hits

Stitchery

Tilbake til Kristin Langbraaten

Etter en pause i sommer er det på tide å komme i gang med stitcheryene til Kristin Langbraaten igjen. Hvis jeg gjør en liten innsats kan jeg komme ajoùr igjen med månedene. For øyeblikket ligger jeg to måneder på etterskudd. Men her er junibildet.Jeg synes Langbraaten er så flink til å tegne blide, lykkelige dyr :)

Little Patchwork Village Wall Quilt

Little Patchwork Village Wall Quilt av Rosalie Quinnlan er mitt nyeste stitcheryprosjekt. Det hadde nok vært lurt å gjøre ferdig noe av det jeg holder på med, men uansett - jeg har brodert alle stitcheryene til dette i løpet av sommeren. De er brodert på ubleket musselin med èn tråd Valdari i brunfargen P11. Brunfargen skifter fra mørk brun til litt lysere brun, samtidig som tykkelsen varierer litt.Motivene var enkle og morsomme å brodere, og raske siden alt sys med en tråd/farge. Unntaket er alle hjertene, som jeg - etter idè fra utstillingsteppet på Lappemakeriet - vil sy med rød tråd. På det utstillingsteppet er stitcheryene brodert på lin, og det var kjempefint - litt rustikk og tøft. Desverre var jeg kommet litt for langt med egen brodering før jeg oppdaget det, så da var det uaktuelt å bytte.Nå skal jeg forsøke å finne noen beige og brune japanske stoff med et bittelite innslag av rødt til 'stjernene' som skal være rundt stitcheryene. Egentlig fant jeg det på gjennomreise i Kinsarvik for et par uker siden, men da hadde jeg hverken mønster eller stoffmengde tilgjengelig.Til gjengjeld hadde jeg en litt utålmodig mann ventende i bilen, så da ble det ingen handling ;)
Tenker jeg finner tilsvarende utvalg i butikkene hjemme etter endt ferie.

Stitcheryet for mai

Stitcheryet for mai måned er ferdig. Det er deilig å føle at jeg er litt i forkant! Eller - egentlig skulle det jo vært ferdig mai i 2009...Disse stitcheryene er morsomme å sy, men det tar myyye mer tid enn jeg trodde. Særlig dette bildet ser jo veldig enkelt og kjapt ut å brodere, men jammen har det tatt noen timer det også. Det blir ganske smått og detaljert siden jeg syr i 70% størrelse. Dessuten synes jeg det tar mye lenger tid å sy med attersting enn kontursting. Men, men, står det attersting i mønsteret så bruker jeg det ;)

Så er det endelig påskeferie!

Jeg fortsetter med broderingen av Kristin Langbraatens kalenderbilder. Mesteparten av marsbildet ble sydd for en stund siden - resten er sydd nå.Og her er aprilbildet - nesten ferdig.Det er griser på flere av bildene, og jeg har ikke bestemt meg for hvilken farge jeg skal sy dem med, så jeg utsetter det litt.

Januar- og februarbildet

Da var de to første stitcheryene ferdig. Jeg ser på bildet her at jeg har strammet litt - at jeg burde brukt ramme - men jeg tror jeg har klippet bitene litt for små, i hvert fall til de rammene jeg har.Uff da, her ser jeg at jeg har glemt å brodere øynene på både harer og rev. Lover å ta det etterpå ;)Jeg er godt i gang med marsbildet også. Men det blir veldig mange tidkrevende smådetaljer etter nedfotograferingen.  Også har jeg begynt å tenke litt på rammene rundt stitcheryene. Om jeg skal velge like mønstrete og fargeglade stoff som i bildet på mønsteret, om jeg skal være litt mer diskrè - eller bruke samme stoffet rundt alle. Men det er lenge til den avgjørelsen må tas ;)

Kristin Langbraaten's kalenderbilder

I 2009 ga Hobbyklubben ut en almanakk med tegninger av Kristin Langbraaten. Veldig koselige tegninger, så da disse  kom som månedsabbonement bestilte jeg straks. Det var det mange andre som gjorde også, så det gikk noen måneder før de kom regelmessig. Det ble anbefalt å bruke ProMarker-tusjer, men de var det enda lengre ventetid på, så hele prosjektet drøyde litt her.
Heldigvis fikk jeg kjøpt kalenderen gjennom hobbyklubben utpå vårparten i fjor, for uten den står man helt uten forklaringer på sting som er brukt og forslag til farger.Da ProMarker-tusjene endelig kom syntes jeg de var nærmest ubrukelige, fargen trakk to-tre millimeter utenfor streken. Lot jeg være å farge helt ut til kanten syntes jeg ikke fargen ble sterk nok langs streken. Jeg valgte derfor å gå til innkjøp av et skrin med fargeblyanter fra Derwent. I tillegg måtte jeg ha tekstilfarge til å male snø og sauer.Så var var alt klart til å starte. Jeg tok frem stoffbiten med tegningen jeg hadde fått tilsendt, og tenkte at med 12 sånne biter pluss rammer ville det gi et veldig stort veggteppe. Hvor hadde jeg stor nok vegg til det? Ingen steder.
Jeg bestemte derfor at jeg ville bruke tegningene som fulgte med almanakken, som var 70% av opprinnelig størrelse. Bortsett fra at skriveren måtte repareres for drøyt to tusen kroner etter disse utskrftene på stoff, gikk dette veldig fint ;) Jeg har nå kommet i gang med broderingen. Det blir vedlig små detaljer etter nedfotograferingen, så mange steder syr jeg kun med èn tråd moulinègarn, f.eks. kråkeføttene ser dere jeg sliter litt med.Dette blir nok et større prosjekt enn først antatt - og adskillig dyrere - men foreløpig er det i hvert fall  veldig morsomt :)

Verandah Views

Jeg har nå sydd ferdig toppen til Verandah Views. Det gikk greit, siden jeg bare måtte plukke ut tre forskjellig stoff som matchet - og det klarer selv jeg som ikke er særlig flink til sånt. ;)

060909 028

Sikkert noen som synes det er litt kjedelig, men så kjedelig er jeg. ;) Det beige stoffet rundt er babycord, og selv om det var litt tykt å blande med det andre tynne bomullstoffet liker jeg den lille effekten det gir.

060909 031

Jeg brukte tynn volumvliselin med lim og strøk på baksiden. Jeg tenkte det var lurt så jeg kunne være sikker på at sømmene holdt seg den veien de var strøket. Men det viste seg at det ikke ble fint på de smale stofframmene mellom stitcheryene siden jeg hadde strøket sømmonnet ut fra broderiene. Heldigvis var det bare å rive av igjen, selv om det ble mye raknede stofftråder på baksiden.

Nå er jeg litt usikker på hvilken type vatt jeg skal velge, det finnes jo en hel jungel å velge i. Men bakstykket er fedig klippet, så bare jeg bestemmer meg kan quiltingen starte. Det skal gjøres enkelt, "in the ditch" - for hånd.

Flere stitchery

Det regner fortsatt nesten hver eneste dag, og jeg er så lei regnet. Har vi noen timer opphold på formiddagen kan du banne på at det pøser ned på kvelden.   

Jeg er ferdig med to stitcheryer til, så nå er det bare ett igjen før alle åtte kan monteres sammen med stoff til et veggteppe. Det åttende er også lagt ut på nett, jeg har bare ikke fått tegnet det over på stoff og sydd det ennå. Alle de åtte motivene finner du her

http://willowberrydesigns.typepad.com/willowberry_designs/verandah-views-free-stitchery-patterns.html100809 bloggbilder 003

Det er oppgitt hvilket nummer som er brukt på DMC garnet, men siden jeg har masse brodèrgarn har jeg mange steder valgt  en alternativ farge, men så lik opptil den originale som mulig.

Ang. regnet. Må bare vise at noe faktisk trives i regn. Vi har et fantastisk fint torvtak på hytta denne sommeren! Jeg har alltid ønsket at det skulle komme blomster på taket, og nå har vi faktisk tre slag.

100809 bloggbilder 007

Røkløver, hvitkløver og noen gule som jeg ikke vet navnet på.

100809 bloggbilder 009

Er det ikke flott?

Tidligere viste jeg noen ufoer jeg har arvet fra Toja. Da vi hadde noen supervarme dager her tidlig på sommeren var dette et veldig fint håndarbeid å sitte med. Enkelt mønster i korssting med bare to farger. Dessuten var 2/3 ferdig ved overtagelse. Nå står det bare igjen å brette inn kantene og sy pent rundt. Jeg tror dette settet vil passe fint til svigermors sekskantede juleservise med hjerter på fra Porsgrund Porselen.

150809 025

Er det flere som tenker på julegaver på denne tiden?

To stitchery til ferdig

Da er jeg ferdig med to bilder fra denne bomen http://willowberrydesigns.typepad.com/willowberry_designs/verandah-views-free-stitchery-patterns.html
Jeg har ennå to broderier til som jeg ikke har begynt på, så her er det bare å stå på!

190509 002

Ønsker dere alle en fin - og produktiv - helg!

Gratis stitchery bom

På denne adressen

http://willowberrydesigns.typepad.com/willowberry_designs/verandah-views-free-stitchery-patterns.html

ligger en gratis stitcherybom. Det skal komme åtte motiver totalt, og fem av dem er lagt ut hittil.

Jeg har lagret dem etterhvert, og begynte å sy det første i går. Enkelt og greit - men jammen tok det tid likevel. Det var faktisk svarte natta før jeg ble ferdig.

100509

Synes den ble søt - og gleder meg til å fortsette med de neste.

Ønsker alle en fin søndag!!

Møte i lappelaget

På siste møte i lappelaget hadde vi besøk av Kristin Langbråten og Marits verden, som selger produktene.  Kristin holdt foredrag om hvordan hun jobber og hvordan bildene blir til - og hun ga også noen tips ang. fargelegging av stitchery. Hun hadde mange modeller å vise frem, f.eks. disse:

Dette er en kombinert teavarmer og veggpynt. Den kan kneppes i sidene og trekkes sammen i toppen så den passer fint over en kanne. Eller som her kan den henges opp på veggen.

kristin langbrten 017

Dette er en litt spesiell gardinkappe, hvor det er applikert blomster nederst. Den hadde nok passet veldig fint i kjøkkenvinduet på hytta. :)

kristin langbrten 011

En kjempesøt - og forholdsvis enkel - julekalender.

kristin langbrten 008

Kule høner til påske! Sånn løper fikk jeg lyst til å lage.

kristin langbrten 010

Spisebrikker.

kristin langbrten 005

Og nusselige babystitchery, her montert til et lite veggteppe.

kristin langbrten 013

Jeg har særlig sansen for dyretegningene hennes, og jeg har flere av dem på min "to do" liste. Jeg har bl.a. abbonert på kalenderen hennes der vi får ett bilde/stitchery pr. mnd. Tre av dem har kommet, men jeg gruer litt for fargelegging med tusjer, så jeg tror jeg må øve meg litt før jeg tør gå i gang med dem. ;)

Stitchery

Et lite englestitchery.

sssssss 001

Mønsteret er fra Quiltemagasinet nr.5 i 2007 tror jeg det var. Mangler kanten rundt, men håper å få det ferdig til neste jul. Når jeg syr stitchery syr jeg med kontursting - ikke attersting. Jeg synes jeg får en jevnere og "glattere" strek da. 

sssssss 004

Og nok et par sokker. Disse er egentlig lyseblå, men bildet er tatt i litt dårlig lys. De er strikket i Silja, men jeg mangler litt garn for å få dem ferdige.

sssssss 003

Til slutt et par påbegynte votter. De har ligget siden i høst. Grunnen er at jeg ikke klarer å finne ut hvor i mønsteret jeg er, så det blir nok til at jeg må rekke opp og starte på nytt...

Vel, det var vinterenes produksjon - så langt! Håper på mindre jobbing og bedre tid utover mot vår og sommer.

Oppdatering fra påskeuken

Siste del av påsken holdt vi på å blåse bort. Det var absolutt mest behagelig å tilbringe tiden innendørs. Litt håndarbeid ble utført, men det er jo grense for hvor usosial man kan være også ;-) Jeg har holdt på med litt forskjellige ting, men det gjenstår bittelitt på alt...

Det mest lystbetonte prosjektet var dette, en hane. Det som gjenstår her er en treramme  - og en vask. "Noen" har sølt et par dråper tea midt over ryggen på den. Jeg så det ikke før jeg kom hjem og skulle stryke den. Jeg håper flekkene går bort, men hvis ikke lager jeg en ny. Det tar ikke så lang tid, dessuten vil jeg nok da velge en ikke fullt så fargerik variant...

Hane
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv