinnegave. Fort gjort med symaskin og stoff på hytta. :) Det ble en pose til oppbevaring av telys - eller noe annet.
130409 018

Til sist et par småbroderier. Enkle, og kanskje ikke så veldig imponerende. ;)

130409 046

Dette blå har jeg sydd til medlemsteppet i lappelaget jeg er medlem av. Det rosa hjertet under vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke til ennå, men jeg kan jo begynne med å stryke det litt bedre. ;)

130409 036

Raske og hyggelige ting å lage, og jeg har flere motiver liggende "på vent".

Til slutt vil jeg vise bilde av novemberkaktusen min som plutselig var blitt en påskekaktus.

130409 002

Det er fire-fem år siden jeg kjøpte den - og like lenge siden den blomstret. Plutselig sto den full av knopper, men bare på den ene siden.

Ønsker alle besøkende en fin uke!

Hjelp meg å velge stoff til baksiden

Nå er toppen til dongerisengeteppet nesten ferdig! Jer er litt usikker på om jeg skal velge en dongerikant rundt hele eller bare ha lukkekant. Foreløpig heller jeg mest mot en 6 - 8cm dongerikant. 

Det var ganske uhåndterlig på slutten, stort og tungt. Og i denne prosessen er selvfølgelig strykejernet - sammen med symaskinen - min beste venn. Jeg har presset ut alle sømmer, ikke brettet til annenhver side. Vet ikke om det er "riktig", men sømmene i hjørnene passet stort sett bra sammen.

100109

Jeg var litt uheldig underveis og stakk meg skikkelig i fingeren, og før jeg oppdaget at det blødde sånn hadde jeg fått en flekk på en av lappene (den lyse nesten nederst). Forsøkte å ta det med kaldt vann med en gang, men det holdt tydeligvis ikke, selv om det så bra ut mens det var vått. Gode råd, uten å legge hele teppet i maskinen?

100109 001 

Men så til de virkelig store problemene.
Hvilket stoff skal jeg velge til baksiden?
Og quilting. Jeg har mest lyst til bare å lage knuter med brodergarn i hjørnene for å holde lagene sammen. Da tenkte jeg å stryke på volumvliselin for å få de utpressede sømmene på plass. Men holder der limet i en vask? Har jo ikke tenkt å vaske dette så ofte, men en gang i blant trengs det vel.

Alternativ 1:
Jeg har et fint gardinstoff i tynn bomull. Volumvliselin og knuter med lys gråblått brodergarn i hjørnene.

100109 004

Alternativ 2:
Blått, smårutet/nesten pepitarutet eller stripete stoff i bomull. Quiltes som i alternativet over med mørkeblått garn. Av disse to synes jeg det rutete er mest aktuelt. Begger er for smale og må evt. skjøtes på midten.

100109 007

Alternativ tre:
Bryte helt med det blå og bruke rødprikket stoff og quilte som over med rødt brodergarn.

100109 005

Alternativ 4:
Kjøpe lys blå fleece og quilte med lyseblått garn. Da trenger jeg egentlig ikke noen volumfleece, men hva da med sømmene? Vil de holde seg på plass...
Toppen er ganske tungt i seg selv, så det er mulig dette er det beste alternativet.

100109 006

Håper på mange svar - og evt. andre forslag!

Nye gardiner

Siste del av romjulen pluss nyttårshelgen er tilbragt på fjellet. Nydelig vær med sol, akkurat nok snø til perfekte skiløyper og hyggelige naboer på hyttene rundt oss har gjort dagene til en flott uke.

At vi har fått strøm på hytta har gjort sene nattetimer til koselige håndarbeidstimer. Jeg har sydd nye gardiner til vaskerommet/badet og fått kvittet meg med gardiner som har irritert meg en lang stund. De nye gardinene ville jeg gjerne hatt litt lenger, men siden stoffet ikke lenger er å få tak i og jeg liker det så godt, får det bare være sånn. Jeg prioriterte også "ordentlige" magebelter og det tar jo også litt ekstra stoff. Det eneste som står igjen er en grågrønn rulour rundt magebeltene. Tar opp grønnfargen i mønsteret, tror det kan bli fint å markere dem litt på den måten.

04012009 001

Stoffet er tykt og godt med fin struktur. Jeg har hatt det liggende et drøyt år, og ble kjempeglad da jeg kom på at det kunne brukes til gardiner her. Dessuten matcher det håndhåndklærne som er lyseblå og badehåndklærne som er mørkeblå. :)

04012009 008

I romjulen var jeg innom bloggen til Liv-Toril http://blogg.hobbyboden.com/livtoril/ , og blant mye fint fant jeg et pannebånd jeg likte veldig godt. Hun hadde heldigvis linket til mønsteret, som var novembermønsteret for pannebåndalongen på Hobbyboden, http://www.kidsknits.com/free/woven_headband.htm.

Foreløpig har jeg strikket to stykker. Det grå er 6-tråds Regia, strikket på pinne nr. 3,5 og det gikk med i underkant av ett nøste. Det hvite er Athene Superwash (dansk?) som jeg har hatt liggende i mange år. Der strikket jeg opp hele nøstet, på pinne nr. 4. Jeg har ikke fulgt mønsteret slavisk. Jeg la opp 36 masker og har beholdt samme bredde hele veien rundt.
De passer meg begge to. Det hvite er litt mindre, men litt mer "stretchy" enn det grå.

Disse blir det garantert flere av!

04012009 013 

Bildene er som vanlig ikke særlig gode, men gå inn på linken til pannebåndet om du vil se det bedre. :)

Bærenett alà Reisenthel

Kort tid tilbake fikk jeg navnelappene jeg hadde bestilt herfra http://www.minanamnband.se/. Jeg bestilte to typer, et med fullt navn og disse med bare mailadresse.  Bildet er ikke så bra, men de er lys beige med sort skrift.
Liker veldig godt disse lappene siden de har "jarekant" på alle fire sider.

okt2008 003

Og da merkelappene var i hus måtte jeg finne noe å bruke dem til. :)

Nå da vi helst ikke skal bruke så mange bæreposer i plast, finnes det mange praktiske bærenett å få kjøpt i butikken. Jeg har et lignende fra Reisenthel som jeg tenkte det var greit å klippe mønster fra. Det var enkelt å sy, og fasongen er praktisk i bruk - det rommer en hel del.

sept 2008 058

Fòret inni er ensfarget grått, og kunne nok med fordel vært litt "festligere", men sånn ble det. Totalt er jeg fornøyd, og regner med at dette skal bli en gave.

Liftgardin

Jeg har sydd liftgardinen til kjøkkenvinduet på hytta. Jeg har aldri sydd sånn gardin før - eller hengt opp for den sakens skyld - så det tok litt tid. Men det ble lyst og fint, det ble liksom mye luftigere når det ikke henger gardiner ned på sidene.

080808 037

Gardinen henger selvfølgelig ikke så langt ned til daglig, dette var bare for å vise stoffet, som er fra Sandvika Veveri.

Jeg bestemte meg også for å sprette av lukkekanten og lage nytt bakstykket på den tidligere omtalte saueløperen min. Jeg quiltet den ved å lage knuter med moulinègarn i hver rute på midtstykket. Og denne gang ble jeg veldig fornyød med resultatet.

080808 050

Et nærbilde av sauene.

080808 052

Og her er modellene. ;)
Sauene var faktisk renere og penere enn jeg kan huske å ha sett dem tidligere sommere.

aaa 054

Ønsker dere en fin "siste del" av helgen!

Flere ting på gang

Det går - riktignok sakte, men fremover med påskeløperen min. Det har jo heller ingen hast, da. ;) Den er nå helt ferdig med lukkekant og det hele, og er klar for applikering. I mønsteret sto det at man kunne velge å quilte den før eller etter applikering, og jeg valgte før. Det var et dumt valg, den er alt for tykk og stiv til å sy igjennom for hånd nå. Jeg skal derfor prøve å sy med knappehullsting uten å stikke helt i gjennom alle stofflagene.

a1 004

Foreløpig ser det sånn ut. Tror dette blir fint å ta med på ferie om en ukes tid. Greit med håndsøm på hytta.

En venninne av meg fikk barnebarn nummer to for en uke siden. Egentlig skulle jeg strikke et par Marry-Jane sokker til babyen, men jeg sto fast litt i mønsteret, så det ble et par av disse danske i stedet - så lenge.

bloggbilder 018

De er strikket i Kitten Mohair. Jeg har et par restenøster av det garnet som jeg tenkte jeg kunne bruke til sånne sokker, men det blir i såfall veeeldig mange par. 

BB-dressen er også blitt nesten ferdig. Den mangler bare glidelås, og det har vist seg at det kan bli en utfordring i seg selv å finne rett farge. Her er dressen før toving, 64 cm lang.

a1 009

Og etter toving, 47 cm.

a1 010

Jeg måtte tove den to ganger, så den ble tykk og god, men er forsatt myk og fin. Finull er et godt garn til sånt bruk!

Ønsker dere til slutt en fin uke!

Påskeløper

Siden sist har påsken både kommet og gått, uten at jeg har gjort noe særlig. Og ikke de to ukene etter påske heller. Jeg merker sååå godt at jeg jobber mer enn vanlig - og egentlig litt mer enn jeg ønsker å jobbe. Det er ikke så mye jeg rekker utenom de helt nødvendige, daglige gjøremål. Jeg er sjelden hjemme fra jobb før fem - halv seks tiden, så kveldene blir korte selv om det er lenge lyst nå.

Men litt shopping på nett, rekker jeg :) Etter siste møte i Lappelaget nærmest løp jeg hjem for å bestille denne løperen. Et av de andre medlemmene viste frem en påskeløper uten gule kyllinger.

stoff 012

Alle stoffene er vasket og strøket, men jeg må (helst) gjøre ferdig denne før jeg starter opp.

stoff 013

Så langt har jeg kommet.

psken 08 026

Egentlig er alt inne i den grønne rammen ferdig størrelse, men jeg har laget en ramme rundt i samme, lyse linstoff som er i rutene på midten. Utenfor den blir det en skråskjært lukkekant i det mørke grønnrutete stoffet. Dette er kjøpt som et ferdig kit, så jeg har brukt lang tid på å finne ut hvor stor jeg kunne få løperen og likevel få nok til lukkekanten.
Også har jeg igjen å applikere sauene. Sauer er som kjent all-righte dyr, så det gleder jeg meg til :)

psken 08 023

Ellers blir jeg så imponert over alle som syr de nydeligste ting av "restene" sine. Hvor stor eller liten er forresten en "rest"? Jeg kjøper stadig inn diverse stoffer for å opparbeide meg et "restelager". En salig blanding av farger og mønster. Dette er siste ukes eksempel fra Lappemakeriet og Panduro.

stoff 022

Også var jeg innom Katrine's Quiltestue og valgte ut fire biter av en serie på 10 - 15 matchene stoff.

stoff 016

Katrine's er ikke butikken for meg!! De har så mye lekkert der at jeg blir helt handlingslammet ;) Ingen planer med dette, måtte bare kjøpe noe av alt det fine. Så jeg legger det til lagring - sammen med mye annet.

Håper dere har en fin helg i vårværet!

Har du dette mønsteret?

Hvis du har dette mønsteret vil jeg gjerne kjøpe det av deg, evt. låne/kopiere det om du ikke vil selge. Det er et veggteppe på ca. 1,5 x 1,5m og var i handelen en gang på nittitallet.

julenisseteppe

En salig blanding...

Fortsatt inspirert av "Blåbærtua" ble denne laget. Størrelsen er 30 x 45cm.

image84

Jeg må vise baksiden også. Det er litt råflott med sånt fint stoff der, synes jeg :)  Og det matcher bedre i virkeligheten enn på bilde...
 
image85

Så litt matprat. 
Detter er favorittsuppen til min yngste sønn, grønnkålsuppe. Han har fått den servert hjemme hos en kamerat, og jeg ble nødt til å be om oppskriften. Servert med grove rundstykker var den både mettende og god på smak :))

 image89

Takk til deg Ragnhild som tok deg tid til å skrive ned oppskriften - den fungerte alldeles utmerket!
Her er den, om flere vil prøve seg:

Ragnhilds GRØNNKÅLSUPPE


1: Hakk 4-5 sjalottløk eller en middels vanlig løk ganske fint.


2: Fres løken i olje til den er myk, rapsolje for helsa men oliven smaker jo bedre.


3: Tilsett mel, 3-4 spiseskjeer kanskje? Jeg bruker spelt, veldig sundt og smaker godt. Det går fint med grovt mel også.


4: Spe med vann, 2 liter kanskje, kommer an på hvor mange som skal ha mat. Og kyllingbuljongterninger etter smak. La det koke noen minutter.


5. Nå skal grønnkålen oppi. Vi pleier å fylle fryseren med poser med ferdig renset grønnkål a 400-500 gram om høsten, da er den billig og frisk og fin. Grønnkål kjøper Gunnar i sekk på Økern Torg.

Til denne porsjonen bruker jeg en pose grønnkål. Greiest er å ta posen rett fra fryseren, putte den i en bærepose og banke den hardt med kjevle eller noe tilsvarende. Da blir noe knust nesten til støv mens noe blir større biter. Kålen kokes til den er mør, hvor lang tid tar det da tro? 20 min kanskje? Mer?


6. Når grønnkålen er ferdig kokt kommer turen til pølsebiter, familien min insisterer på at det skal være Finnsbråten wiener. Varm opp. Kan også ha oppi potetbiter, enten rå samtidig med kålen eller kokte samtidig med pølsene.


7. Til slutt en raus skvett fløte, matfløte er tull, spør du meg!


8. Og smak til med salt og pepper. Jeg liker best hvit pepper, den lukter så herlig fjøs.


GOD APPETITT!


De grå sokkene mine, Eagle's Flight, er ferdige. Jeg synes de ble fine, men nå har jeg egentlig nok grå sokker ;)Det har blitt flere par i det siste.

image86

Nærbilde av mønsteret.

image87

Og forrige uke fikk jeg plutselig behov for en skuldervarmer. Det var fort gjort å sy en i et frottestoff jeg har hatt liggende i aldri så lang tid. Den er ganske stor, ca. 15 x 65cm. Innerposen har jeg delt i fire rom så ikke all risen havner i endene. Fyllt med ca. 150g grøtris i hvert  "kammer".

image88

Ønsker alle som er innom en fin uke!

Flere nye småting


Jeg har sydd en liten brikke. Den måler 30 x 45cm og er tiltenkt min yngste sønn. Det er brukt kun tre forskjellige stoff, pluss de røde hjertene og kanten rundt som er mørk rød og sort rutete (ikke så lett å se...).  Inspirasjonen kommer fra vedlage serviett og "Blåbærtua". (Link til høyre på siden min.)
Bilde av hennes kan dere se her:
http://bp3.blogger.com/_gpoCiw64-As/Rsni45O9wJI/AAAAAAAAAWU/yNe9RneEcAM/s1600-h/HPIM2172.jpg
Hun lager så mye fint, og jeg synes hun har en veldig koselig blogg. Vel verdt et besøk!

Brikke

Også har jeg sydd en Tilda toalettmappe til lille Ida som så dagens lys i slutten av juli. Håper hun ønsker seg en sånn ;)
I og med at jeg ikke er særlig god på å sette sammen farger og mønster synes jeg sånne ferdige pakker er veldig greie.

image82

Også måtte jeg sy meg en sånn papirlommetørklesak. Jeg så de lå til salgs på Lappemakeriet sist jeg var innom der, og så måtte jeg bare prøve. Det er jo dessuten litt koseligere enn den plastposen de ligger i.
  
image84

Også har jeg begynt på et par sokker til. Denne gang med mønster "Eagle's Flight". Fint mønster, men jeg er ikke så glad i sokker som begynner rett på mønsteret - jeg synes de har lett for å rulle ned - så jeg valgte å strikke en kant i glattstrikk øverst.
Garnet er Sisu (festgrå farge fra garnlageret mitt) med pinne nr. 2,5.

image85

Ønsker alle som er innom en fin uke!

Nattens produksjon...

I en oppdatering litt lenger nede her viste jeg at jeg sydde sammen lapper av dongeri.
Jeg har lenge hatt lyst til å sy en veske etter boken "Vesker og bager" av Lise Bergene. Jeg skar ut lapper i dongeristoff og begynte å sy de sammen. Stor var overraskelsen da dette viste seg å bli en bitte liten veske. I boken er veskene avbildet uten noe å sammenligne med, og ferdige mål kan jeg ikke se er oppgitt. Dermed endte jeg opp med dobbelt så mange lapper som i mønsteret pluss et ensfarget stykke i sidene for å få den størrelsen jeg ønsket meg, 45 cm bred og 30 cm fra bunnen og opp.Innvendig har jeg foret den med et gammelt Sødahl stoff, og laget lommer av baklommene på en av buksene jeg sydde av. Og selvfølgelig en liten krok til å feste nøkkelknippe i.
Jeg ble veldig fornøyd med det ferdige resultatet, og har allrede tatt den i bruk i dag - før jeg fikk kjøpt en knapp for å kunne lukke den igjen øverst :)

To sømprosjekter ferdig

Bøssposen - eller ruskekorga mi er ferdig. Jeg tror jeg må lage en utgave til av denne, for nå vet jeg hvordan den skal være. Dessuten må jeg jo ha en på hytta også. Jeg tror jeg festet alle borelåsene feil første gangen, utrolig når det står i mønsteret hvordan det skal gjøres. Men det var ikke så lett uten tegning på mønsteret eller uten å ha sett den i virkeligheten. Men jeg fikk god hjelp i norsk mønster (tusen takk til deg som ordnet det til meg!).
Inspirasjon til denne fikk jeg fra mange andre som har laget den og vist frem på bloggene sine :o)

image90

Det samme gjelder denne sminkepungen, ang. inspirasjon, altså. Veldig mange har laget den etter mønsteret til AnnAKa. Jeg har ikke det mønsteret, men det var jo ikke så vanskelig å sy den etter bildene jeg har sett. Grei størrelse ble det, men jeg liker nok den "tradisjonelle" fasongen som kan sees lenger ned i bloggen her bedre.
Stoffene jeg har brukt fikk jeg fra Hemmelig venn på HB for ca. et år siden. Husker desverre ikke hvem det var, men jeg synes de er fine!

Og dette ble en liten gave til min niese.

Influensaen er snart over

I helgen har jeg fakrisk fortsatt på ufo-haugen min

Først "Pepperkakene" mine.
Det er flere grunner til at dette tok tid. Jeg kjøpte for fire - fem år siden en ferdig pakke med mønster og stoff fra Lappemakeriet på Bærums Verk. Mønsteret var ikke veldig godt, synes jeg, egentlig tror jeg at noe manglet i min pakke. Det eneste som fulgte med var et dårlig fargebilde og en liste over materialene man trengte (alt var ikke med i pakken likevel). Men jeg har vært i butikken og sett på teppet som henger der noen ganger underveis.
Før jeg begynte syntes jeg at teppet ble litt for stort, så jeg nedfotograferte pepperkakene litt og klippet de hvite firkantene de skulle henge på litt mindre. Så sydde jeg selve bakrunnsteppet og alle pepperkakene ferdig.

Pepperkaker

Da sprettet jeg av lukkekantene igjen og kjøpte nytt stoff til dem sånn at alle lukkekantene ble like. Det var mye jobb, men jeg ble mer fornøyd sånn som det er nå.

Stoffene som er brukt

Så var det opphenget som sto for tur. Det skaffer meg like mye hodebry hver gang! Jeg valgte til slutt å sy "hemper" som jeg skråklipte foran (umulig å se på det mørke stoffet) og festet med en knapp.
Foreløpig har jeg lånt en blomsterpinne, men skal kjøpe en rundstav (heter det det?).
 
Jeg har også gjort ferdig et par sokker. (Hvis du er innom og kikker, Evike, ja, så er det de jeg begynte på da vi var i syden i mai -05!!) Strikket i Sisu på pinne nr. 2,5. 

Sokker m/hullmønster

Jeg synes de ble veldig fine!

Be-ty

Be-ty

65, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv